Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Vakuutus » LähiTapiola ennakkotulos: LähiTapiola Pirkanmaa kasvatti maksutuloaan

LähiTapiola

LähiTapiola ennakkotulos: LähiTapiola Pirkanmaa kasvatti maksutuloaan

Tiedote.
Julkaistu: 28.02.2014 klo 09:33
Julkaisija: LähiTapiola

28.2.2014
LEHDISTÖTIEDOTE

LähiTapiola Pirkanmaa kasvatti maksutuloaan

Yhtiö aikoo keskittää palveluaan Pirkanmaalle

 

LähiTapiola Pirkanmaa maksutulo kasvoi ja yhtiö paransi kannattavuuttaan. Lisäksi se aikoo keskittää palveluaan entistä enemmän Pirkanmaalle. Esimerkiksi korvauspalvelut hoidetaan jatkossa entistä paikallisemmin. Ensi vuonna LähiTapiola Pirkanmaa aikoo kasvattaa asiakasmääräänsä ja tehostaa toimintaansa.

 

”Tämän hetken arvion mukaan onnistumme säilyttämään markkinaosuutemme ja myyntimme edellisen vuoden tasolla”, LähiTapiola Pirkanmaan toimitusjohtaja Pentti Kuusela arvioi. Hänen mukaansa vuoden 2013 toimintaympäristö pysyi edelleen vaikeana. Taloudellinen taantuma vaikutti erityisesti yritysten, mutta myös yksityistalousasiakkaiden maksutuloon. Pirkanmaan alueyhtiö kasvoi kuitenkin LähiTapiola-ryhmässä keskimääräistä paremmin.

Pirkanmaan kokonaismaksutulo kasvoi vuonna 2013 neljä prosenttia. LähiTapiola Pirkanmaan ensivakuutuksen maksutulo kasvoi  2,6  prosenttia vuodesta 2012. Vuonna 2013 maksutulo oli 12,4 miljoonaa euroa (12,0milj. e).

Liikevoitto oli 127 000 euroa (1,0 milj. e). Korvaus- ja liikekulujen suhde vakuutusmaksutuottoihin , eli yhdistetty kulusuhde oli  104,1 prosenttia (97,1 %). Yhdistettyyn kulusuhteeseen vaikutti laskuperustekoron muutos. Muutos vaikutti korottavasti 4,7 prosenttia, joten vertailukelpoinen yhdistetty kulusuhde oli 99,4.


”Vuonna 2014 tavoitteenamme on toiminnan tehostaminen ja yhdistetyn kulusuhteen laskeminen. Pyrimme myös kasvamaan toimialaa nopeammin ja tavoittelemme 5 000 uutta asiakasta vuonna 2014. Toimintamme painopiste tulee edelleen olemaan yksityisasiakkaissa ja erityisesti heidän henkilövakuutusturvassaan”, Kuusela kertoo.

 

LähiTapiola  keskittää palveluaan Pirkanmaalle kilpailijoista poiketen

LähiTapiola aloitti virallisesti toimintansa vuoden 2013 alussa ja fuusio valmistui lopullisesti, kun henkilö-, pienten- ja keskisuurten yritysten asiakkuudet, vapaaehtoiset vahinkovakuutussopimukset ja sijoitukset siirrettiin LähiTapiolan vahinkovakuutusyhtiöstä 19 alueyhtiöön vuoden 2014 alussa.

Tapiolan ja Lähivakuutuksen yhdistymisen tavoitteena oli tuoda palvelut mahdollisimman lähelle asiakasta. Tätä toteuttamaan perustettiin 19 keskinäistä alueyhtiötä, joista LähiTapiola Pirkanmaa on yksi suurimmista.

Siirto oli mittava, sillä LähiTapiolan esimerkiksi Pirkanmaan alueyhtiöön siirtyi vakuutusmaksutuottoa noin 24,7 miljoonaa euroa ja pääomia 45 miljoonaa euroa. Tämän lisäksi alueyhtiöille siirrettiin alueen asukkaiden vapaaehtoiset vahinkovakuutussopimukset.

”Käytännössä tämä mittava liiketoimintasiirto tarkoittaa sitä, että LähiTapiola-ryhmä uskoo paikallisuuteen. Tapiolan ja Lähivakuutuksen yhdistymisen tavoitteena oli tuoda palvelut mahdollisimman lähelle asiakkaitamme. Vallitseva käytäntö on siirtää asiakas- ja korvauspalvelua on entistä enemmän puhelin- ja verkkopalveluihin, LähiTapiola päätti kuitenkin toisin. Henkilökohtainen asiakas- ja korvauspalvelu hoidetaan täällä Pirkanmaalla jatkossa mahdollisimman lähellä asiakkaitamme.”

”Olen sitä mieltä, että sähköisen korvauspalvelun rinnalle tarvitaan henkilökohtaista palvelua esimerkiksi suuremman vahingon satuttua. Kun muut yhtiöt sulkevat konttoreitaan, LähiTapiola on vahvasti lähellä asiakasta”, LähiTapiola Pirkanmaan alueyhtiön toimitusjohtaja Pentti Kuusela sanoo.

 

Hänen mukaansa tämä näkyy konkreettisesti siten, että Pirkanmaan asiakkaat saavat käyttöönsä omat asiakaspalvelunumerot sekä korvauspalvelun numerot. ”Asiat hoidetaan jatkossa lähellä asiakasta”, hän sanoo.

 

LähiTapiola-ryhmän tulokset

LähiTapiola-ryhmään kuuluvat vakuutusyhtiöt onnistuivat kasvattamaan maksutuloaan. Myös LähiTapiola-ryhmään kuuluvat LähiTapiola Pankki, LähiTapiola Varainhoito ja LähiTapiola Kiinteistövarainhoito paransivat tulostaan. Yhdistymisjärjestelyt aiheuttivat lisäkustannuksia, jotka eivät ole tarkoitettu pysyviksi. Liikekulusuhteet heikkenivät ryhmässä.

Vuosi 2013 oli LähiTapiola-ryhmässä fuusion viimeistelyn aikaa. Vaikka organisaation sisällä tehtiin kovasti töitä fuusion eteen, oli koko ajan tavoitteena, että asiakkaita palvellaan vähintään yhtä hyvin kuin aiemminkin. Tässä onnistuttiin hyvin, sillä LähiTapiola sai vuoden 2013 lopussa hyvän tuloksen EPSI Rating -vakuutusyhtiövertailussa.

”Vakuutusalan historian suurin yhdistymishanke vie aikaa ja energiaa. Saamamme asiakaspalautteen mukaan tämä ei kuitenkaan ole heikentänyt asiakaspalvelua”, Kuusela sanoo.

S-ryhmä ja LähiTapiola solmivat vuonna 2013 sopimuksen strategisen yhteistyön syventämisestä ja S-Bonus kumppanuudesta, joka alkaa 1.6.2014. Vuonna 2013 sovittiin myös LähiTapiola Pankin ja S-Pankin yhdistämisestä uudeksi S-Pankiksi.

”Uskon, että kesäkuun alussa käynnistyvä strateginen yhteistyö S-ryhmän tuo merkittävää lisäarvoa asiakkaillemme”, Kuusela sanoo.

Koko LähiTapiola-ryhmän tulostiedote löytyy osoitteesta www.lahitapiola.fi/media -> Lehdistötiedotteet

Lisätiedot:

Pentti Kuusela
toimitusjohtaja
LähiTapiola Pirkanmaa
03 -339 11 215

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs