Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Valokuvaus » Finnfoto-palkinto 2011 Juha Suonpäälle

Kopiosto

Finnfoto-palkinto 2011 Juha Suonpäälle

Tiedote.
Julkaistu: 09.12.2011 klo 12:45
Julkaisija: Kopiosto

Suomen Valokuvajärjestöjen Keskusliitto Finnfoto ry on myöntänyt taiteen tohtori Juha Suonpäälle Finnfoto-palkinnon. Finnfoto ry:n hallituksen puheenjohtaja Kari Tolonen ja toiminnanjohtaja Mikko Säteri luovuttivat 1000 euron Finnfoto-palkinnon Helsingissä 9. joulukuuta 2011.

Finnfoto-palkinto myönnetään vuosittain henkilölle tai yhteisölle, joka on merkittävästi vaikuttanut suomalaisen valokuvauksen kehitykseen sekä luonut edellytyksiä valokuvan arvostuksen lisäämiselle. Palkinto on arvoltaan 1000 euroa ja se rahoitetaan tekijänoikeusjärjestö Kopioston keräämillä valokopiointikorvauksilla.

Juha Suonpää (s. 1963) on 14. Finnfoto-palkinnon saaja. Hän on tehnyt mittavan uran monipuolisena valokuvaajana ja visuaalisen kulttuurin tutkijana sekä opettajana. Sammon yhteislyseosta ylioppilaaksi 1982 kirjoittaneen Juha Suonpään CV on sanalla sanoen mittava. Se koostuu laajasta ja kattavasta valokuva-alan julkaisutoiminnasta sekä valokuvan ja elokuvan opetus-, kuratointi- ja tutkimustyöstä. Lisäksi Juha Suonpää on toiminut vierailevana professorina ulkomaisissa yliopistoissa. Hänellä on yleensä meneillään useita rinnakkaisia valoja elokuva-alan hankkeita niin julkaisutoiminnan kuin opetuksen ja tutkimuksen osalta. Lisäksi Juha Suonpää on toiminut lukuisissa kulttuurin luottamustehtävissä.

Tällä hetkellä Juha Suonpää toimii Tampereen Ammattikorkeakoulun kuvataiteen koulutusohjelman yliopettajana sekä osa-aikaisena luontokuvauksen professorina Lapin yliopiston taiteiden tiedekunnassa.

Aikaisemmin Finnfoto-palkinnon ovat saaneet Matti J. Kaleva, Mikko Pekari, Tuomo-Juhani Vuorenmaa, Salme Simanainen, Kai Nordberg, Hannu Hautala, Rashid Nasretdin, Leena Saraste, Jukka Kukkonen, Sakari Nenye, Lassi Rautiainen, Pekka Punkari ja Boris Fagerström.

Vuonna 1970 perustettu Suomen Valokuvajärjestöjen Keskusliitto Finnfoto ry edistää valokuvataidetta ja -kulttuuria sekä toimii etenkin ammattivalokuvaajien arvostuksen ja aseman parantamiseksi sekä edistää valokuvaajien yhteistyötä kansallisella ja kansainvälisellä tasolla.

SUOMEN VALOKUVAJÄRJESTÖJEN KESKUSLIITTO FINNFOTO RY
Mikko Säteri
Toiminnanjohtaja
Finnfoto: Laivurinkatu 39, 00150 Helsinki puh. 045- 137 3540, www.finnfoto.fi ja www.fotofinlandia.fi email: toimisto@finnfoto.fi
______________________________________________________________________________
Finnfoto ry on valokuvausalan keskusjärjestö, jonka muodostavat Suomen Ammattiluontokuvaajat ry –
PNF, Suomen Lehtikuvaajat - Finlands Pressfotografer ry, Suomen Kameraseurojen Liitto ry, Suomen
Luonnonvalokuvaajat SLV ry, Suomen Mainosvalokuvaajat ry - Finlands Reklamfotografer rf, Suomen
Ammattivalokuvaajat ry, Valokuvauksen opiskelijat ry ja Taidevalokuvaajat – Fotoart ry.
Järjestöjen jäsenmäärä on yhteensä noin 8040 henkilöä.
Finnfoto

Liitetiedostot

Kopiosto on tekijöiden, kustantajien ja esittävien taiteilijoiden yhteinen tekijänoikeusjärjestö. Sen 44 jäsenjärjestöä toimivat laajasti kulttuurin ja viestinnän eri alueilla. Kopiosto myöntää lupia valokopiointiin, radio- ja televisio-ohjelmien tallentamiseen ja tallenteiden käyttämiseen sekä tv-kanavien edelleenlähettämiseen. Perityt korvaukset Kopiosto tilittää hallintokulujen vähentämisen jälkeen teosten oikeudenomistajille: Valokopioinnista perityt korvaukset tilitetään Kopioston jäsenjärjestöille, jotka jakavat ne edelleen. Av-teosten käytön korvaukset Kopiosto tilittää pääasiassa suoraan ohjelmien tekijöille ja esittäjille. Osa varoista jaetaan Kopioston yhteydessä toimivan Audiovisuaalisen kulttuurin edistämiskeskus AVEKin kautta tekijöiden yhteisiin tarkoituksiin. www.kopiosto.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs