Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Uskonto » Suomen NNKY-liiton hallituksessa toteutuu sukupolvien välinen vastuunkanto

Suomen NNKY-liitto

Suomen NNKY-liiton hallituksessa toteutuu sukupolvien välinen vastuunkanto

Tiedote.
Julkaistu: 18.11.2013 klo 08:00
Julkaisija: Suomen NNKY-liitto

Teologi, Helsingin seurakuntien vironkielisen työn paimen Tuuli Raamat (37) valittiin yksimielisesti Suomen NNKY-liiton (Suomen Nuorten Naisten Kristillisten Yhdistysten Liitto ry) puheenjohtajaksi toiselle kaudelleen 16.11.2013 liiton kokouksessa Helsingissä. Raamat on aktiivisesti osallistunut liiton kehittämis- ja strategiatyöhön sekä kansainväliseen toimintaan. Hän toimii NNKY:n Maailmanliiton edustajana kansainvälisessä Women and Global Migration Working Group -työryhmässä, jonka tehtävänä on parantaa maahanmuuttajanaisten asemaa. Työssään Helsingin seurakuntien vironkielisen työn paimenena hän tekee läheistä yhteistyötä myös kulttuurialan ja sosiaalitoimen verkostojen kanssa. 

Sukupolvien välinen vastuunkanto toteutuu Suomen NNKY-liiton uudessa hallituksessa, jonka nuorin jäsen on 19-vuotias luokanopettajaopiskelija Aino Rapala. Hallituksen jäsenet kaudella 2014–2015 ovat Sanna-Kaisa Haapasaari (Jyväskylän NNKY), Ulrika Holmlund (Helsingfors KFUK), Katri Jussila (Helsingin NNKY), Leena-Maria Kyyhkynen (Kotkan seudun NNKY), Maritta Oksanen (Oulun NNKY), Aino Rapala (Vääksyn NNKY), Hanne Uljonen (Joensuun NNKY) ja Leena Parkkonen (Mikkelin NNKY).

 

 

Uusia kasvoja liiton henkilöstössä

Suomen NNKY-liiton pääsihteerin sijaisena 12.11. alkaen toimii Leena Heinilä. Aikaisemmin hän on toiminut niin opettajana, kouluttajana, ohjaajana kuin esimies- ja asiantuntijatehtävissä moniammatillisissa ja -kulttuurisissa työyhteisöissä sekä kotimaassa että ulkomailla. Koulutukseltaan hän on sekä opinto-ohjaaja että luokanopettaja. Hänellä on aktiivinen järjestötausta ja monipuolisia vapaaehtois- ja luottamustehtäviä erilaisissa järjestöissä ja yhdistyksissä.

 

Vuonna 2014 NNKY-liike Suomessa luottaa tekojensa välityksellä siihen, että maailma muuttuu paremmaksi naisten yhteisen voiman ja yhdessä tekemisen kautta. NNKY luo mahdollisuuksia eri-ikäisten naisten kohtaamiselle ja vuorovaikutukselle. Ekumenia, vieraanvaraisuus ja yhdessä oppiminen näkyvät toiminnassa. Maailman NNKY-päivää 24.4. juhlitaan kokoontumalla Kantaattikonserttiin Temppeliaukion kirkkoon. Tilaisuudessa luovutetaan myös NNKY:n tunnustuspalkinto. Merkittävän suuruisen rahapalkinnon taustalla on vuonna 2002 perustettu Riutulan rahasto, jonka vuosituotolla Suomen NNKY-liitto palkitsee NNKY:n toiminta-ajatuksen mukaisia ja naisten ja tyttöjen hyvinvointia edistäviä toimintoja. NNKY:n tunnustuspalkinnon teema vuonna 2014 on johtajuus.

 

– Ajalla 18.–22.11. lisätietoja ja haastattelupyynnöt: vt. pääsihteeri Leena Heinilä, p. (09) 4342 2912, leena.heinila@ywca.fi

 

NNKY on maailman laajin kristillinen naisliike

NNKY (Nuorten Naisten Kristillinen Yhdistys) on ekumeeninen, monikulttuurinen ja kansainvälinen liike, jossa eri-ikäisiä naisia ja tyttöjä rohkaistaan kohtaamaan erilaisuutta ja osallistumaan oman yhteisön toimintaan ja päätöksentekoon. NNKY-liike toimii noin 120 maassa.

NNKY on perustettu Suomeen vuonna 1896 ja on siten yksi maamme vanhimmista naisjärjestöistä. Suomessa toimii 26 NNKY-yhdistystä 23 paikkakunnalla.

NNKY-yhdistyksissä voi harrastaa, vaikuttaa, opiskella, ohjata kerhoja, järjestää tapahtumia, tehdä vapaaehtoistyötä, kantaa vastuuta tai tuoda toimintaan oman osaamisensa. Toimintamuodot vaihtelevat eri paikallisyhdistyksissä.

Suomen NNKY-liiton luottamustehtävissä voi vaikuttaa naisten ja tyttöjen elämään liittyviin yhteiskunnallisiin kysymyksiin ja hyvinvointiin sekä osallistua kansainväliseen järjestöyhteistyöhön. Jäsenetuja ovat muun muassa jäsenlehti Näkyvä Nainen ja jäsenalennukset Tunturikeimiöllä Muoniossa sekä Hotelli Helkassa Helsingissä.

www.ywca.fi

www.facebook.com/SuomenNNKY

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs