Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Uskonto » Merimieskirkon joulumyyjäisistä on tullut ennen kaikkea paikallisten suosikkitapahtuma

Suomen Merimieskirkko ry

Merimieskirkon joulumyyjäisistä on tullut ennen kaikkea paikallisten suosikkitapahtuma

Tiedote.
Julkaistu: 27.11.2014 klo 12:15
Julkaisija: Suomen Merimieskirkko ry

Euroopassa on meneillään suurin vuosittain järjestettävä suomalaisten tuotteiden markkinointi- ja myyntitapahtuma. Merimieskirkon joulumyyjäiset tuovat paitsi suomalaisten myös paikallisten saataville erilaisia suomalaisia tuotteita ja elintarvikkeita. Kaikkiaan myyjäisissä odotetaan tänä vuonna vierailevan yhteensä noin 75 000 ihmistä.

Kaikkien aikojen ensimmäiset Merimieskirkon joulumyyjäiset järjestettiin Hampurissa 17.11.1962. Tuolloin tarjolla oli ”suomalaista lasia, tuohitöitä, aitoja talonpoikaisesineitä, ryijyjä ja täkänöitä”, joiden myynti tuotti noin 6 000 markkaa.

Joulumyyjäiset ovat yhä merkittävä varainkeruutapahtuma Merimieskirkolle, jonka tuloista noin 60 % tulee omalla varainhankinnalla, kuten palveluiden ja tuotteiden myynnillä. Suomen Merimieskirkko ry:n taseen loppusumma oli vuonna 2013 noin 4,5 miljoonaa euroa.

Joulumyyjäiset ovat jo päättyneet Ateenan skandinaavisella merimieskirkolla sekä Lontoon, Hampurin ja Rotterdamin suomalaisella merimieskirkolla, mutta vielä edessä Lyypekin, Brysselin ja Antwerpenin merimieskirkoilla.

Lontoon merimieskirkon joulumyyjäisissä kävi viiden päivän aikana noin 9 500 ihmistä. Verollista myyntiä tapahtumassa kertyi noin 152 000 punnan verran. Lisäksi kirkon edessä olevalla kadulla pidettiin viime viikonloppuna skandinaavista joulukatua, jossa vieraili noin 15 000 henkeä.

”Lontoon merimieskirkon joulumyyjäisissä käyneistä reilu kolmannes oli suomalaisia, jotka hakivat tarpeita, kuten laatikoita, ruisleipää ja suklaata, kotoisan joulun valmistamiseen. Muut kuin suomalaiset ostivat etenkin joulukoristeita ja söivät korvapuusteja ja poronkäristystä”, kertoo Lontoon merimieskirkon johtaja Teemu Hälli.

 

Hampurin merimieskirkolla joulubasaaripäiviä oli yhteensä kuusi, jotka oli jaksotettu tänä vuonna ensimmäistä kertaa kahdelle viikonlopulle. Kävijöitä tilastoitiin kaikkiaan 38 000, ja verollinen myynti oli yli 315 000 euroa.

”Päämyyntiartikkelimme joulumyyjäisissä ovat jo vuosia olleet suomalaiset elintarvikkeet. Asiakkaistamme 85 % oli saksalaisia, joista pääosa ns. Suomen ystäviä, jotka ovat esim. lomamatkoillaan tutustuneet suomalaisiin tuotteisiin. Myös suomalaiset ostavat kotimaan tuotteita omaan joulupöytäänsä”, kertoo Pohjois-Saksan merimieskirkon johtaja Satu Oldendorff.

Rotterdamin merimieskirkko on juuri peruskorjattu ja se vihitään virallisesti käyttöön joulukuun alussa. Myyjäiset pidettiin uusituissa tiloissa. Kävijöitä myyjäisissä oli noin 5 100 verollisen myynnin ollessa lähes 85 000 euroa. Rotterdamin merimieskirkko oli mukana myös Amsterdamissa järjestetyssä myyjäistapahtumassa, jossa kävijöitä oli arviolta 1 300. Myynniksi Amsterdamissa kirjattiin noin 9 000 euroa.

”Olen tosi tyytyväinen”, kertoo Benelux-maiden merimieskirkon johtaja Taru Savelius-Latvus. ”Etenkin lahjatavaramyynti oli menestys. Rotterdamin merimieskirkon kahvila myi huippuvuoden 2012 verran ja grillistäkin saatiin hyvä tulos. Ja suomalaisten joulukinkkujen myynti jatkuu edelleen.”

Asiakkaina myyjäisissä oli enimmäkseen hollantilaisia, joista moni ensikertalaisia. Myös kirkon sauna oli koko ajan kuumana, mikä herätti myönteistä kiinnostusta.

”Saimme ylistävää palautetta talon kodikkuudesta ja tapahtuman joulutunnelmasta kaikilta kävijöiltä. Moni paikallinen kysyi, että ovatko kirkon palvelut aina käytettävissä. Ja kun vastus oli kyllä, lupasivat he tulla uudestaan.”

Joulumyyjäiset ovat edelleen ennen kaikkea vapaaehtoistyön ja tiimityön näyte. Basaarin suunnitteluryhmät aloittavat työnsä jo tammikuussa. Tällöin arvioidaan edellisten myyjäisten onnistumista, pohditaan muutoksia, hittituotteita ja kehityskohteita. Myyjäisten eri tehtäviin osallistuu noin 200 vapaaehtoista kussakin maassa. Kaikkiaan merimieskirkoilla toimii vuosittain lähes tuhat vapaaehtoista erilaisissa ja eripituisissa tehtävissä.

Joulumyyjäiset vielä tänä vuonna seuraavilla toimipaikoilla:

Brysselin suomalainen merimieskirkko: 29.11.–8.12.
Osoite: 33 Rue Jacques de Lalaing, BE-1040 Bruxelles. Belgia.

Johtaja Taru Savelius-Latvus, taru.savelius-latvus@merimieskirkko.fi

Lyypekin suomalainen merimieskirkko (Suomi-koti): 30.11.–1.12.
Osoite: Einsiedelstrasse 43, 23554 Lübeck. Saksa.
Johtaja Satu Oldendorff, satu.oldendorff@merimieskirkko.fi

Antwerpenin merimieskirkko: Jouluviikko Antwerpenissa 10.–14.12.
Osoite: Italiëlei 67, BE-2000 Antwerpen. Belgia.
Johtaja Taru Savelius-Latvus, taru.savelius-latvus@merimieskirkko.fi

Suomen Merimieskirkko, kaikkien liikkuvien ihmisten yhteisö ja kirkko, on vuonna 1875 perustettu yleishyödyllinen hyväntekeväisyysyhdistys. Toiminnan harjoittamiseksi ja rahoittamiseksi pidämme yllä kaikille avoinna olevia merimieskirkkoja, joita on Suomessa 8 paikkakunnalla ja muualla Euroopassa 7 paikkakunnalla. Lisäksi teemme onnettomuuksia ennaltaehkäisevää laivakuraattorityötä Itä- ja Pohjanmerellä sekä matkapappityötä Kaakkois-Aasiassa. Merimieskirkko on koti kaukana kotoa.http://www.merimieskirkko.fi/ ja http://www.facebook.com/Merimieskirkko

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs