Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Valokuvaus » Halaa puuta – arvosta lähiympäristöäsi. Puunhalausviikko 22.–28.8.2016

Viherympäristöliitto ry

Halaa puuta – arvosta lähiympäristöäsi. Puunhalausviikko 22.–28.8.2016

Tiedote.
Julkaistu: 11.08.2016 klo 08:15
Julkaisija: Viherympäristöliitto ry

Puunhalausviikkoa vietetään ensimmäistä kertaa elokuun viimeisellä viikolla 22.–28.8.2016. Vihervuoden kampanja kannustaa ihmisiä halaamaan puita ja osoittamaan, että he arvostavat omaa lähiympäristöään. Samalla viikolla vietetään myös Suomen luonnon päivää (27.8.2016).

Halaa puuta – arvosta lähiympäristöäsi -kampanja muistuttaa viherympäristöjen merkityksestä niin maalla kuin kaupungissa. Varsinkin kaupunkiympäristössä puistot, lähiluonto ja lenkkipolut ovat tärkeitä virkistyspaikkoja sekä mielelle että keholle. Puiden keskellä, vihreässä ympäristössä mieli tutkitusti rauhoittuu, syke laskee ja aistit heräävät.

Etsi lähiympäristöstäsi puu, josta pidät. Se voi olla kaunis, tehdä vehreydellään paikasta viihtyisämmän, se voi olla pieni tai suuri, vanha tai nuori, kuten halaajansakin. Puita voi halata kaupungissa, maalla tai metsässä, joko yksin, kaverin kanssa tai isommallakin porukalla.

Vihervuoden sivuilta www.vihervuosi.fi löytyy lisätietoa kampanjasta sekä vinkkejä puiden havainnointiin ja tutkimiseen sekä esimerkkejä erilaisiin luovuutta ja rauhoittumista tukeviin toimintoihin (mm. mielipaikan löytäminen, paljain varpain kävely). Tutkimustietoon perustuva Puun tarina sopii erinomaisesti esim. lapsille luettavaksi puunhalausretkellä.

Sosiaalisen median tunnisteena toimii #puunhalausviikko. Jaa kuvia ja tunnelmia puista ja puiden halauksesta tunnistetta käyttämällä.

Halaa puuta – arvosta lähiympäristöäsi Vihervuoden sivuilla: http://www.vihervuosi.fi/content/fi/1/22739/

Halaa puuta – arvosta lähiympäristöäsi Facebookissa: https://www.facebook.com/events/274808099566944/

Kampanjan on suunnitellut Vihervuoden johtoryhmän jäsenistä koostuva työryhmä, jossa ovat mukana Viherympäristöliitto ry, Luke, Suomen 4H-liitto ja Maa- ja kotitalousnaiset. Vihervuosi on ympäristöministeriön nimeämä valtakunnallinen teemavuosi viihtyisämpien lähiympäristöjen puolesta. Vihervuoden pääteema on kestävä suomalainen maisema ja slogan ”Minun maisemani – maalla ja kaupungissa”. Lisää tietoa teemavuodesta ja tapahtumista osoitteessa www.vihervuosi.fi.

Lisätiedot:

Tiia Naskali, projektisihteeri, Viherympäristöliitto ry, tiia.naskali@vyl.fi, p. 050 4381860 (tavoitettavissa 15.8.2016 eteenpäin).
Virpi Skippari, kehityspäällikkö, Suomen 4H-liitto, virpi.skippari@4h.fi, p. +358 44 783 0302

Liitteet:

Kuva: Jenni Heinonen, Suomen 4H-liitto.
Halaa puuta – arvosta lähiympäristöäsi -kampanjan juliste. Kuvitus ja taitto: Julia Prusi
Puun tarina. Teksti: Eeva-Maria Tuhkanen, Luke.

Liitetiedostot

Viherympäristöliitto ry on valtakunnallinen viheralan keskusjärjestö. Liitto koordinoi Vihervuoden järjestelyjä.

Lisätiedot Viherympäristöliitosta: www.vyl.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs