Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Vapaa-aika » 75-vuotias Hengitysliitto palkitsi yhteistyökumppaneitaan Kuopiossa

Hengitysliitto

75-vuotias Hengitysliitto palkitsi yhteistyökumppaneitaan Kuopiossa

Tiedote.
Julkaistu: 04.08.2016 klo 18:00
Julkaisija: Hengitysliitto

Hengitysliitto juhlisti 75-vuotista toimintaansa järjestämällä konsertin yhdessä Seminaarinmäen mieslaulajien kanssa torstaina 4.8. Kuopion Kauppatorilla. Tapahtumassa Hengitysliitto ja Kuopion Seudun Hengitysyhdistys luovuttivat Hyvä Henki -palkintoja pitkäaikaisille yhteistyökumppaneilleen kiitokseksi aktiivisesta tuesta ja toiminnasta hengitysterveyden edistämiseksi.  

Palkinnoilla Hengitysliitto ja Kuopion Seudun Hengitysyhdistys haluavat kiittää kumppaneitaan hyvästä, hedelmällisestä ja pyyteettömästä yhteistyöstä.  

Hengitysliitto luovutti Hyvä henki -palkinnot Kuopiossa professori Riitta Kaarteenaholle, dosentti Minna Purokivelle ja professori Heikki Tikkaselle.

Kuopion yliopistollinen sairaalan keuhkosairauksien klinikan ylilääkäri, keuhkosairauksien erikoislääkäri, dosentti, professori Riitta Kaarteenaho ja apulaisylilääkäri, keuhkosairauksien erikoislääkäri, dosentti Minna Purokivi palkittiin tunnustukseksi ja kiitokseksi merkittävästä työstä harvinaisia hengityssairauksia sairastavien hyväksi. Yliopistosairaaloihin keskitetään harvinaisten sairauksien hoitoa jo perustettuihin ja perusteilla oleviin harvinaisten sairauksien yksikköihin. Kaarteenaholla ja Purokivellä on keskeinen rooli harvinaisten hengityssairaiden hoidon kehittämisessä Kuopion yliopistollisessa sairaalassa.

Tilaisuudessa luovutettiin myös Itä-Suomen yliopiston liikuntalääketieteen professori Heikki Tikkaselle aiemmin myönnetty palkinto. Tikkanen on tehnyt merkittävää työtä hengityssairaiden liikunnallisen kuntoutuksen ja liikunnan edistämiseksi. Tikkanen on tutkinut hengitys- ja verenkiertoelimistön rasitukseen liittyvää fysiologiaa ja ollut laatimassa pitkäaikaissairaiden liikunnan Käypä hoito -suositusta. Hän on vaikuttanut valtakunnallisesti erityisesti astmaa ja keuhkoahtaumatautia sairastavien liikuntaan ja liikuntapainotteiseen kuntoutukseen.  

Kuopion Seudun Hengitysyhdistys palkitsi Kylpylähotelli Kunnonpaikan, Kuopion yliopistollisen sairaalan keuhkopoliklinikan ja Kuopion kansalaisopiston.  

Kylpylähotelli Kunnonpaikassa kokoontuvat keuhkoahtaumapotilaiden vertaisryhmä, happiliikkujaryhmä ja yhdistyksen vesijumpparyhmiä. Vesijumpparyhmä on toiminut Kunnonpaikassa yli 10 vuotta, keuhkoahatumapotilaiden vertaisryhmä noin viisi vuotta ja happiliikkujaryhmä kaksi vuotta. Kunnonpaikan palvelut toimivat hyvin ja paikassa on huomioitu esteettömyys. Paikan sijainti on keskeinen ja sinne pääsee helposti julkisilla kulkuneuvoilla.  

KYS on keskeinen yhteistyökumppani, kun halutaan saada tietoa hengitysyhdistyksen toiminnasta vastasairastuneille. Ensitietopäivissä on mukana yhdistyksen eri vertaisryhmien vetäjiä kertomassa vertaistuen mahdollisuudesta ja toiminnasta. KYSin keuhkopoliklinikka oli myös järjestämässä yhdistyksen kanssa huhtikuussa 2016 keuhkoahtaumapotilaiden päivää, jossa oli 100 osallistujaa.  

Kuopion Seudun Hengitysyhdistys järjestää Kuopion kansalaisopistolla kerran kuukaudessa kaikille avoimia yleisöluentoja yhteistyössä Kuopion Seudun Hengityssäätiön, Kuopion kaupungin kansalaisopiston ja Savon Sydänpiirin kanssa. Yhteisiä luentoja on järjestetty jo kolme vuotta. Luennolla on ollut vuosittain yhteensä noin 400-450 osallistujaa.  

75-juhliaan Hengitysliitto viettää Hyvässä hengessä -kiertueella Kajaanissa 3.8., Kuopiossa 4.8., Mikkelissä 5.8. ja Turussa 6.8. Kiertueella esiintyvät Seminaarinmäen mieslaulajat. Lisätietoja Hengitysliiton kotisivulta www.hengitysliitto.fi.    

Lisätietoja:  

Markku Hyttinen, toiminnanjohtaja, p. 040 516 3641  

Mervi Puolanne, järjestöjohtaja, p. 040 588 2782  

Hengitysliitto 75 vuotta  

Vuonna 1941 Kiljavannummella perustettiin Hengitysliiton edeltäjä Tuberkuloosipotilaitten Liitto yhdistämään tuberkuloosiin sairastuneita. 1960-luvulta lähtien liitto on ajanut kaikkien hengityssairaiden asiaa. Liiton nimi oli pitkään Keuhkovammaliitto ja 2000-luvulla se muuttui Hengitysliitoksi.  

Hengitysliitossa on nykyisin 92 jäsenyhdistystä ja sen jäsenmäärä on noin 30 000. Lähes puolet jäsenistä sairastaa astmaa, muita suuria tautiryhmiä ovat uniapnea ja keuhkoahtaumatauti. Lisäksi jäsenistössä on mm. harvinaisia hengityssairauksia sairastavia ja sisäilmasta ja homeesta sairastuneita. Tuberkuloosia sairastaneita on yhä kuusi prosenttia.  

Perinteisen järjestötoiminnan lisäksi Hengitysliitto on vuosikymmenten aikana ollut merkittävä koulutus-, kuntoutus- ja työllistämispalveluiden tuottaja Suomessa. Tänä päivänä Hengitysliittoon kuuluvat valtakunnallinen erityisammattioppilaitos Ammattiopisto Luovi, rakennusterveyden erityisasiantuntijapalveluja tarjoava Suomen Sisäilmakeskus Oy, työllistämiskeskukset Kovak Oy/Lovak ja Sytyke-Centre sekä hotelli-ravintolat Lasaretti Oulussa ja Anttolanhovi Mikkelissä.    

 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs