Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Uskonto » Piispa Häkkinen kirkolliskokouksen avajaissaarnassa: ”Jeesus evästää työviikkoamme käskyllään rakastakaa toisianne.”

Kirkon tiedotuskeskus

Piispa Häkkinen kirkolliskokouksen avajaissaarnassa: ”Jeesus evästää työviikkoamme käskyllään rakastakaa toisianne.”

Tiedote.
Julkaistu: 05.05.2015 klo 10:54
Julkaisija: Kirkon tiedotuskeskus

Evankelis-luterilaisen kirkon kirkolliskokous aloitti kevään istuntonsa Turussa. Avajaissaarnassaan Mikkelin piispa Seppo Häkkinen painotti rakkauden ja kunnioittamisen merkitystä myös kirkolliskokouksessa.

”Jeesus evästää työviikkoamme käskyllään: rakastakaa toisianne. Vanha kristittyjen viisaus kuuluukin: Olennaisissa asioissa yhteyttä, sivuasioissa erilaisuutta ja vapautta, kaikissa asioissa rakkautta. Tällaista viisautta me tarvitsemme,” toteaa Häkkinen saarnassaan.

Häkkinen siteerasi saarnassaan myös entisen arkkipiispa Martti Simojoen kirkolliskokouksen avajaispuhetta vuodelta 1968:

”On tärkeää, että erilaiset ja toisilleen vastakkaiset mielipiteet vapaasti ja rehellisesti tuodaan esiin ihmisiin katsomatta, mutta niin on tehtävä rakkaudessa, toinen toisiensa kunnioittamisessa keskenään kilpaillen."

Piispa Häkkisen saarna kokonaisuudessaan on tämän viestin liitteenä.

Kirkolliskokousta voi seurata Twitterissä #kirkolliskokous. Kirkolliskokous kokoontuu tiistaista perjantaihin 5.-8.5.2015.

Liitetiedostot

Suomen evankelis-luterilaisessa kirkossa on noin neljä miljoonaa jäsentä. Suomen suurin uskonnollinen yhteisö on mukana ihmisten elämän arjessa ja juhlassa ja pitää esillä kristillisiä arvoja yhteiskunnallisessa keskustelussa.

Kirkon tiedotuskeskus välittää ajantasaista tietoa kirkosta medialle ja suurelle yleisölle. Kirkon verkkosivusto osoitteessa evl.fi

Kirkon viestintä

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs