Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Uskonto » Pelottomat naiset tienraivaajina: Suomen helluntaiseurakuntien lähetystyö sata vuotta

Fida International

Pelottomat naiset tienraivaajina: Suomen helluntaiseurakuntien lähetystyö sata vuotta

Tiedote.
Julkaistu: 03.07.2012 klo 12:05
Julkaisija: Fida International

Ensimmäinen suomalainen helluntailähetystyöntekijä, raumalainen merimies Emil Danielsson, lähti Keniaan sata vuotta sitten, 6. heinäkuuta 1912.


Afrikassa hänen kutsumustaan haastoivat niin malaria, ensimmäinen maailmansota kuin epäilevä suhtautuminen uuteen protestanttiseen herätysliikkeeseen, helluntailaisuuteen. Danielsson joutui palaamaan Suomeen vuonna 1919, mutta hänen esimerkkinsä innosti monia lähetystyöhön.


Sadassa vuodessa Suomen helluntailiikkeen lähetystyö on kasvanut globaaleihin mittasuhteisiin. Noin 240 helluntaiseurakunnalla ja niiden 47 000 jäsenellä on 258 lähetystyöntekijää, ja työ ulottuu lähes 60 maahan.


Helluntaiseurakuntien lähetystyölle on ollut alusta lähtien tunnusomaista naisten – niin sitkeiden sinkkujen kuin perikasiantamattomien perheenäitien – erittäin vahva osallistuminen. Tyypillistä on ollut myös lähtijöiden kutsumustietoisuus ja sitoutuminen sekä lähimmäisenrakkauden motivoima avustus- ja kehitystyö.


– Suomalaisilla lähetystyöntekijöillä on ollut ahkera, nöyrä ja pelkäämätön asenne. Suomalaisten omat kokemukset vaikeista olosuhteista ovat antaneet hyvän lähtökohdan ymmärtää kärsivää lähimmäistä, kuvailee Fidan toiminnanjohtaja Harri Hakola.


Helluntaiseurakuntien lähetys- ja kehitysyhteistyöjärjestö Fida International perustettiin vuonna 1927. Avustustyö on aina kulkenut lähetystyön rinnalla. Fida on saanut valtion kehitysyhteistyötukea lähes 40 vuotta ja on yksi ulkoministeriön kumppanuusjärjestöistä kehitysyhteistyössä.


Fidan seurakuntakumppanit eri puolilla maailmaa ovat tehokas avun perilleviejä myös katastrofitilanteissa. Lisäksi Fida on yli 5 000 kummillaan Suomen kolmanneksi suurin kehitysmaiden lapsia auttava kummilapsijärjestö.


Sadan vuoden aikana Suomen helluntaiseurakuntien julistus- ja palvelutyö on tuonut miljoonien ihmisten ulottuville sanoman armosta ja toivosta sekä eväät ihmisarvoisempaan elämään. Kutsumus on kuitenkin merkinnyt myös suurten riskien ottamista, sopeutumista hyvin erilaisiin kulttuureihin ja joidenkin lähetystyöntekijöiden kohdalla jopa menehtymistä kohdemaan vaikeisiin olosuhteisiin.


– Rakkaus lähetystyöhön on vienyt kuolemaan ja tuonut miljoonille elämän, kiteyttää Fidan toiminnanjohtaja Harri Hakola.


Lisätietoja
Lassi Mäkinen | viestintäpäällikkö, Fida International ry | 040 534 0685 | lassi.makinen@fida.info

Fida International on vuonna 1927 perustettu Suomen helluntaiseurakuntien lähetys- ja kehitysyhteistyöjärjestö, joka toteuttaa yli 60 kehitysyhteistyön ja humanitaarisen avun hanketta sekä laajaa kummilapsitoimintaa lähes 40 maassa. Fida on Suomen ulkoasiainministeriön kumppanuusjärjestö. Fidan suomalaiset työntekijät ulkomailla ja laaja kumppaniverkosto varmistavat avun tehokkaan ja luotettavan perillemenon.  www.fida.info


Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs