Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Vapaa-aika » 2 000 Pokémon-pelaajaa jahtasi hirviöitä Heurekassa

Heureka, suomalainen tiedekeskus

2 000 Pokémon-pelaajaa jahtasi hirviöitä Heurekassa

Tiedote.
Julkaistu: 10.09.2016 klo 17:49
Julkaisija: Heureka, suomalainen tiedekeskus

”Pokémon Go on lempeä peli”, sanoi Heurekassa puhunut väitöskirjatutkija Johannes Koski.

Siltä tosin ei näyttänyt, kun salamat sinkoilivat Heurekan gymistä. Mutta onneksi hittipelissä hävinneet hirviöt voi elvyttää, ja taisteluunkin riittää pelkkä peukalo.

Heurekan Pokémon Go –tapahtumassa lauantaina 2 000 kävijää sai tutkimustietoa pelistä, antoi toisilleen pelivinkkejä ja pyydysti harvinaisuuksia.

”Pelit ovat tekemisen taidetta eri tavalla kuin esimerkiksi kirjat tai elokuvat. Pelaajan on aina kokeiltava, opittava ja kehityttävä”, kertoi professori Frans Mäyrä.

Pelatessa muodostuu eräänlainen taikapiiri, pelaajien oma yhteinen todellisuus. Siinä pätevät erilaiset käyttäytymissäännöt kuin normaalielämässä. Lumoutunut kännykän tuijottamien kuuluu Pokémon Go -pelaamiseen, samoin näennäisen päämäärätön hortoilu. Pelaaja saa palkinnoksi pelaamisestaan paitsi virtuaalihirviöiden kokoelman, myös paljon liikuntaa ja arjesta poikkeavan kokemuksen lähiympäristöstään ja sen nähtävyyksistä.

Heurekan Pokémon Go –tapahtumassa kävi selväksi, että tämä peli houkuttelee kaiken ikäiset liikkumaan ja saa ventovieraat puhumaan toisilleen.

”Sosiaalisen pelin tekee koukuttavaksi sen pelaaminen omalla kännykällä, joka on muutenkin koko ajan käsillä. Virheistä ei rangaista, vaan pienistäkin onnistumisista palkitaan”, sanoi Johannes Koski.

Heurekan facebookissa (https://www.facebook.com/heurekafi/) on kuvia ja videoita 10.9. Heurekassa pidetystä tapahtumasta, joka toteutettiin yhteistyössä PokemonGoFinlandin sekä Vantaan kaupungin varhaiskasvatuksen kanssa.

Lisätietoa:

Siina Vasama
Tapahtumatuottaja
siina.vasama@heureka.fi
0409015260

Paula Havaste
Vastaava tapahtumatuottaja
paula.havaste@heureka.fi
0409015375

Liitetiedostot

Tiedekeskus Heurekassa tutustutaan tieteeseen ja teknologiaan hauskalla tavalla itse tehden ja kokeillen. Heurekassa voi kokeilla oivaltamisen iloa vuorovaikutteisissa näyttelyissä, planetaariossa, oppimisohjelmissa ja tapahtumissa. Vantaan Tikkurilassa sijaitseva Heureka avasi ovet yleisölle jo vuonna 1989, ja on nykyään avoinna ympäri vuoden. Kävijöitä on vuosittain keskimäärin lähes 300 000. Heureka on yksi Suomen suosituimmista vapaa-ajan keskuksista. Lisätietoja: www.heureka.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs