Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Vakuutus » Liukkaat kelit aiheuttavat tuhansia tapaturmia – vakuutusyhtiö varoittaa Oulussa, Tampereella ja pääkaupunkiseudulla asiakkaitaan liukkaista keleistä tekstiviestillä

LähiTapiola

Liukkaat kelit aiheuttavat tuhansia tapaturmia – vakuutusyhtiö varoittaa Oulussa, Tampereella ja pääkaupunkiseudulla asiakkaitaan liukkaista keleistä tekstiviestillä

Tiedote.
Julkaistu: 21.02.2014 klo 09:58
Julkaisija: LähiTapiola

Talviaikana sattuu paljon liukastumisesta aiheutuvia tapaturmia.  Liukastuminen aiheuttaa myös paljon vakavia ja pitkäkestoisia vammoja. Viime vuonna liukastumisesta johtuvat kaatumiset aiheuttivat yhdentoista henkilön kuoleman.

Tämän vuoksi LähiTapiola aloittaa tekstiviesti-ilmoitusten lähettämisen. Kampanjan tavoitteena on säästää ihmishenkiä ja ehkäistä tapaturmia lisäämällä asiakkaiden tietoisuutta turvallisuudesta. Ensimmäiset ”Valitse keliin sopivat jalkineet”- tekstiviestit lähetetään 22.2. Oulussa, Tampereella ja pääkaupunkiseudulla asuville LähiTapiolan asiakkaille.

Malli vastaa Ilmatieteen laitoksen kaupallista liukkauden varoituspalvelua. Palvelu on LähiTapiolan asiakkaille ilmainen.

Yli 50 000 jalankulkijaa joutuu liukastumisen vuoksi lääkärin pakeille

Nopeat lämpötilan vaihtelut ja nollan tienoilla oleva lämpötila aiheuttavat usein liukkaita kelejä. Jään päälle satanut vesi tai lumi tekee kulkuväylistä erityisen liukkaita. Huomattava osa liukkaudesta johtuvista vahingoista olisi vältettävissä.

Terveyden ja hyvinvointilaitoksen tietojen mukaan liukkaista keleistä johtuvia liukastumistapaturmia sattuu talviaikana kuukausittain  15 000 – 22 000.

Suurin osa liukastumisten aiheuttamista henkilövahingoista ovat vähäisiä – lähinnä mustelmia ja venähdyksiä – eikä pienemmistä vahingoista välttämättä hakeuduta lääkärin hoitoon. Mutta joka vuosi yli 50 000 jalankulkijaa joutuu liukastumisen seurauksena lääkärin vierailulle.

Vakuutusyhtiöille liukastumisista koituu vuosittain jopa 200 miljoonan korvauskustannukset. Korvaussummat vaihtelevat muutamasta kymmenestä eurosta tuhansiin euroihin. ”Suurimmat korvaussummat maksetaan työikäiselle henkilölle, joka vammautuu liukastumisen seurauksena niin vakavasti, että menettää työkykynsä lopullisesti.”

Tekstiviesti varoittaa liukkaista kävelyteistä

”Ensimmäiset liukkaat kelit näkyvät mediassa, kun autot kolaroivat liukkaiden kelien vuoksi.  Kolareiden lisäksi liukkaat kelit aiheuttavat paljon vakavia onnettomuuksia myös kävelyteillä. 

”Yleensä talvi yllättää autoilijat ja ensimmäisille liukkaille lähdetään kesärenkaissa. Mutta paljon vahinkoja sattuu siksi, että ihmisillä on liukkaat kengät  ja  kulkureitit ovat jääneet hiekoittamatta” osastopäällikkö Antti Määttänen sanoo LähiTapiolasta.

Varaudu siis talvikeleihin sopivilla jalkineilla ja liukuesteillä. Ja muista välttää turhaa hoppua!

Liikenneturvakeskuksen tekemän kyselytutkimuksen mukaan 72 prosenttia ei koskaan käytä liukuesteitä kengissään liukkailla keleillä. ”Tätä taustaa vasten talven kenkävalinnalla on suuri merkitys pystyssä pysymiseen”, kommentoi Määttänen. Talvikenkien pohjamateriaali on oltava pehmeää ja huokoista materiaalia, joka ei kovetu pakkasella. Liukuesteet ja nastakengät tuovat lisäturvaa pystyssä pysymiseen.   Liukuesteitä myyvät kenkäkaupat, tavaratalot ja suutarit.

 

Lisätiedot:

Sami Sallinen

riskienhallintapäällikkö

LähiTapiola

puh. 040 842 7685

Lue lisää:

http://omatalous.lahitapiola.fi/vapaa-aika/artikkeli/1310379061433/uups-varo-liukastumista-

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs