Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Uskonto » Kauneimmat Joululaulut tekee hyvää - kirkot täyttyvät laulajista taas joulukuun alusta

Suomen Lähetysseura

Kauneimmat Joululaulut tekee hyvää - kirkot täyttyvät laulajista taas joulukuun alusta

Tiedote.
Julkaistu: 13.11.2013 klo 08:00
Julkaisija: Suomen Lähetysseura

Kauneimmat Joululaulut alkavat soida taas joulukuun alusta. Seurakunnat järjestävät ensimmäisen adventin ja loppiaisen välillä kolmatta tuhatta tilaisuutta, joihin suomalaiset kokoontuvat yhteen laulamaan niitä kaikkein rakkaimpia ja perinteisimpiä joululauluja. Suomen Lähetysseura on painattanut tilaisuuksia varten 750 000 lauluvihkoa, ja tilaisuuksissa kerätään kolehti Lähetysseuran ulkomaantyölle. Kauneimmilla Joululauluilla on tänä vuonna ensimmäistä kertaa myös suojelija, arkkipiispa Kari Mäkinen.

Teemana vammaistyö

Tänä vuonna laulutilaisuuksien kolehtituloilla autetaan kehitysmaiden vammaisia lapsia: järjestetään kuntoutusta ja terveydenhoitoa, tuetaan erityisopetusta ja koulutetaan opettajia sekä edistetään vammaisten oikeuksien toteutumista. Suomen Lähetysseura on yksi suurimpia kirkollisen vammaistyön toteuttajia maailmassa. Se toimii yli 30 maassa yhteistyössä paikallisten kirkkojen ja järjestöjen kanssa.

Joululauluvihkossa on kuvallisia esimerkkejä Lähetysseuran vammaistyöstä. Teemaan sopivasti vihkosta löytyy myös viittomakieltä – Jouluyö, juhlayön ensimmäinen säkeistö.

Lauluvihkon esipuheessa arkkipiispa Mäkinen toteaa, että jouluna koko maailmanlaaja kirkko laulaa kristillisen uskon yksinkertaista sanomaa Jumalan rakkaudesta ja kirkoissa kerättävä kolehti vammaisten lasten auttamiseksi kuljettaa joulun sanomaa sinne, missä sitä nyt juuri konkreettisesti tarvitaan.

Laulutilaisuudet karttapalvelussa

Kauneimpien Joululaulujen verkkosivuilta www.kauneimmatjoululaulut.fi löytyy kartta, johon seurakunnat voivat merkitä omat tilaisuutensa ja niiden pitopaikat. Lauluintoiset puolestaan voivat löytää sieltä itseään lähinnä olevan laulupaikan.

Kauneimpia Joululauluja lauletaan paljon myös ulkomailla. Kirkon ulkosuomalaistyö on tänä vuonna ottanut maksaakseen vihkojen lähetyskustannukset ulkosuomalaisseurakuntiin.

Kauneimmat Joululaulut -nettiradiokanava toteutetaan taas yhdessä pääkaupunkiseudun seurakuntien mediatoimituksen eli Toivontuottajien Jouluradion kanssa.

Kauneimmat Joululaulut vietti viime vuonna 40-vuotisjuhlavuottaan, ja Kauneimmat Joululaulut sai  Vastuullinen Lahjoittaminen ry:n myöntämän Vuoden varainhankintateko -palkinnon sekä Kirkon kulttuuripalkinnon.

Äänestä oma suosikkisi

Kauneimpien Joululaulujen verkkosivuilta löytyy lisää tietoa, muun muassa laulujen taustat. Siellä voi myös käydä äänestämässä omaa suosikkilauluaan. Äänestäneiden kesken arvotaan Kauneimmat joululaulut -nuottikirjoja. Suosituimpien laulujen joukossa ovat vuosi vuodelta melko pitkälti samat laulut. Viime jouluna kolmen kärki oli Sydämeeni joulun teen, Varpunen jouluaamuna ja Tulkoon joulu.

Ja jos joululaulutilaisuuteen ei tule otettua mukaan sopivan kokoista kolehtirahaa, ei huolta, kolehdin voi maksaa myös tekstiviestillä. Ohjeet viiden tai kymmenen euron arvoiseen lahjoitukseen löytyvät lauluvihkon takakannesta. Kännykän käyttäminen kirkossa lienee sopivaa ainakin tässä tilanteessa – kunhan kännykkä on äänettömällä.

Viime vuonna Kauneimmat Joululaulut -tilaisuuksissa kerätyt kolehdit sekä Lähetysseuran joulukeräys tuottivat yhteensä 940 000 euroa.

Lisätietoa www.kauneimmatjoululaulut.fi, kampanjakoordinaattori Henriika Lindroos 020 7127 246

Kuvat:

Kauneimmat Joululaulut -vihkon kansi.

Kauneimmat Joululaulut -kolehti kerätään kehitysmaiden vammaisten lasten hyväksi. Esimerksiksi syrjäisellä alueella Tansaniassa kirkko auttaa Lähetysseuran tuella vammaisia lapsia hoitoon ja kuntoutukseen. Crala, 4 v, on päässyt 700 kilometrin päähän sairaalaan, jossa saa hoitoa kampurajalkaansa. Kuva Mervi Hakala

Liitetiedostot

Suomen Lähetysseura on vuonna 1859 perustettu Suomen evankelis-luterilaisen kirkon lähetysjärjestö, joka toimii 30 maassa yhteistyössä paikallisten kirkkojen ja järjestöjen kanssa. Lähetysseura on myös ulkoasiainministeriön kumppanuusjärjestö ja yksi Suomen suurimpia kehitysyhteistyöjärjestöjä. www.suomenlahetysseura.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs