Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Vapaa-aika » Dags att ansöka om dispenser för jakt på lodjur

Finlands viltcentral

Dags att ansöka om dispenser för jakt på lodjur

Pressmeddelande.
Publicerad: 12.09.2016 kl. 14:11
Utgivare: Finlands viltcentral

Jakt på lodjur i stamvårdande syfte ytterom renskötselområdet startar i början av december. Dispens som krävs för det bör man ansöka om från Finlands viltcentral senast måndagen 26.9.2016.

I första hand ansöker man elektroniskt om dispens för lodjur på adressen luvat.riista.fi. Autentiseringen gör man med Oma riista – användarkoder eller med bankkoder. Den elektroniska licensansökningstjänsten erbjuder ansökarna många nyttiga egenskaper. Licensansökaren får bland annat en egen sida för sitt bruk, där man förutom att lämna in ansökan kan ha ett arkiv över ansökta licenser samt till dem givna beslut. Syftet med tjänsten är att underlätta och snabba upp licensansökningsprocessen.

Det är möjligt att lämna in ansökan om dispens också per e-post eller brevledes till Finlands viltcentral licensförvaltningens registratorskontor.

Dispens för jakt på lodjur i stamvårdande syfte kan beviljas endast till områden med ett starkt lodjurs-bestånd, vilka fastställts av Naturresursinstitutet på basen av stamuppskattningen. Till samma områden beviljas inte överlappande dispenser. Finlands viltcentral rekommenderar att man tar kontakt med regionkontoret innan man lämnar in ansökan.

Man strävar till att göra dispensbesluten senast 20.10., så att de har vunnit laga kraft innan lodjursjakten börjar. Jakten på lodjur ytterom renskötselområdet börjar 1 december och upphör 28 februari.

Licensansökningstjänst
luvat.riista.fi

Licensförvaltningens registratorskontor
Sompiovägen 1, 00730 Helsingfors
lupahallinto.kirjaamo@riista.fi

Regionkontorens kontaktuppgifter
http://riista.fi/sv/viltforvaltningen/regioner-och-verksamhetspunkter/

Tilläggsuppgifter
Sauli Härkönen, chef för offentliga förvaltningsuppgifter, Finlands viltcentral
029 431 2104, sauli.harkonen@riista.fi

Finlands viltcentral är en självständig offentligrättslig inrättning som främjar en hållbar vilthushållning, stöder jaktvårdsföreningarnas verksamhet, ser till att viltpolitiken verkställs och svarar för de offentliga förvaltningsuppgifter som föreskrivs.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs