Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Vapaa-aika » Aboa-apuraha teatteri-ilmaisun ohjaaja Kati Keskihannulle

Turun kaupungin vapaa-aikatoimiala

Aboa-apuraha teatteri-ilmaisun ohjaaja Kati Keskihannulle

Tiedote.
Julkaistu: 16.12.2015 klo 19:16
Julkaisija: Turun kaupungin vapaa-aikatoimiala

Turun kaupungin kulttuurilautakunta päätti yksimielisesti keskiviikon 16.12.2015 kokouksessaan myöntää Aboa-apurahan teatteri-ilmaisun ohjaaja Kati Keskihannulle. Aboa-apuraha on vuoden työskentelyapuraha, jonka suuruus vuodelle 2016 on 20 117,40 euroa. Määräaikaan 30.10.2015 mennessä Aboa-apurahaa haki yhteensä 17 taiteilijaa.

Kulttuurilautakunta toteaa perusteluissaan Kati Keskihannun tehneen töitä lastenkulttuurin eteen pitkäjänteisesti ja pyyteettömästi, ja haluaa tästä syystä antaa hänelle tunnustuksen.

Aboa-apurahan turvin Keskihannu keskittyy ydinosaamiseensa; luovaan lastenkulttuurityöhön. Keskihannun ensi vuoden pääteoksen teemana on pitkäaikaissairaan lapsen kuolema ja kuoleman pelko. Kirjeitä kuolemalle on klovneriasoolo lapsen kuolemasta, kuoleman herättämistä kysymyksistä sekä peloista luopumisesta. Se pohjautuu Keskihannun henkilökohtaisiin muistoihin, haastatteluihin sekä laajaan tutkimusmateriaaliin.

Teoksessa yhdistyvät esiintyjä Keskihannun työskentely, mediataiteilija Ville Heikkilän projisoinnit sekä säveltäjä Kari Mäkirannan tunnerikas musiikki. Teoksen valosuunnittelusta vastaa Timo Ollila ja puvustuksesta ja tarpeistosta Pirita Linden. Kiertue-esityksestä työstetään kaksi eri versiota; toinen perheille, lasten ja vanhempien yhdessä koettavaksi ja toinen vain vanhemmille tarkoitettu esitys.

Lisäksi Keskihannu jatkaa keikkailua Äitilohikäärme ja Pyykkivuorenpurkaus -esityksellä. Perhearjessa jaksamista ja äitiyden teemoja käsittelevään teokseen kuuluvat olennaisena osana työpajat. Keskihannu vie myös muita työpajoja, kuten teatterimuskareita, Turun lähiöihin. Lisäksi hän viimeistelee lastenkirjansa kuvitustyötä.

Lastenkulttuurin lähettiläs 

Vuonna 1977 syntynyt Kati Keskihannu on toiminut aktiivisesti teatterialalla jo yli 15 vuotta. Valmistuttuaan Turun Taideakatemiasta teatteri-ilmaisun ohjaajaksi vuonna 2006 hän on työskennellyt lastenkulttuuriin suuntautuneena teatteriammattilaisena.

Keskihannulla on vahva halu toimia lastenkulttuurin lähettiläänä: jalkautua kentälle ja viedä kulttuuritarjontaa alueille, missä sitä on niukemmin. Kati Keskihannun mukaan lastenkulttuuria ei tule keskittää vain laitoksiin, vaan perheiden mahdollisuuksia kohdata elämyksiä omassa arjessaan tulee lisätä. Teatteri on välineenä kohtaamiseen ja yhteisöllisyyteen kannustava ja on yhä tärkeämpää, että lastenkulttuurikenttä vie palveluitaan myös lähiöihin sekä syrjäseuduille.

 

Lisätietoja:

Kati Keskihannu
p. 0500 654 544
sähköposti: kati.keskihannu@gmail.com

Maija Perho
Puheenjohtaja
Turun kulttuurilautakunta
puh. 050 443 0805

Mette Karlsson
Kulttuurisihteeri
Turun kaupungin vapaa-aikatoimiala
puh. 040 579 2770

sähköposti: etunimi.sukunimi@turku.fi

 

 

Liitetiedostot

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs