Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Vapaa-aika » Agilityn maajoukkuekarsinnat tulevana viikonloppuna Rovaniemellä

Suomen Agilityliitto ry

Agilityn maajoukkuekarsinnat tulevana viikonloppuna Rovaniemellä

Tiedote.
Julkaistu: 23.06.2014 klo 16:42
Julkaisija: Suomen Agilityliitto ry


Suomalaisen agilityn huiput kisaavat paikasta Suomen agilitymaajoukkueessa tulevana viikonloppuna 28.-29.6. Rovaniemen Ounashallissa. Kisojen järjestäjänä toimii Rovaniemen käyttökoirat ry yhteistyössä Suomen Agilityliiton kanssa. Kisojen suojelija on itse Joulupukki, joka on läsnä avajaisissa lauantaina ja palkintojenjaossa sunnuntaina.

Karsintakilpailussa nähdään mm. hallitsevat agilityn suomenmestarit, hallitseva agilitymaajoukkue sekä edellisvuosien maailman- ja pohjoismaiden mestareita. Maajoukkue edustaa Suomea Pohjoismaiden mestaruuskilpailuissa Tanskassa 9.–10.8.2014 sekä MM-kilpailuissa 11.–14.9.2014 Luxemburgissa.

Kilpailu joukkuepaikasta on kovaa urheilua

Maajoukkueen karsintakilpailu on kahden päivän mittainen koiraurheilutapahtuma, jossa niin koiralta kuin ohjaajalta vaaditaan kovaa kuntoa ja äärimmilleen vietyä keskittymistä. Koirakon on onnistuttava täydellisesti yhteensä viidessä startissa. Lauantaina kilpaillaan kaikissa kolmessa säkäluokassa kahdella radalla (hyppy- ja agilityrata) ja jatkoon pääsee maksimissaan 44 parasta koirakkoa, eli ohjaajan ja koiran muodostamaa tiimiä. Sunnuntaina suoritetaan kolme rataa (kaksi agilityrataa ja yksi hyppyrata) kaikissa kolmessa säkäluokassa.

Koirakon lopullinen sijoitus maajoukkueen karsintakilpailussa määräytyy kaikilta viideltä radalta saatujen pisteiden perusteella.

Ohjaajalta kilpailu vaatii hyviä hermoja ja täydellistä keskittymistä aina sunnuntain finaaliradan viime metreille saakka. Agility on parhaimmillaan helponnäköistä ihmisen ja koiran nopeatempoista ja innokasta yhteistyötä, mutta samalla jännittävän herkkää, sillä pienikin ohjausvirhe voi johtaa hylättyyn suoritukseen.

Katsojat ovat tervetulleita!

Lauantaina kilpailut alkavat maxi-kokoisten koirien hyppyradalla klo 8.30. Seuraavat luokat aloitetaan heti edellisen päätyttyä. Sunnuntaina kilpailut alkavat maxien agilityradalla klo 8.30 ja seuraavat luokat aloitetaan heti edellisen päätyttyä. Kilpailun jännittävimmät hetket koetaan sunnuntai-iltapäivän finaalissa.

Kisaviikonlopun aikataulu ja lähtölistat julkaistaan maajoukkuekarsintojen nettisivuilla:
http://karsinnat2014.paimentenpoluilla.net/aikakisa.htm
Katsojat ovat tervetulleita seuraamaan tapahtumaa koko viikonlopun ajan.
Ounashallin osoite on Hiihtomajantie 4, Rovaniemi

Liitteet
Valokuvia median käyttöön (mm. hallitsevat suomenmestarit) http://koirakuvat.kuvat.fi/kuvat/press/agilityliitto/

Lisätiedot
Suomen Agilityliitto ry
Sirpa Sippola, toiminnanjohtaja puh. 045 122 6300

Laji-info, haastattelut, tarkennukset aikatauluun kisaviikonlopun aikana jne.
Milla Tuominen, viestintä puh. 040 758 6936
Minna Plihtari, viestintä puh. 040 553 8708

Agility on ihmisen ja koiran yhteistyöhön perustuva liikuntamuoto, joka sopii kaiken ikäisille ihmisille. Suomessa agilityn parissa liikkuu yli 10 000 ja maailmanlaajuisesti yli 100 000 harrastajaa. Suomen Agilityliitto SAGI on suomalaisten agilityä harrastavien yhdistysten muodostama liitto. Liiton pääasiallisena tarkoituksena on edistää ja kehittää agilityurheilua, -liikuntaa ja -harrastetoimintaa tavoitteenaan ihmisten fyysinen, psyykkinen ja sosiaalinen kehittäminen.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs