Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Uskonto » Maailman rukouspäivä 7.3.2014 - Virtoja autiomaassa

Suomen NNKY-liitto

Maailman rukouspäivä 7.3.2014 - Virtoja autiomaassa

Tiedote.
Julkaistu: 25.02.2014 klo 16:19
Julkaisija: Suomen NNKY-liitto

Ekumeenista Maailman rukouspäivää eli Naisten kansainvälistä rukouspäivää vietetään vuosittain maaliskuun ensimmäisenä perjantaina. Tänä vuonna teemana on Virtoja autiomaassa. Maailman rukouspäivän aineiston ovat laatineet Egyptin naiset ja aiheena on Sykarin kaivon naisen kohtaaminen Jeesuksen kanssa. Aineisto kuvineen löytyy Suomen NNKY-liiton kotisivuilta www.ywca.fi

Maailman rukouspäivä painottaa naisten yhteistä vastuuta ja rukousyhteyden voimaa. Rukoilemme eri maiden naisten esittämien rukousaiheiden puolesta ja tuemme taloudellisesti niitä, jotka tarvitsevat tukeamme. Teemaan liittyen tuomme myös esille naisten elämään liittyviä ongelmia ja ilonaiheita. Suomessa järjestettävien tilaisuuksien rahankeräyskohteena on tänä vuonna katolisen kirkon avustusjärjestö Suomen Caritas ry:n tukema naisten turvakoti Ariadna perheväkivallan uhreille Moldovassa.

Maailman rukouspäivän päätilaisuus järjestetään Helsingissä Pyhän Henrikin katedraalissa, os. Pyhän Henrikin aukio 1, perjantaina 7.3. iltamessun jälkeen klo 19. Tervetuloa!

Maailman rukouspäivä sai alkunsa Amerikassa 1800-luvun lopulla. Nykyisin sitä vietetään 170 eri maassa. Suomeen Maailman rukouspäivän vietto vakiintui 1960-luvulla ja sen viettoa koordinoi NNKY.

 

Maailman rukouspäivän tilaisuuksien keräystuotot tilitetään Suomen NNKY-liiton keräystilille Sampo FI3980001300704005 (tiedonanto: Maailman rukouspäivä 2013). Keräyslupa on Poliisihallitus 2020/2012/4279 päätös 11.2.2013. Lupa on voimassa 11.2.2013–31.12.2014 koko Suomen alueella Ahvenanmaata lukuun ottamatta. Kokonaistuotosta menee 5 % kansainvälisen Maailman rukouspäivätoiminnan keskustoimiston kulujen kattamiseen.

NNKY on maailman laajin kristillinen naisliike

NNKY (Nuorten Naisten Kristillinen Yhdistys) on ekumeeninen, monikulttuurinen ja kansainvälinen liike, jossa eri-ikäisiä naisia ja tyttöjä rohkaistaan kohtaamaan erilaisuutta ja osallistumaan oman yhteisön toimintaan ja päätöksentekoon. NNKY-liike toimii noin 120 maassa.

NNKY on perustettu Suomeen vuonna 1896 ja on siten yksi maamme vanhimmista naisjärjestöistä. Suomessa toimii 26 NNKY-yhdistystä 23 paikkakunnalla.

NNKY-yhdistyksissä voi harrastaa, vaikuttaa, opiskella, ohjata kerhoja, järjestää tapahtumia, tehdä vapaaehtoistyötä, kantaa vastuuta tai tuoda toimintaan oman osaamisensa. Toimintamuodot vaihtelevat eri paikallisyhdistyksissä.

Suomen NNKY-liiton luottamustehtävissä voi vaikuttaa naisten ja tyttöjen elämään liittyviin yhteiskunnallisiin kysymyksiin ja hyvinvointiin sekä osallistua kansainväliseen järjestöyhteistyöhön. Jäsenetuja ovat muun muassa jäsenlehti Näkyvä Nainen ja jäsenalennukset Tunturikeimiöllä Muoniossa sekä Hotelli Helkassa Helsingissä.

www.ywca.fi

www.facebook.com/SuomenNNKY

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs