Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Uskonto » Virsikirjan lisävihkot hyväksyttiin - kirkoissa vuoden kuluttua

Kirkon tiedotuskeskus

Virsikirjan lisävihkot hyväksyttiin - kirkoissa vuoden kuluttua

Tiedote.
Julkaistu: 04.11.2015 klo 19:18
Julkaisija: Kirkon tiedotuskeskus

Kirkolliskokous hyväksyi lisävihkot suomen- ja ruotsinkieliseen virsikirjaan. Lisämateriaaliin hyväksyttiin 79 suomenkielistä ja 147 ruotsinkielistä virttä.

Mukana on niin tuttuja hengellisiä lauluja kuin kansainvälisiä sävelmiä ja uusia sävellyksiä. Lisävihkot tulevat käyttöön varsinaisen virsikirjan rinnalle adventtina 2016.

Lisävihkovirsissä on painotettu kiitollisuutta ja iloa Jumalan luomista lahjoista sekä ihmisen vastuusta Jumalan luomassa maailmassa. Tavoitteena on ollut tuoda virsiin sekä musiikillisesti että tekstisisällöllisesti jotain uutta ja tavoittaa niitä, joille perinteinen uskonnollinen kieli ja musiikki tuntuvat vierailta.

Kirkolliskokous päätti sisällyttää sävelmät Maan korvessa kulkevi lapsosen tie sekä Nousta sain aamuun (Morning has broken) vihkoon vakiintuneiden suomenkielisten sanoitusten mukaisina, vaikka valmistelussa oli esitetty vaihtoehtoisia sanoituksia. Kirkolliskokous jätti työryhmien esittämistä virsistä pois yhden suomenkielisen ja viisi ruotsinkielistä kappaletta sekä otti mukaan kaksi ruotsinkielistä nuorten kirkolliskokouksen ehdottamaa sävelmää (Rätt till liv sekä Steg för steg).

Kirkolliskokous antoi kirkkohallitukselle tehtäväksi lisävihkojen sekä niiden säestysvihkojen toimittamisen.

Listat suomen- ja ruotsinkielisistä lisävihkovirsistä tiedotteen liitteenä.

Kirkolliskokous antoi lausunnon Kirkkojen Maailmanneuvostolle kirkko-opillisesta ekumeenisesta asiakirjasta Kirkko: Yhteistä näkyä kohti. Lisäksi kirkolliskokous teki kirkon keskushallintouudistuksesta johtuvia teknisiä muutoksia kansainvälisten ja ekumeenisten asioiden rahaston sääntöihin ja kirkolliskokouksen työjärjestykseen.

Mietintö avioliittokeskustelun pohjaksi valmistunut

Kirkolliskokouksen yleisvaliokunta sai valmiiksi mietinnön uuden avioliittolain vaikutuksista kirkolle. Kirkolliskokouksen täysistunto käsittelee mietintöä myöhemmin tällä viikolla.

Viime istuntokaudella vireille tuli edustaja-aloite, jossa esitettiin muun muassa sen arvioimista, millaisia seurauksia avioliittolainsäädännön muutoksilla on kirkolle. Aloitteessa ei ehdotettu avioliittokäsityksen muuttamista.

Yleisvaliokunnan mietintö

Lisätiedot:
Virsikirjan lisävihko: työryhmän sihteeri Samuli Koivuranta, p. 040 142 5177, samuli.koivuranta@evl.fi
Yleisvaliokunnan mietintö: valiokunnan puheenjohtaja piispa Jari Jolkkonen, yht. otot sihteeri Hanna Lehto, p. 044 705 0603, hanna.lehto@evl.fi

Muu kirkolliskokoukseen liittyvä viestintä:

tiedotuspäällikkö Milla Rautiainen, p. 040 142 5244, milla.rautiainen@evl.fi
tiedottaja Sanna-Maaria Tornivaara p. 050 406 5423, sanna-maaria.tornivaara@evl.fi
tiedottaja Petra Honkaranta-Siivari, p. 040 142 5185, petra.honkaranta-siivari@evl.fi
informatör Åsa Holmvik, p. 040 581 1815, asa.holmvik@evl.fi

Kirkolliskokousasiat Sakasti-palvelussa

Liitetiedostot

Suomen evankelis-luterilaisessa kirkossa on noin neljä miljoonaa jäsentä. Suomen suurin uskonnollinen yhteisö on mukana ihmisten elämän arjessa ja juhlassa ja pitää esillä kristillisiä arvoja yhteiskunnallisessa keskustelussa.

Kirkon tiedotuskeskus välittää ajantasaista tietoa kirkosta medialle ja suurelle yleisölle. Kirkon verkkosivusto osoitteessa evl.fi

Kirkon viestintä

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs