Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Uskonto » Tarja Halonen on Kauneimpien Joululaulujen suojelija 2014 + Kauneimmat Joululaulut -tiedote

Suomen Lähetysseura

Tarja Halonen on Kauneimpien Joululaulujen suojelija 2014 + Kauneimmat Joululaulut -tiedote

Tiedote.
Julkaistu: 13.11.2014 klo 08:15
Julkaisija: Suomen Lähetysseura

”Tule ja laula täydestä sydämestä. Ja tue hyvää asiaa.”

Tarja Halonen on Kauneimpien Joululaulujen suojelija 2014

Presidentti Tarja Halonen on Kauneimpien Joululaulujen suojelija tänä vuonna.

Kauneimmat Joululaulut antaa ihmisille mahdollisuuden sekä kuunnella että laulaa joululauluja, kukin omalla äänellään. Halosen mukaan yhä useampi suomalainen luo oman kulttuurinsa ja omat ajatuksensa erilaisten kulttuurien kudoksesta. Joululaulut siirtävät traditiota hyvin.

Halosen mielestä erityisesti vanhoissa joululauluissa yhdistyy mennyt ja nykyisyys. Ne vievät pois arjesta.

– Koulun joulujuhlat päättyivät aina vanhaan pyhiinvaeltajien lauluun Maa on niin kaunis. Siinä on ihan oma sävynsä ja upea ajatus vuosisatojen kierrosta. Ensimmäinen säkeistö on myös erityisen kaunis, kertoo Halonen, itsekin joulun lapsi, jouluaattona syntynyt.

Kauneimmat Joululaulut -tilaisuuksissa kerätään kolehti tänä vuonna kehitysmaiden äitien hyväksi. Halonen pitää kohdetta erittäin hyvänä. Teema liittyy hänen mukaansa luontevasti paitsi kristilliseen perinteeseen myös YK:n tavoitteisiin.

– Kehitysmaiden naiset ovat kahdenkertaisen ikeen alla olevia ihmisiä. Ensiksikin he asuvat kehitysmaassa. Toiseksi naiset ympäri maailmaa ovat näkymätön voimavara. Naiset tekevät erittäin paljon työtä. Äidit ovat myös koko yhteisönsä huolehtijoita. Heidän asemansa parantaminen on ehdottoman tärkeää.

– Presidenttikauteni jälkeen olen ollut enemmän mukana YK:ssa ja muissa kansainvälisissä järjestöissä ja iloitsen siitä, että naisten merkitys kestävän kehityksen aikaansaamiseksi on selkiytynyt paljon. On tuhlausta, jos emme käytä kaikkia maailman inhimillisiä voimavaroja ja luovuutta sataprosenttisesti.

 

Kauneimmat Joululaulut -tilaisuudet ovat Suomen Lähetysseuran ja luterilaisten seurakuntien yhteislaulutilaisuuksia, joita on järjestetty jo yli 40 vuoden ajan. Tilaisuuksissa kerätään kolehti Lähetysseuran ulkomaantyölle, tänä vuonna kehitysmaiden äideille. Kehitysmaiden äitejä voi tukea myös lahjoittamalla pankissa tilille IBAN: FI 38 8000 1400 1611 30, BIC: DABAFIHH (viestiksi JOU14), lähettämällä tekstiviesti JOULU5 (5 e) tai JOULU10 (10 e) numeroon 16155 tai soittamalla numeroon 0600 11315 (15,36 € + pvm) tai verkossa osoitteessa www.kauneimmatjoululaulut.fi

............... 

Kauneimmat Joululaulut soivat kehitysmaiden äideille

Kauneimmat Joululaulut alkavat taas soida joulukuun alusta. Viime joulun jälkeen eri puolilta Suomea kantautui uutisia tilaisuuksien lisääntyneistä osallistujamääristä. Täksi jouluksi Suomen Lähetysseura on painattanut 785 000 lauluvihkoa. Vihkon etusivulla presidentti Tarja Halonen, Kauneimpien Joululaulujen suojelija 2014, toivottaa kaikille rauhaisaa joulua ja tunnelmallisia lauluhetkiä.

Tänä jouluna Kauneimmat Joululaulut -tilaisuuksissa kerätään kolehti kehitysmaiden äideille: Koulutusta saanut äiti huolehtii lapsensakin kouluun. Äiti, jolla on mahdollisuus tulonhankintaan ja valtaa perheensä talouteen, ei lähetä lastaan töihin tai naita tätä alaikäisenä. Äiti, joka selviää synnytyksestä ja välttää hiv-tartunnan, on lastensa turvana näiden varttuessa.

– Kehitysmaiden naiset ovat kahdenkertaisen ikeen alla olevia ihmisiä: ensiksikin he asuvat kehitysmaassa, toiseksi naiset ympäri maailmaa ovat näkymätön voimavara, he tekevät erittäin paljon työtä. Kehitysmaissa jopa seitsemänkymmentä prosenttia ruoan tuotannosta on naisten aikaansaamaa. Sen lisäksi, että he ovat äitejä, he ovat koko yhteisönsä huolehtijoita ja heidän asemansa parantaminen on ehdottoman tärkeää, Tarja Halonen sanoo.

Uutta kansainväliset joululaulut

Lauluvihkosen sivuilta löytyvät tuttuun ja turvalliseen tapaan ne kaikkein rakkaimmat ja perinteisimmät joululaulut. Ensikertaa vihkossa ovat riihimäkeläisen papin, Jukka Vänskän, tekemä Tallissa ja jalasjärveläisen musiikinopettajan ja suurperheen äidin, Minna Salmelan, laulu Joulun lahja.

Kauneimmat Joululaulut -nettiradiokanava toteutetaan jo perinteiseen tapaan yhdessä pääkaupunkiseudun seurakuntien mediatoimituksen eli Toivontuottajien Jouluradion kanssa. Joululauluja voi kuunnella 1. adventista loppiaiseen osoitteessa www.jouluradio.fi

Seurakuntien pyynnöstä tänä vuonna on koostettu myös kansainvälinen materiaali, joka koostuu joukosta julkaisuvapaita englannin-, saksan- ja ranskankielisiä joululauluja. Materiaalia löytyy Kauneimpien Joululaulujen verkkosivuilta, joilta halukkaat voivat printata sen käyttöönsä.

Voita potkukelkka

Verkkosivuilta löytyy myös kartta, johon seurakunnat voivat merkitä omat tilaisuutensa ja josta lauluintoiset voivat löytää itseään lähinnä olevan laulupaikan.

Verkkosivuilta löytyy myös muun muassa laulujen taustat. Siellä voi lisäksi käydä äänestämässä omaa suosikkilauluaan. Äänestäneiden kesken arvotaan ESLA-potkukelkka ja Kauneimmat joululaulut -nuottikirjoja.

Suosituimpien laulujen joukossa ovat vuosi vuodelta melko pitkälti samat laulut. Viimeiset kaksi vuotta kolmen kärki on ollut sama: Sydämeeni joulun teenVarpunen jouluaamuna ja Tulkoon joulu.

Kolehtiin voi osallistua kännykällä tai kortilla

Ja jos joululaulutilaisuuteen ei tule otettua mukaan sopivan kokoista kolehtirahaa, ei huolta, kolehdin voi maksaa myös tekstiviestillä. Ohjeet viiden tai kymmenen euron arvoiseen lahjoitukseen löytyvät lauluvihkon takakannesta.

Helsingin seudulla kymmenkunta seurakuntaa kokeilee myös maksupäätteen käyttöä kolehdinkeruussa. Lähetysseura lainaa seurakunnille maksupäätteen. Maksupäätteen valikkoon on otettu muutama eri Lähetysseuran hanke, jotka liittyvät tulevan joulun teemaan.

Viime joulun Kauneimmat Joululaulut -kampanjan kohteena olivat kehitysmaiden vammaiset lapset. Tuotto oli 985 000 euroa, missä oli kasvua edellisvuoteen yli 40 000 euroa.

www.kauneimmatjoululaulut.fi 

Kuvat: 

Presidentti Tarja Halonen on Kauneimpien Joululaulujen suojelija 2014. Kuva Joanna Lindén-Montes 

Kauneimmat Joululaulut -vihkon kansi

Liitetiedostot

Suomen Lähetysseura on vuonna 1859 perustettu Suomen evankelis-luterilaisen kirkon lähetysjärjestö, joka toimii 30 maassa yhteistyössä paikallisten kirkkojen ja järjestöjen kanssa. Lähetysseura on myös ulkoasiainministeriön kumppanuusjärjestö ja yksi Suomen suurimpia kehitysyhteistyöjärjestöjä. www.suomenlahetysseura.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs