Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Vakuutus » LähiTapiola Henkiyhtiö kasvaa painopistealueellaan riskihenkivakuuttamisessa

LähiTapiola

LähiTapiola Henkiyhtiö kasvaa painopistealueellaan riskihenkivakuuttamisessa

Tiedote.
Julkaistu: 10.09.2015 klo 09:30
Julkaisija: LähiTapiola

LähiTapiola Henkiyhtiön puolivuotistulos oli hyvä. Sijoitustoiminnassa onnistuttiin ja markkinaosuus vahvistui painopistealueella riskihenkivakuuttamisessa.

LähiTapiola Henkiyhtiön liikevoitto nousi 126,8 miljoonaan euroon (77,0 milj. e) ja kokonaistulos oli 89,7 miljoonaa euroa (70,4 milj. e). 

Liikevoiton kasvuun vaikutti erityisesti onnistuminen sijoitustoiminnassa. Sijoitustoiminnan nettotuotto käyvin arvoin oli alkuvuonna 3,6 prosenttia (3,1 %). Alkuvuoden 2015 aikana tehtiin merkittäviä muutoksia sijoitussalkkuun. Korkosijoitusten valtiolainapainoa alettiin laskea heti vuoden alusta, vastaavasti yrityslainojen osuutta kasvatettiin.

Vakuutusmaksutulo kasvoi 12,7 prosenttia 224,0 miljoonaan euroon (198,9 milj. e). LähiTapiola Henkiyhtiö kasvoi erityisesti painopistealueellaan riskihenkivakuuttamisessa, jossa maksutulon kasvu 9,6 prosenttia oli alan keskimääräistä kasvua (4,2 prosenttia) voimakkaampaa.

Vakavaraisuuspääoma vastuuvelasta oli 28,5 prosenttia (26,3 % 12/2014).

Liikekustannussuhde nousi 128,7 prosenttiin (124,1 %).  Liikekustannussuhteen kasvu johtuu myynnin kasvusta ja panostuksista myyntikanaviin. Muut toimintokulut puolestaan laskivat 12,1 prosenttia.

”Hyvän tuloksen takana ovat panostukset sekä myyntiin että tuotekehitykseen. Käynnistimme tammikuussa uuden henkivakuutuksiin erikoistuneen myyntikanavan henkilöasiakkaille. Private Banking -kanavaa on kehitetty vahvistamalla henkilömäärää, laajentamalla palvelukonsepteja ja tiivistämällä yhteistyötä”, LähiTapiola Henkiyhtiön toimitusjohtaja Minna Kohmo kertoo.

”Tuotevalikoimaa on täydennetty yrityksille tarkoitetulla vakavan sairauden vakuutuksella ja sijoittaja-asiakkaille tarkoitetulla asuntosijoitus-kapitalisaatiosopimuksella. Asuntosijoitustuote on toteutettu yhteistyössä LähiTapiola Kiinteistövarainhoito Oy:n kanssa”, Kohmo sanoo.

”Käynnistimme kesäkuussa pääkaupunkiseudulla ja Oulun seudulla Älyhenkivakuutus-pilotin, jonka tarkoituksena on selvittää, miten hyvinvointipalvelut voidaan liittää osaksi henkivakuutusta. Pilotissa asiakas saa käyttöönsä aktiivisuusrannekkeen sekä sähköisen terveystarkastuksen ja -valmennuksen. Asiakkaat ja media ovat olleet erittäin kiinnostuneita Suomen markkinoilla ainutlaatuisesta palvelusta”, Kohmo sanoo.

”LähiTapiolan tarkoituksena on muuttaa rooliaan, ja vaikuttaa suomalaisten hyvinvointiin. Vakuutusyhtiöiden perustehtävän, asiakkaiden riskien vakuuttamisen ja niihin liittyvien korvausten maksamisen lisäksi, haluamme olla kehittämässä hoitoketjun alkupäätä – ennakointia ja hyvinvoinnin luomista”, Kohmo kertoo.

LähiTapiola Henkiyhtiön tuloslaskelma, tase ja tunnusluvut 1-6/2015 (emoyhtiö)

LähiTapiola Henkiyhtiön tuloslaskelma, tase ja tunnusluvut 1-6/2015 (konserni)

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs