Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Vapaa-aika » 92 prosenttia maailman väestöstä asuu alueella, jossa on huono ilmanlaatu

Camfil Oy

92 prosenttia maailman väestöstä asuu alueella, jossa on huono ilmanlaatu

Tiedote.
Julkaistu: 04.10.2016 klo 09:30
Julkaisija: Camfil Oy

Maailman terveysjärjestö WHO ilmoitti 27. syyskuuta 2016 julkaistussa lehdistötiedotteessa, että 92 prosenttia maailman väestöstä hengittää terveysjärjestön tyydyttävän ilmanlaadun suosituksia huonompaa ilmaa.

Uusimpien löydöksiensä esille tuomiseksi WHO kehitti uuden mallin, jossa interaktiivinen kartta näyttää ilmanlaadun kansainväliset vaara-alueet. Malli perustuu satelliittimittauksista, ilmakuljetusmalleista ja mittausasemista saatuihin tietoihin yli 3000 maaseutu- ja kaupunkialueesta. Se antaa tällä hetkellä tarkimmat tiedot ulkoilman saasteiden terveysvaikutuksista.

Julkaisussaan WHO antaa myös yhteenvedon ilmansaasteiden vaikutuksista terveyteen:

 - Vuosittain 3 miljoonaa kuolemantapausta liittyy ulkoilman saasteille altistumiselle. WHO lisää, että sisäilman saasteet voivat olla yhtä tappavia. WHO:n arvion mukaan esimerkiksi vuonna 2012 ulko- ja sisäilman saasteiden yhdistelmät aiheuttivat 6,5 miljoonaa kuolemaa (joka yhdeksäs kaikista kuolemista).

- 94 prosenttia ilmansaasteisiin liittyvistä kuolemantapauksista liittyy sydän- ja verisuonitauteihin, aivohalvaukseen, keuhkoahtaumatautiin ja keuhkosyöpään.

 

PM2,5- ja PM10-hiukkasille altistumisen kartoitus

Interaktiiviset kartat antavat tietoja painottaen väestön altistumista PM2,5-hiukkasille (halkaisijaltaan alle 2,5 mikromerin kokoiset hiukkaset) kaikkien maiden osalta sekä PM2,5- ja PM10-hiukkasten valvonnasta saatuja tietoja 3 000 kaupungista ja kylästä.

WHO:n mukaan tämä uusi malli on suuri askel tarkempien arvioiden suuntaan, jotka kertovat suuresta ulko- ja sisäilman saasteiden maailmanlaajuisesta kuolemantaakasta.

”Ilmansaasteet verottavat edelleen kaikkein heikoimmassa asemassa olevia – naisia, lapsia ja vanhuksia”, sanoo WHO:n avustava pääjohtaja tohtori Flavia Bustreo. ”Ihmisten terveyden kannalta on tärkeää, että he hengittävät puhdasta ilmaa ensimmäisestä aina viimeiseen hengenvetoon.”

Liitetiedostot

Camfil on maailman johtava puhdasilmaratkaisujen valmistaja yli 50 vuoden kokemuksella. Tuotteemme suojaavat ihmisiä, prosesseja ja ympäristöä. Ne edistävät terveyttä, parantavat tuottavuutta ja vähentävät energiankulutusta. 26 tuotantolaitosta, kuusi tutkimus- ja kehityskeskusta, sekä yli 65 paikallista myyntikonttoria ympäri maailmaa kykenevät tarjoamaan asiakkaillemme kaikki tarvittavat palvelut ja tuen. Camfil -yhtymän pääkonttori sijaitsee Ruotsissa, mutta yli    95 % liikevaihdosta muodostuu kansainvälisiltä markkinoilta. Yhtymällä on 3 800 työntekijää ja liikevaihto 600 miljoonaa €.

Camfil Oy on Suomessa toimiva Camfil Groupin tytäryhtiö. Yrityksen pääkonttori ja varasto sijaitsevat Espoossa. Koko maan kattava palveluverkko sekä 10 miljoonan euron liikevaihto tekevät Camfil Oy:stä markkinajohtajan myös Suomessa.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs