Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Uskonto » Kirkot ovat huolissaan turvapaikkapolitiikan seurauksista hädänalaisille

Kirkon tiedotuskeskus

Kirkot ovat huolissaan turvapaikkapolitiikan seurauksista hädänalaisille

Tiedote.
Julkaistu: 17.12.2015 klo 13:37
Julkaisija: Kirkon tiedotuskeskus

Suomen Ekumeeninen Neuvosto on huolissaan hallituksen turvapaikkapoliittisen linjauksen seurauksista hädänalaisille ihmisille.

16.12. julkaistussa kannanotossaan Ekumeenisen Neuvoston hallitus muistuttaa, että turvapaikan hakeminen ei koskaan ole laitonta. Vainon ja katastrofien keskellä elävien on voitava etsiä suojaa itselleen ja perheilleen siitä huolimatta, että Euroopan maiden kantokyvyn rajoja koetellaan.

Erityinen huoli on perheiden puolesta. Perheenyhdistämiseen liittyvät toimeentuloedellytykset tarkoittavat, että turvapaikan saaneilla ei aina ole varaa elää yhdessä perheensä kanssa. Perheiden rikkominen vaikeuttaa kotoutumista ja luo pahimmillaan kasvupohjaa radikalisoitumiselle, kannanotossa muistutetaan.

Ekumeenisen Neuvoston hallitus peräänkuuluttaa inhimillisen, ihmistä kunnioittavan kotoutumis- ja maahanmuuttopolitiikan rakentamista yhteistyössä ja kotoutumista edistävän toiminnan kautta.

Kannanotto kokonaisuudessaan luettavissa neuvoston verkkosivuilla

Suomen Ekumeeninen Neuvosto on Suomessa toimivien kirkkojen ja kristillisten yhteisöjen yhteistyöelin.

Lisätiedot: Suomen Ekumeenisen Neuvoston pääsihteeri Mari-Anna Pöntinen, p. 040 134 1977, mari.pontinen@ekumenia.fi

Suomen evankelis-luterilaisessa kirkossa on noin neljä miljoonaa jäsentä. Suomen suurin uskonnollinen yhteisö on mukana ihmisten elämän arjessa ja juhlassa ja pitää esillä kristillisiä arvoja yhteiskunnallisessa keskustelussa.

Kirkon tiedotuskeskus välittää ajantasaista tietoa kirkosta medialle ja suurelle yleisölle. Kirkon verkkosivusto osoitteessa evl.fi

Kirkon viestintä

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs