Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Uskonto » Kunnostettu Perkkaan kappeli on oman aikansa helmi

Espoon seurakunnat

Kunnostettu Perkkaan kappeli on oman aikansa helmi

Tiedote.
Julkaistu: 26.08.2014 klo 14:49
Julkaisija: Espoon seurakunnat

Espoon toiseksi vanhin kirkkotila on peruskorjattu. Vuonna 1929 rakennettu Perkkaan kappeli muistuttaa ulkoisesti alkuperäistä, mutta on tekniikaltaan täysin moderni.

Perkkaan kappelin peruskorjauksessa uusittiin muun muassa rakennustekniikka, ilmastointi, valaistus, kalustus, keittiö, äänentoisto ja AV-järjestelmä. Lisäksi kappelin yläkertaan rakennettiin kolmen hengen toimistotilat. Esteettömyyteen on peruskorjauksessa kiinnitetty erityistä huomiota.

 Liikenneyhteyksiltään loistavassa paikassa Leppävaarassa Kehä ykkösen kupeessa sijaitseva Perkkaan kappeli on suosittu vihki- ja kastekirkko. Peruskorjauksen myötä kappelilla on helpompi järjestää myös hautajaisia, sillä sisäänkäyntiin asennettiin invaluiska helpottamaan arkun kuljetusta.

 Uudistettu pieni moderni laitoskeittiö mahdollistaa muistotilaisuuksien ja muiden tilaisuuksien järjestämisen tarjoiluineen. Kappelisaliin mahtuu noin 80 henkeä. Perkkaan kappelin peruskorjasi ATL-Rakennushuolto Oy. Peruskorjaus tulee maksamaan noin 1,5 miljoonaa euroa.

 "Remontissa tuli lisäkustannuksia vastaan niin kuin tämän ikäisessä lähes satavuotiaassa rakennuksessa onkin odotettavissa. Kappelissa korjattiin kaikki rakenteissa havaitut lahovauriot. Muun muassa kellotorni jouduttiin rakentamaan kokonaan uudelleen, toki vanhan mallin mukaan”, kunnossapitoinsinööri Taito Pajari Espoon seurakuntayhtymän kiinteistöpalveluista toteaa.

Kappelin peruskorjauksessa on ollut mukana Espoon kaupunginmuseo sekä Museovirasto. ”Kappeli on oman aikakautensa helmi", Taito Pajari lisää.

Perkkaan kappelilla on avoimet ovet Espoo-päivänä la 30.8. klo 11.30–14.00. Kappeliin voi tutustua myös su 31.8. klo 12 perinnemessussa, jonka jälkeen avoimet ovet klo 18 asti. Pieniä häitä Perkkaalla vietetään la 4.10.2014. Ilmoittautuminen vihkipäivään on meneillään 21.9. asti www.tahdon041014.fi. 

Liitetiedostot

Espoon tuomiokirkkoseurakunta, Espoonlahden seurakunta, Leppävaaran seurakunta, Olarin seurakunta, Tapiolan seurakunta ja Esbo svenska församling muodostavat yhdessä Espoon seurakuntayhtymän. Seurakunnissa on yhteensä 172 000 jäsentä. Työntekijöitä on noin 600.

Espoon seurakuntien toiminta-ajatuksena on tukea elämää ja luoda mahdollisuuksia kristillisen uskon ja rakkauden toteutumiselle.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs