Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Uskonto » Lastenraamattuja jaettiin Peshterassa

Suomen Evankelisluterilainen Kansanlähetys ry

Lastenraamattuja jaettiin Peshterassa

Tiedote.
Julkaistu: 04.02.2015 klo 13:30
Julkaisija: Suomen Evankelisluterilainen Kansanlähetys ry

 

Lastenraamattuja Peshteraan –projektin tavoite on täyttynyt. 200 lastenraamattua on jaettu lahjaksi Bulgarian millet-turkkilaisille lapsille Peshteran alueella. Projekti toteutettiin Kansanlähetyksen juniorityön ja Peshteran luterilaisen seurakunnan yhteistyönä. Varojen kerääminen kirjojen ostamiseksi tapahtui pääosin Donkkis Big Night -illoissa, ja kirjojen jakaminen toteutettiin Peshteran seurakunnan toimesta.

 

Lastenraamattuja joululahjaksi

 

Lastenraamattujen jakamisen ajankohdaksi valittiin joulunalusviikot. Ennen sitä seurakunnan vapaaehtoisille annettiin koulutusta ihmisten kohtaamiseen ja evankeliumin kertomiseen. Lastenraamattujen kansien sisäsivuille valmisteltiin tarratulosteena lisäsivut. Etukannen sisäpuolella oli seurakunnan tervehdys ja kutsu mukaan toimintaan. Takakannen sisäsivulle painettiin ensi askeleet turkinkielisen tekstin lukemiseen bulgarian lukutaitoisille, tärkeimpänä aakkosvastaavuudet.

 

Vapaaehtoiset lähtivät pareittain jakamaan lastenraamattuja. He etenivät katu kadulta, ovi ovelta läpi koko asuinalueen. Liikkeellä oltiin pääosin iltaisin, jolloin asukkaat olivat varmimmin kotona. Ylimpänä vuoren rinteillä sijaitsi vaikeakulkuisimmat reitit, joilla kierrettiin lauantaisin valoisaan aikaan.

 

Vastaanotto oli pääsääntöisesti erittäin hyvä. Perheet ilahtuivat lahjasta ja monessa kodissa lapset alkoivat heti innostuneena tutkia saamaansa kirjaa. Vain pieni osa perheistä kieltäytyi lahjasta. Lastenraamattujen jakaminen sai aikaan sen, että heti seuraavana sunnuntaina pyhäkoulu oli täynnä lapsia.

 

Jatkoa luvassa

 

Kirjojen jakamisen jälkeen kirkolle ja pappilaan on tullut kirjapyyntöjä. Halukkaita lukijoita olisi vielä enemmän. Peshteran seurakunta onkin päättänyt hankkia 50 lastenraamattua, Uusia testamentteja ja Raamattuja annettavaksi niille, jotka sitä pyytävät. Seurakunnan suunnitelmissa on myös lastenleirin järjestäminen toukokuussa. Lisäksi hankitaan lukutaidon edistämiseen sopivaa materiaalia.

- Näiden tavoitteiden saavuttamiseksi jatkamme keräystä. Tavoitteenamme on saada kokoon 500 euroa lisäkirjojen hankkimiseen ja lastenleirin toteuttamiseen. Yhden leiriläisen osallistuminen maksaa noin 20 euroa, kertoo projektin puuhamies Jouni Haverinen.

 

Hän kiittää kaikkia yhteiseen työhön osallistujia. Haverinen toivoo ennen kaikkea, että suomalaiset voisivat olla mukana rukouksin.

- Toivomme, että lastenraamatut saisivat monen Peshteran lapsen tutustumaan Jeesukseen ja löytämään tiensä seurakuntaan. Hienoa olisi myös jos lasten lukutaito kehittyisi tämän myötä. Rukoilemme, että Raamattu ja sanoma Jumalan rakkaudesta jokaista ihmistä kohtaan tulisivat rakkaaksi niin Peshteran kuin Suomenkin kristityille.

 

Kuvatekstit:

Kuva 1. Lastenraamattuja Peshteraan -projekti toteutettiin Kansanlähetyksen juniorityön ja Peshteran luterilaisen seurakunnan yhteistyönä. Kuvassa vas. Eerika, Türkan ja Meco lähdössä jakamaan kirjoja alueen lapsille.

Kuva 2. Vaikeakulkuisimmilla reiteillä kierrettiin vain valoisaan aikaan. Kuvassa vas. Türkan ja Eerika. 

Kuva 3. Yksi lastenraamattuprojektin tavoitteista on, että Peshteran lapset innostuisivat lukemaan. Nyt jatkuvan keräyksen tuotolla seurakunta hankkii myös lukutaidon edistämiseen sopivaa materiaalia.

Kuva 4. Lastenraamattujen jakajat otettiin pääosin hyvin vastaan. Kuvassa vas. Eerika ja Türkan. 

Kuvat: Jouni Haverinen

 

Lisätietoja: www.donkki.net ja www.facebook.com/lastenraamattujapeshteraan

 

Yhdessä hyvää sanomaa jakamassa,

Peshteran seurakunta ja Kansanlähetyksen juniorityö

 

Keräyslupa

Liitetiedostot

Kansanlähetys (SEKL) on Suomen evankelis-luterilaisen kirkon herätysliike ja lähetysjärjestö. Järjestön noin 70 ulkomaantyöntekijää toimivat Euroopassa, Afrikassa, Lähi-idässä ja Aasiassa. He tekevät muun muassa seurakunta-, opetus-, media- ja kirjallisuustyötä sekä toimivat avustus- ja kehitystehtävissä.

Kotimaassa Kansanlähetys toimii 17 piirijärjestön kautta yhteistyössä paikallisseurakuntien kanssa.

Kustannustoiminnasta huolehtii Kustannusosakeyhtiö Uusi Tie.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs