Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Uskonto » Kouvolan Kirkkopäivillä kiinnostivat ajankohtaiset keskustelut

Kirkon tiedotuskeskus

Kouvolan Kirkkopäivillä kiinnostivat ajankohtaiset keskustelut

Tiedote.
Julkaistu: 24.05.2015 klo 11:47
Julkaisija: Kirkon tiedotuskeskus

Kirkkopäivillä Kouvolassa kirkon ja yhteiskunnan tilanteeseen liittyvät päivänpolttavat keskustelut vetivät monet tapahtumapaikat ääriään myöten täyteen. Myös monipuolinen konserttiohjelmisto sykähdytti kuulijoita. Kirkkopäivien yhteenlaskettu tilaisuuskävijämäärä oli noin 25 000.

"Kävijämäärätavoitteesta jäätiin jonkin verran, mutta tunnelma Kirkkopäivillä on ollut iloinen. Saamamme palautteen perustella olemme onnistuneet välittämään kirkosta uudenlaisia ja rohkeitakin näkökulmia", Kirkkopalvelujen kehityspäällikkö Jari Kupiainen kertoo.

Näyttelijä Ville Haapasalon ja toimittaja, Madventures-seikkailija Riku Rantalan tähdittämä keskustelu ihmisten ja kulttuurien kohtaamisesta meillä ja maailmalla tarjosi täydelle salilliselle kuulijoita mielenkiintoisia näkökulmia ja yleisöä viihdyttäneitä sattumuksia kohtaamisen haasteista. Kaikki halukkaat eivät mahtuneet sisään emerituspiispa Eero Huovisen ja kansanedustaja Olli Rehnin keskusteluun, jossa luodattiin yhteiskunnan tilannetta Suomen taloudesta maailmanpolitiikkaan, uskontoa unohtamatta.

Yhteislauluhetki kouvolalaiskuorojen kanssa, Nordic Praise -konsertti sekä Tanssii pappien kanssa kokosivat Manskille kirkkopäiväkävijöitä laulamaan yhdessä suvivirttä, nauttimaan gospelin ja soulin svengaavista sävelmistä sekä tunnelmoimaan lauantaitansseissa Yhteisvastuukeräyksen hyväksi. Myös Viimeiset kiusaukset -ooppera sekä pidetyn anglikaanipastori Henry Morganin luennot olivat yleisömenestyksiä.

Kirkkoherra Keijo Gärdström Kouvolasta kuvaa paikallisten ihmisten vastaanottoa tapahtumalle positiiviseksi. "Kirkkopäivät on täyttänyt paikkansa erilaisten mielipiteiden ja näkemysten keskustelufoorumina. Moni kertoo silmien avautuneen ja tapahtuman yllättäneen positiivisesti", Gärdström kertoo.

Kirkkopäivien uutisvirta on selattavissa Kotimaa24:n sivuilla. Kuvia tapahtumasta löytyy Kirkkopalvelujen kuvapankista. Tunnelmia ja elämyksiä myös Kirkkopäivien Facebook-sivulla.

Seuraavat Kirkkopäivät järjestetään Turussa 2017.

Lisätiedot: Jari Kupiainen, kehityspäällikkö, Kirkkopalvelut p. 040 355 1614, jari.kupiainen@kirkkopalvelut.fi

Suomen evankelis-luterilaisessa kirkossa on noin neljä miljoonaa jäsentä. Suomen suurin uskonnollinen yhteisö on mukana ihmisten elämän arjessa ja juhlassa ja pitää esillä kristillisiä arvoja yhteiskunnallisessa keskustelussa.

Kirkon tiedotuskeskus välittää ajantasaista tietoa kirkosta medialle ja suurelle yleisölle. Kirkon verkkosivusto osoitteessa evl.fi

Kirkon viestintä

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs