Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Uskonto » Sana soi Stadissa - Kirkon musiikkijuhlat 2017 Helsingissä

Kirkon tiedotuskeskus

Sana soi Stadissa - Kirkon musiikkijuhlat 2017 Helsingissä

Tiedote.
Julkaistu: 04.08.2016 klo 12:45
Julkaisija: Kirkon tiedotuskeskus

Kirkon musiikkijuhlia vietetään Suomen historiallisessa keskustassa, Senaatintorilla ja Helsingin tuomiokirkossa 19.–21.5.2017. Juhlilla pääsevät ääneen kirkon eri-ikäiset musiikkiryhmät ja -toimijat eri puolilta Suomea. Helsingin ydinkeskusta täyttyy kolmen päivän ajan laadukkaalla, iloisella ja moni-ilmeisellä musiikilla. Sana soi vuoden kuluttua Stadissa.

”Odotamme mukaan kaikenikäisiä laulajia ja soittajia”, kertoo juhlien pääsihteeri Sanna-Maarit Hakkarainen. Tapahtuman ohjelmassa on huomioitu aikuisten osallistujien lisäksi myös lasten ja nuorten musiikkiryhmät, jotka voivat osallistua Musiikkijuhlille alennettuun hintaan.

Kirkon musiikkijuhlilla saa laulaa ja soittaa, sillä helsinkiläisten kirkkojen ovet ovat avoinna musiikille. Tarjolla on ohjelmaa niin tapahtumaan osallistujille kuin kaupunkilaisille. Tiedossa on uutta ja eteenpäin katsovaa, mutta myös tuttua ja turvallista kirkkomusiikkia. Uudet virretkin ovat vahvasti mukana.

Kanttorit ja kuorot ovat saaneet äänestää rakkaimpia kuorolauluja edellisten vuosien Kirkon musiikkijuhlaohjelmistosta perinteiseen Nostalgiailta-konserttiin. Muun muassa Ilkka Kuusiston, Kaj-Erik Gustafssonin, Pekka Kostiaisen ja Maria Laakson säveltämää hengellistä musiikkia lauletaan yhdessä Senaatintorilla perjantaina.

Messias-oratorio kokoaa satoja laulajia

Tapahtuma huipentuu lauantai-iltana yhdessä laulettavaan Händelin Messias-oratorioon. Suurkuoroa ja Lohjan kaupunginorkesteria johtaa Seppo Murto. Sunnuntaina puolestaan kokoonnutaan torimessuun Senaatintorille. Juhlamessun musiikkina esitetään juhlaan varta vasten sävellettyä uutta musiikkia.

Tapahtuman pääsihteeri Hakkarainen kannustaa kuoroja mukaan Kirkon musiikkijuhlille:

”Senaatintorin kansallismaisemassa laulaminen yhdessä monen sadan laulajan kanssa on aivan ainutlaatuinen kokemus.”

Musiikkijuhlille ilmoittaudutaan tapahtuman verkkosivujen kautta. Marraskuun loppuun mennessä mukaan ilmoittautuneet ryhmät saavat osallistujapassinsa alennettuun hintaan. Tarkemmat tiedot Musiikkijuhlien ohjelmasta, hinnoista sekä ilmoittautumisesta löytyvät tapahtuman verkkosivuilta kirkonmusiikkijuhlat.fi.

Lisätiedot:

Tapahtuman pääsihteeri Sanna-Maarit Hakkarainen, p. 09 2340 2517
www.kirkonmusiikkijuhlat.fi
Facebook.com/kirkonmusiikkijuhlat2017
Twitter.com/Kirkonmusajuhla
Kirkon musiikkijuhlien logo Sakastissa

kirkon-musiikkijuhlat-2017_logo400x400

 

Suomen evankelis-luterilaisessa kirkossa on noin neljä miljoonaa jäsentä. Suomen suurin uskonnollinen yhteisö on mukana ihmisten elämän arjessa ja juhlassa ja pitää esillä kristillisiä arvoja yhteiskunnallisessa keskustelussa.

Kirkon tiedotuskeskus välittää ajantasaista tietoa kirkosta medialle ja suurelle yleisölle. Kirkon verkkosivusto osoitteessa evl.fi

Kirkon viestintä

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs