Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Uskonto » Mediankäyttö on murroksessa myös Aasiassa

Medialähetys Sanansaattajat

Mediankäyttö on murroksessa myös Aasiassa

Tiedote.
Julkaistu: 21.05.2013 klo 07:45
Julkaisija: Medialähetys Sanansaattajat

– Internetin käyttö kasvaa kaikkein nopeimmin Aasiassa. Pelkästään Kiinassa puoli miljardia ihmistä käyttää internetiä ja suurin osa kännykällä. Siksi on tärkeää, että myös kristityt tuottavat merkityksellistä mediasisältöä ja osallistuvat verkossa käytäviin keskusteluihin esimerkiksi moraalista ja elämän tarkoituksesta. Kiinassa on 700 miljoonaa uskonnotonta, ja kännykkä tavoittaa heidät kaikki, kertoo Medialähetys Sanansaattajien (Sansa) tutkija Eila Murphy.

Kesäkuussa 40-vuotisjuhliaan viettävä Sansa aloitti radio-ohjelmien tukemisen Kiinaan vuonna 1974. Ensimmäinen ohjelma oli Far East Broadcasting Companyn (FEBC) radioima mandariinikiinankielinen nuortenohjelma. Radiotyötä tehtiin pitkään uskon varassa, tietämättä, kuunnellaanko ohjelmia. Vasta myöhemmin radioasemille alkoi virrata Kiinasta kuuntelijapalautetta.

– Nyt Kiina on ajankohtaisempi kuin koskaan. Maassa on käynnissä valtava muuttoliike, kun joka vuosi miljoonia ihmisiä muuttaa suurkaupunkeihin töihin. Monet ovat uudessa ympäristössään yksinäisiä. He kaipaavat tukea ja toivoa, jota kristillinen media voi heille tarjota, sanoo medialähetysjohtaja Juha Auvinen.

Aasialaisten mediankäyttöä jo vuosien ajan tutkinut Eila Murphy tietää, että Aasiassakin radionkuuntelu on siirtynyt yhä enemmän internetiin. Ajatuksia vaihdetaan ahkerasti myös sosiaalisessa mediassa.https://mail.sansa.fi/service/home/~/Kaupunki%20Kiinassa.jpg?auth=co&loc=fi&id=31107&part=4

– Internetin ja kännyköiden avulla ihmisten tavoittaminen myös evankeliumilla on helpottunut. Viestit kulkevat hetkessä maapallon ääreltä toiselle. Samanaikaisesti uudet mediat ovat tuoneet uusia haasteita, myös taloudellisesti. Erilaisia yleisöjä on palveltava erilaisten kanavien kautta ja vieläpä yhtä aikaa, Juha Auvinen muistuttaa.

Sansan juhlakeräys suuntaa Aasian suurkaupunkeihin

Sansan tavoitteena on tarjota evankeliumi kahden miljardin ihmisen ulottuville vuoteen 2015 mennessä. Työn painopiste on erityisesti Aasiassa ja sen nopeasti kasvavissa suurkaupungeissa.

Aasiassa elää yli 60 prosenttia maailman väestöstä. Se on ainoa maanosa, jossa kristinusko ei ole suurin uskonto. Niistä maailman 55 maasta, joiden väestöstä alle kymmenesosa on kristittyjä, on Aasiassa 44.

Sansan yhteistyökumppanit Kiinassa ovat medialähetysjärjestöt FEBC ja TWR. Sansa mm. kustantaa mandariinikiinankielisiä radio-ohjelmia lapsille ja nuorille sekä paikallisradio-ohjelmia suurkaupunkien asukkaille. Sansa tukee myös Radioseminaaria, joka kouluttaa vastuunkantajia nopeasti kasvavalle Kiinan kirkolle.

Rajattomia lahjoja -niminen juhlakeräys jatkuu koko Sansan juhlavuoden 2013. Keväällä varoja kerättiin Intiaan, nyt Aasian suurkaupunkeihin ja loppuvuodesta Keski-Aasian mediatyöhön. Keräystavoite on 400 000 euroa, josta huhtikuun loppuun mennessä on kerätty noin 55 000 euroa.

Tietoa keräyksestä:

Juhlavuosikeräys 2013, teemana Rajattomia lahjoja
Varojen käyttö: Medialähetystyö Intiassa, Aasian suurkaupungeissa ja Keski-Aasiassa vuosina 2013–2014.
Lahjoitustili: IBAN: FI37 5062 0320 0320 18, viitteenä7111 00147
Puhelinlahjoitus: 0600 18808 (15,36 € + pvm)
Keräyslupa Manner-Suomi 2020/2011/2584, voimassa 1.1.2012–31.12.2013, Poliisihallitus 17.11.2011.

Lisätietoa:

Sidosryhmäpäällikkö Marja Soikkeli, p. 050 551 6130, marja.soikkeli@sansa.fi
Tiedottaja Annaleena Pakkanen, p. 050 437 2155, annaleena.pakkanen@sansa.fi
Keräyssivu: http://www.sansa.fi

Liitetiedostot

Medialähetys Sanansaattajat (Sansa) on Suomen ev. lut. kirkon lähetysjärjestö. Se perustettiin Hyvinkäällä vuonna 1973. Sansa tukee kristillistä mediatyötä 43 kielellä Aasiassa, Afrikassa ja Euroopassa. Nykyajan tekniikka vie viestin Jeesuksesta suoraan vastaanottajan korvaan tai silmien eteen, ajattomasti ja rajattomasti.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs