Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Valokuvaus » Hopea hohtaa jälleen Anne Pohtamon pokaalissa

Museovirasto

Hopea hohtaa jälleen Anne Pohtamon pokaalissa

Tiedote.
Julkaistu: 27.04.2015 klo 10:31
Julkaisija: Museovirasto

Anne Pohtamo valittiin Miss Suomeksi helmikuussa 1975, ja saman vuoden heinäkuussa hänet kruunattiin maailmankaikkeuden kauneimmaksi. Museoviraston Journalistisen kuva-arkiston JOKA:n videolta voit katsoa, kuinka Kansallismuseon konservaattori saa Pohtamon 40 vuotta vanhan Miss Suomi -pokaalin kiiltämään.

Menneet vuodet näkyivät Anne Pohtamon Miss Suomi -pokaalissa. Hopeinen pinta oli tummunut niin, että koukeroiset kirjaimet ja vuosiluku vain vaivoin näkyivät pokaalin pinnalta. Suomen kansallismuseon konservaattori Pia Klaavun taitavissa käsissä pokaali sai takaisin entisen loistonsa.

Pohtamon Miss Suomi -pokaalia ja Miss Universum -pokaalia voi käydä katsomassa ”Miss Universum 1975” -näyttelyssä Urho Kekkosen museossa Tamminiemessä Helsingissä. Näyttely avataan 8. toukokuuta ja kestää joulukuun loppuun. Esillä on Pohtamon pukuja pääasiassa hänen Miss Universum -kilpailupuvustostaan. Samana kesänä, kun Pohtamo valittiin maailman kauneimmaksi, presidentti Urho Kekkonen avasi Euroopan turvallisuus- ja yhteistyökonferenssin Helsingissä. Museoviraston Journalistisen kuva-arkiston JOKA:n kokoelmista on Pohtamon kuvien lisäksi valittu Etyk-kuvia Tamminiemen näyttelyyn.

Kauneutta Suomesta – missikuvia Museoviraston kirjaston aulassa
Suomalaista naiskauneutta voi tulla ihailemaan myös Museoviraston kirjaston aulaan Helsingin Alppilaan, Sturenkatu 2a:han. Esillä on 8. toukokuuta lähtien Museoviraston Journalistisen kuva-arkiston JOKA:n missikuvia vuosien varrelta. Museoviraston kirjasto on avoinna ti–pe 10–16, to 10–18, heinäkuussa suljettu.

Video: Konservaattori Pia Klaavu näyttää, kuinka Pohtamon pokaalin saa hohtamaan
http://joka.nba.fi/fi/ajankohtaista/miss-universum-1975-nayttely-tamminiemessa#2

Lisätietoja Miss Universum -näyttelystä:
näyttelyamanuenssi Aino-Maija Kaila, Kansallismuseo, p. 040 128 6362, aino-maija.kaila@nba.fi

Lisätietoja Journalistinen kuva-arkisto JOKAsta:
amanuenssi Joanna Maltzeff, p. 040 128 6105, joanna.maltzeff@nba.fi

Museovirasto on aineellisen kulttuuriperinnön ja kulttuuriympäristön asiantuntija, palvelujen tuottaja, toimialansa kehittäjä ja viranomainen.


 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs