Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Uskonto » Paavi Franciscus saapuu reformaation muistotilaisuuteen Lundiin 31.10.

Kirkon tiedotuskeskus

Paavi Franciscus saapuu reformaation muistotilaisuuteen Lundiin 31.10.

Tiedote.
Julkaistu: 26.09.2016 klo 15:15
Julkaisija: Kirkon tiedotuskeskus

Katolisen kirkon paavi Franciscus saapuu ekumeeniseen reformaation muistotilaisuuteen Ruotsin Lundiin ja Malmöhön 31. lokakuuta. Muistotilaisuutta isännöivät paavin lisäksi Luterilaisen maailmanliiton presidentti piispa Munib Younan sekä pääsihteeri Martin Junge.

Muistotilaisuus on katolisen kirkon ja Luterilaisen maailmanliiton järjestämä. Suomen evankelis-luterilaista kirkkoa tilaisuudessa edustaa arkkipiispa Kari Mäkinen.

Median akkreditointi on auki. Yhteinen akkreditointi koskee jumalanpalvelusta Lundin tuomiokirkossa, Malmön areenan tilaisuutta sekä vastaanottoa lentokentällä.

Yle TV1 lähettää ekumeenisen jumalanpalveluksen suorana 31. lokakuuta kello 15.30-17.00. Lähetyksessä on selostus suomeksi. Yle TV1 lähettää tekstitetyn jumalanpalveluksen sunnuntaina 6.11. ylimääräisenä tv-jumalanpalveluksena. Kummatkin ohjelmat voi katsoa myös Yle Areenassa.

Reformaation merkkivuosi käynnistyy 31.10.

Reformaationa tunnettu ajanjakso alkoi, kun Martti Luther julkaisi 95 teesiä anekaupan väärinkäytöksiä vastaan 31.10.1517.

500 vuotta teesien julkaisemisen jälkeen vietetään maailmanlaajuista reformaation merkkivuotta. Suomessa ja ulkosuomalaisyhteisöissä merkkivuotta vietetään 31.10.2016–5.11.2017.

Lisätiedot:
https://www.svenskakyrkan.se/pressrum
http://www.lund2016.net/
http://www.reformaatio2017.fi/

Suomen evankelis-luterilaisessa kirkossa on noin neljä miljoonaa jäsentä. Suomen suurin uskonnollinen yhteisö on mukana ihmisten elämän arjessa ja juhlassa ja pitää esillä kristillisiä arvoja yhteiskunnallisessa keskustelussa.

Kirkon tiedotuskeskus välittää ajantasaista tietoa kirkosta medialle ja suurelle yleisölle. Kirkon verkkosivusto osoitteessa evl.fi

Kirkon viestintä

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs