Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Uskonto » Pappien Pesulassa jalat puhtaiksi ja mieli virkeäksi

Kirkon tiedotuskeskus

Pappien Pesulassa jalat puhtaiksi ja mieli virkeäksi

Tiedote.
Julkaistu: 26.03.2015 klo 09:53
Julkaisija: Kirkon tiedotuskeskus

Kirkon tiedotuskeskus avaa pääsiäistä edeltävällä eli hiljaisella viikolla Pappien Pesulan Helsingin keskustan Torikortteliin (Unioninkatu 25). Pappien pesulassa pääkaupunkiseudun papit pesevät kansalaisten jalkoja.

Jalkojen pesu tarjoaa ohikulkijoille pysähdyspaikan, rentoutushetken ja samalla virittää pääsiäisen tunnelmaan. Tapahtuman esikuvana on tilanne, jossa Jeesus pesi kiirastorstaina opetuslastensa jalat ennen yhteistä ateriaa, ehtoollista.

”Jalkojen pesu on vanha tapa, jossa toisaalta on kyse nöyrästä palveluasenteesta, toisaalta turhasta taakasta luopumisesta. Pappien Pesulassa pölyt pestään pois ja samalla voi unohtaa mahdollisesti kengässä hiertäneet kivet”, kuvailee Kirkon tiedotuskeskuksen ohjelmapäällikkö Kimmo Saares, yksi jalkojenpesijöistä.

Kosketus ja vesi tuovat aavistuksen pääsiäisen mysteeristä

Kimmo Saareksen mukaan papit ovat usein tottuneet lähestymään ihmisiä valmiilla vastauksilla, saarnalla tai julistuksella. Nyt he joutuvat laittamaan itsensä likoon ihan uudella tavalla.

”Idea Pappien Pesulaan syntyi, kun pohdittiin miten kertoa kiireisille, mahdollisesti kirkosta vieraantuneille ihmisille pääsiäisen ihmeestä. Mietimme myös lasten suhdetta pääsiäiseen ja keinoja, joilla heitä on seurakunnissa kohdattu. Huomasimme palaavamme hyvin varhaiseen ja arvokkaaseen kristilliseen traditioon”, Saares kertoo.

”Jalkojen pesussa tärkeää on juuri se, että se ei täysin aukene selityksiin. Läsnä on kosketus ja vesi, aavistuksena pääsiäisen suureesta mysteeristä.”

Pappien Pesula toimii Senaatintorin laidalla pop up -tiloissa yhteistyössä Bassomedian kanssa. Pesula on auki koko viikon maanantaista lauantaihin. Esimerkiksi pitkäperjantain iltana on mahdollista nauttia jalkojen pesusta Via Crucis -tapahtuman aikaan.

Pappien Pesulan aukioloajat:

maanantai 30.3. – torstai 2.4. klo 11.00–18.00
pitkäperjantaina 3.4. klo 18.00–22.00
lauantaina 4.4. klo 10.00–14.00.

Myös Espoossa kauppakeskus Lippulaivassa papit pesevät jalkoja kiirastorstaina 2.4. klo 13─15.

Lisätiedot:
Ohjelmapäällikkö Kimmo Saares, p. 050 551 9611 kimmo.saares@evl.fi 

Valokuvia median vapaaseen käyttöön tai Kirkon kuvapankki. Kuvaaja: Sirpa Päivinen

 

Suomen evankelis-luterilaisessa kirkossa on noin neljä miljoonaa jäsentä. Suomen suurin uskonnollinen yhteisö on mukana ihmisten elämän arjessa ja juhlassa ja pitää esillä kristillisiä arvoja yhteiskunnallisessa keskustelussa.

Kirkon tiedotuskeskus välittää ajantasaista tietoa kirkosta medialle ja suurelle yleisölle. Kirkon verkkosivusto osoitteessa evl.fi

Kirkon viestintä

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs