Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Uskonto » Kirkolliskokoukseen ehdolla yli 700 ehdokasta

Kirkon tiedotuskeskus

Kirkolliskokoukseen ehdolla yli 700 ehdokasta

Tiedote.
Julkaistu: 24.11.2015 klo 14:51
Julkaisija: Kirkon tiedotuskeskus

Ensi helmikuussa järjestettävien kirkolliskokousvaalien ehdokasasettelu on päättynyt. Kirkolliskokoukseen on ehdolla yhteensä 492 maallikkoa ja 221 pappia eli yhteensä 713 ehdokasta. Neljä vuotta sitten vaaleissa oli ehdokkaita yhteensä 777. Kirkolliskokoukseen valitaan hiippakunnista 96 edustajaa, joista 32 on pappeja ja 64 maallikoita.

Ehdokkaista naisia on 312 ja miehiä 401.  Ehdokkaiden keski-ikä on 52 vuotta. Nuorin ehdokas on 18-vuotias ja iäkkäin 77-vuotias.

Eniten ehdokkaita on Helsingin hiippakunnassa. Siellä ehdolle on asettunut 121 henkilöä.

Tiedot perustuvat hiippakunnista kerättyihin alustaviin, epävirallisiin tietoihin. Hiippakuntien vaalilautakunnat vahvistavat ehdokaslistat 15.12. mennessä.

Välilliset vaalit käydään kussakin yhdeksässä hiippakunnassa.

Hiippakunnat ovat päivittäneet vahvistamattomat ehdokaslistansa omille verkkosivuilleen. Hiippakuntien yhteystiedot löytyvät osoitteesta evl.fi/yhteystiedot. Hiippakuntakohtaiset ehdokaslistat löytyvät myös sakasti.evl.fi/kirkolliskokousvaalit –sivustolta.

Tiistaina 9. helmikuuta 2016 äänestävät vuoden 2014 seurakuntavaaleissa valitut luottamushenkilöt maallikkoedustajat kirkolliskokoukseen ja maallikkojäsenet hiippakuntavaltuustoihin. Hiippakuntien papit puolestaan äänestävät pappisedustajat ja -jäsenet näihin toimielimiin.

Sekä kirkolliskokoukseen että hiippakuntavaltuustoihin valitaan maallikko- ja pappisjäsenet neljäksi vuodeksi. Uusi toimikausi alkaa 1.5.2016 ja kestää 30.4.2020 asti.

Ehdokkaat esitellään Vaaligalleriassa

Kirkon tiedotuskeskus kokoaa kirkolliskokousvaalien ehdokkaista oman verkkosivuston, jossa ehdokkaat esittäytyvät. Vaaligalleria julkistetaan tammikuussa.

Liitteenä: Taulukko, jossa ehdokkaiden määrät sekä ikä- ja sukupuolijakauma hiippakunnittain

Lisätietoja:
Katri Kuuskoski, kirkolliskokouksen pääsihteeri, p. (09) 180 2250, katri.kuuskoski@evl.fi
Hiippakuntien lakimiesasessorit, hiippakuntien yhteystiedot

Liitetiedostot

Suomen evankelis-luterilaisessa kirkossa on noin neljä miljoonaa jäsentä. Suomen suurin uskonnollinen yhteisö on mukana ihmisten elämän arjessa ja juhlassa ja pitää esillä kristillisiä arvoja yhteiskunnallisessa keskustelussa.

Kirkon tiedotuskeskus välittää ajantasaista tietoa kirkosta medialle ja suurelle yleisölle. Kirkon verkkosivusto osoitteessa evl.fi

Kirkon viestintä

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs