Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Uskonto » Kirkon eläkerahasto käynnistää sijoitustensa hiilijalanjälkiraportoinnin

Kirkon tiedotuskeskus

Kirkon eläkerahasto käynnistää sijoitustensa hiilijalanjälkiraportoinnin

Tiedote.
Julkaistu: 26.11.2015 klo 10:56
Julkaisija: Kirkon tiedotuskeskus

Kirkon eläkerahasto osallistuu Montréal Carbon Pledge -aloitteeseen. Osallistuminen edellyttää, että Kirkon eläkerahasto raportoi sijoitustensa hiilijalanjäljen ennen 1. joulukuuta 2015, ja tämän jälkeen kerran vuodessa. Raportointi koskee tässä vaiheessa eläkerahaston suoria osakesijoituksia.

Montréal Carbon Pledge -aloite on perustettu vuoden 2014 syyskuussa Quebecissä, ja se on YK:n alainen. Tällä hetkellä aloitteella on yli 100 allekirjoittajaa, jotka edustavat yhteensä kahdeksan triljoonan dollarin sijoitusvarallisuutta. Muita suomalaisia osallistujia ovat Keskinäinen Eläkevakuutusyhtiö Ilmarinen, Työeläkevakuutusyhtiö Elo sekä OP Ryhmä.

Vastuullinen sijoittaminen on tärkeää Kirkon eläkerahastolle

Kirkon eläkerahasto on huomioinut ilmastonmuutokseen liittyvät näkökulmat sijoitustoiminnassaan jo pidemmän ajan. Eläkerahasto on toiminut CDP-aloitteen (Carbon Disclosure Project) allekirjoittajana ja tukijana vuodesta 2007 lähtien. Eläkerahaston tavoitteena on saada varainhoitajat ottamaan ympäristö-, sosiaaliset ja hallintotapa-asiat huomioon sijoitusprosessissaan.

Kirkon eläkerahasto haluaa laajemmin tutkia ilmastonmuutoksen vaikutuksia omaan sijoitustoimintaansa sekä konkretisoida siihen liittyvät käytännön toimintamallit ja sijoitusratkaisut erillisessä ilmastonmuutosstrategiassa vuoden 2016 aikana. Eläkerahaston tavoitteena on kartoittaa sijoitussalkun todellisia ilmastoriskejä muun muassa sijoitusten hiilijalanjälkeä mittaamalla. Ilmastonmuutos on sijoitusriski, joka tulisi huomioida myös varainhoitajien sijoitusprosesseissa. Keskeisessä asemassa on keskustelu ja yhteistyö varainhoitajien kanssa, jotka tekevät yritysanalyysia ja osakevalintaa eläkerahaston käyttämissä rahastoissa.

Kirkon eläkerahaston sijoitusten hiilijalanjäljen laskenta.

Lisätiedot:
Salkunhoitaja Magdalena Lönnroth, p. 050 584 6912

Suomen evankelis-luterilaisessa kirkossa on noin neljä miljoonaa jäsentä. Suomen suurin uskonnollinen yhteisö on mukana ihmisten elämän arjessa ja juhlassa ja pitää esillä kristillisiä arvoja yhteiskunnallisessa keskustelussa.

Kirkon tiedotuskeskus välittää ajantasaista tietoa kirkosta medialle ja suurelle yleisölle. Kirkon verkkosivusto osoitteessa evl.fi

Kirkon viestintä

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs