Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Uskonto » Kirkkohallitus jakoi puoli miljoonaa euroa harkinnanvaraisia avustuksia

Kirkon tiedotuskeskus

Kirkkohallitus jakoi puoli miljoonaa euroa harkinnanvaraisia avustuksia

Tiedote.
Julkaistu: 19.08.2015 klo 11:28
Julkaisija: Kirkon tiedotuskeskus

Kirkkohallituksen täysistunto myönsi 19.8.2015 harkinnanvaraisia avustuksia Turun, Oulun, Porvoon, Kuopion ja Lapuan hiippakuntien seurakunnille yhteensä 547 000 euroa.

Suurimmat summat saivat Kuopion hiippakunnassa sijaitseva Tervon seurakunta (100 000 euroa) ja Oulun hiippakunnassa sijaitsevat Siikalatvan seurakunta (90 000 euroa) ja Hailuodon seurakunta (70 000 euroa).

Kaikkien avustuksia saaneiden seurakuntien nimet löytyvät liitteestä.  

Avustus on tarkoitettu tilapäiseen apuun, ja sitä voi saada kolmena peräkkäisenä vuotena. Sen jälkeen seurakunnalle voidaan myöntää kehittämisavustusta, jos seurakunnalla on talouden tasapainottamiseen tähtäävä kehittämissuunnitelma.
 
Lisätietoja: kirkkoneuvos Leena Rantanen, p. 050 567 5372


Jalasjärven ja Kurikan seurakunnat yhdistyvät

Jalasjärven seurakunta lakkautetaan vuoden lopussa ja liitetään Kurikan seurakuntaan 1.1.2016. Niin ikään vuoden lopussa lakkautetaan Köyliön seurakunta ja Säkylän seurakunta. Tilalle tulee 1.1.2016 uusi Säkylä-Köyliön seurakunta, joka käsittää lakkautettavien seurakuntien ja samasta päivästä lukien laajentuvan Säkylän kunnan alueen.

Lisätietoja: taloussuunnittelupäällikkö Pasi Perander, p. 050 349 6902

 
Kirkonkirjojenpidon alueellinen organisointi käsittelyssä

Kirkossa on meneillään hanke, jossa selvitetään, kuinka kirkonkirjojenpito kannattaisi tulevaisuudessa parhaiten organisoida alueellisesti.

Kirkkohallituksen täysistunto käsitteli loppuraporttia, jonka oli laatinut hankkeen kakkosvaiheen asiantuntijaryhmä. Työryhmän selvityksessä muun muassa vertailtiin nykyisten keskusrekisterien ja yksittäisten seurakuntien kirkkoherranvirastojen organisaatiomalleja, vuosikustannuksia ja henkilöstöä.

Työryhmän mielestä kirkonkirjojenpito kannattaa tulevaisuudessa organisoida paikallistasoa laajemmilla alueilla. Näin saadaan kustannussäästöjä ja pystytään palvelemaan kansalaisia paremmin verrattuna siihen, jos kirkonkirjojenpito hoidetaan yksittäisissä seurakunnissa.
 
Kirkkohallituksen täysistunto merkitsi loppuraportin tiedoksi ja keskusteli siitä, kuinka hanketta tulisi jatkaa.

Lisätietoja: kirkkoneuvos Pirjo Pihlaja, p. 050 553 6203
 

Liitetiedostot

Suomen evankelis-luterilaisessa kirkossa on noin neljä miljoonaa jäsentä. Suomen suurin uskonnollinen yhteisö on mukana ihmisten elämän arjessa ja juhlassa ja pitää esillä kristillisiä arvoja yhteiskunnallisessa keskustelussa.

Kirkon tiedotuskeskus välittää ajantasaista tietoa kirkosta medialle ja suurelle yleisölle. Kirkon verkkosivusto osoitteessa evl.fi

Kirkon viestintä

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs