Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Vapaa-aika » 3000 vapaaehtoista tekevät Roihu-suurleirin

Suomen Partiolaiset - Finlands Scouter ry

3000 vapaaehtoista tekevät Roihu-suurleirin

Tiedote.
Julkaistu: 24.05.2016 klo 14:38
Julkaisija: Suomen Partiolaiset - Finlands Scouter ry

Heinäkuun lopulla järjestettävä partiolaisten suurleiri Roihu 2016 kokoaa Hämeenlinnan Evolle 17 100 leiriläistä. Kaikkien aikojen suurin ja kansainvälisin Suomessa järjestetty suurleiri toteutetaan kokonaan vapaaehtoisvoimin. Tällä hetkellä Roihua tekee noin 1000 vapaaehtoista ja leirin aikana määrä kasvaa yli 3000:een.

Roihu-projekti alkoi jo kaksi vuotta sitten ja siitä lähtien vapaaehtoisten muodostama organisaatio on kasvanut tasaista vauhtia. Roihu tarjoaa vapaaehtoisille monipuolisesti erilaisia työtehtäviä eli pestejä, joita riittää aina leirin vesijohtojärjestelmän ja tietoliikenneyhteyksien rakentamisesta ravintoloiden ja leirilääkinnän pyörittämiseen asti.

Normaalista poikkeavat työolot viehättävät vapaaehtoisia

Monet Roihun vapaaehtoisista toimivat leirillä samoissa tehtävissä kuin työelämässäkin. Tamperelainen lääkäripariskunta Pilvi (26)ja Antti Laurikka (28) toimivat kumpikin lääkäreinä Roihulla. Pilvi on ollut partiossa jo pitkään, ja Antti puolestaan aloitti harrastuksen vastikään uudelleen.

"Leirillä työskentelemisessä viehättää erityisesti erilaisten työolosuhteiden mukanaan tuomat haasteet", Antti kertoo.

"Tuntuu luonnolliselta ja palkitsevalta antaa omasta osaamisestaan myös vapaaehtoistyöhön", Pilvi sanoo.

Roihu-leirillä on valmius terveyskeskustasoiseen lääkintään. Leirissä toimii alueella kiertävät sairaanhoitotiimit ja kaksi lääkäripäivysteistä ensiapupistettä. Leirisairaalassa työskentelee niin yleislääkäreitä kuin useita erikoisalojen lääkäreitäkin. Ensihoitoyksiköt toimivat yhteistyössä Kanta-Hämeen pelastuslaitoksen kanssa. Kaikkiaan leirin lääkintä- ja pelastustehtävissä työskentelee 170 vapaaehtoista tekijää.

Roihu on turvallinen paikka kokeilla kykyjään

Roihu tarjoaa erinomaisen mahdollisuuden kartuttaa osaamista myös muissa kuin omaa koulutusta vastaavissa tehtävissä. Roihu-pestin myötä voikin hankkia arvokasta työkokemusta ja testata vahvuuksiaan alalla, joka kiinnostaa. Rajavartijaksi opiskeleva Aapo Rainio on hyvä esimerkki siitä, että Roihun kaltaisen projektin parissa voi toteuttaa omaa intohimoaan. 21-vuotias Rainio toimii Roihun kuvauspäällikkönä johtaen 40 hengen kuvaustiimiä.

"Unelmani on jonain päivänä tuottaa musiikkivideoita tai ohjata esimerkiksi Olympialaisten avajaisten televisiointi", Rainio paljastaa.

Vastikään julkaistiin myös Roihun virallisen leirilaulun musiikkivideo, jonka Rainio tiimeineen toteutti. Laulun esittää KIDSing-laulukilpailun voittaja ja pitkän linjan partiolainen Jenni Jaakkola. Roihu-leirilaulun musiikkivideon pääset katsomaan tästä: https://www.youtube.com/watch?v=dSL8NjmYsMs

Kuvaustiimi toteuttaa Roihulla myös päivittäisiä videouutisia sekä lähettää leirin isot tapahtumat, kuten avajaiset ja päättäjäiset suoratoistona kaikille Roihusta kiinnostuneille.

Lisätietoja: PR-päällikkö Loviisa Läärä, p. 050 492 5060, loviisa.laara@roihu2016.fi

Roihun kuvapankki: http://roihu.kuvat.fi/kuvat/Lehdist%C3%B6kuvat/

Koko vuoden kestävä nuorisoelämys Roihu Hämeenlinnan Evolla 20.–28.7.2016. 17 100 ilmoittautuneesta leiriläisestä jopa 3000 tulee ulkomailta. Kaiken kaikkiaan Roihulla on osallistujia 45:stä eri maasta. Leiri on avoin myös kaikille partioon kuulumattomille ja heitä on tulossa leirille noin 2000.

Suomen Partiolaiset – Finlands Scouter ry on Suomen suurin nuorisojärjestö, jonka toiminnassa on vuosittain mukana yli 65 000 jäsentä. Maailmanlaajuisesti partiolaisia on noin 45 miljoonaa yli 200 maassa. Meillä olet osa maailmanlaajuista yhteisöä, jonka avulla maailmasta voi tehdä paremman paikan. Lähde mukaan seikkailuun osoitteessa partio.fi/liity

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs