Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Uskonto » Kansanlähetyspäivillä tarjolla hengellisen elämän monipuolisuus

Suomen Evankelisluterilainen Kansanlähetys ry

Kansanlähetyspäivillä tarjolla hengellisen elämän monipuolisuus

Tiedote.
Julkaistu: 22.06.2016 klo 14:47
Julkaisija: Suomen Evankelisluterilainen Kansanlähetys ry

Kansanlähetyspäiviä vietetään tänä vuonna Kansanlähetyksen keskuspaikassa, Ryttylässä. Heinäkuun ensimmäisenä viikonloppuna, 1. – 3.7, Lähetyskeskukseeen odotetaan noin kymmentätuhatta kävijää. Kesäjuhlan teemana on Uskon puolesta.

Päivien johtajat, Salla Kurppa-Silva, Henri Haataja ja Timo Tuikka kertovat, että kristinuskolla on ajankohtainen sanoma nyt, kun levottomuus lisääntyy maailmassa.
"Raamatulla on hyvää annettavaa sekä Suomessa että maailmanlaajuisesti, ei vain yhteiskunnallisesti vaan myös yksilön tasolla”, Kansanlähetysopiston linjavastaava Timo Tuikka sanoo.

”Usko on lahja, joka antaa mahdollisuuden täydelliseen lepoon kaikesta yrittämisestä. Se antaa myös innon toimintaan sen puolesta, että hyvä sanoma leviäisi lähelle ja kauas”, koordinaattori Salla Kurppa-Silva jatkaa.

”Kansanlähetyspäivien teema kertoo siitä, että on olemassa varma pohja, jonka varaan voi rakentaa elämänsä. Se ei tarkoita inhimillisesti katsottuna välttämättä onnellisuutta vaan luottamusta tulevaan.  Kristinusko tarjoaa turvan turvattomuudessa ja rauhan rauhattomuudessa”, linjavastaava Henri Haataja toteaa.

Jokaiselle jotakin

Kansanlähetyspäivien toivotuinta antia ovat raamattuopetukset ja niitä onkin ohjelmassa joka päivälle. Opettajina toimivat Liisi Jokiranta, Leif Nummela ja Niilo Räsänen. Missioillat on suunniteltu siten, että niihin voi erityisesti kutsua ystäviä mukaan. Lauantai-iltana 50-vuotisjuhliaan viettävä Pro Fide starttaa juhlavuoden kiertueensa. Yhtye julkaisee musiikki-illassa myös uuden levynsä Sattumaa?

Lauantaina on kymmenen kanavaa joiden aiheet vaihtelevat tyytyväisestä äitiydestä aina mediaan uskon asialla. Paneelissa päivänpolttavien kysymysten äärellä ovat keskustelemassa Päivi Räsänen, Leif Nummela, Ari Salminen sekä Juhani Junnila.  Iltapäivällä lähetysjohtaja Mika Tuovinen pitää linjapuheensa, jonka jälkeen ohjelmassa on lähetystyön ajankohtaisohjelma. Solina-kuoro johtajanaan Suvi Lehtimäki esittää Pekka Simojoen kanssa heidän yhteisen, toukokuussa julkaistun levynsä tuotantoa.  

Perjantai- ja lauantai-iltojen päätteeksi Nuorten Maailma tarjoaa iltajatkot, joissa nuoret jakavat kokemuksiaan uskosta ja elämästä. Musiikkia esittävät Poika ja Maria -duo sekä trubaduuri Mikko Nikula.

Kansanlähetyspäivät päättyvät lähetysjuhlaan, jossa vieraina ovat Viron kirkon piispa Joel Luhamets ja lääninrovasti Jussi Kauranne. Lähetystyöhön innostamassa ovat myös Kansanlähetyksen uusi apulaislähetysjohtaja Teijo Peltola, liittohallituksen puheenjohtaja Tuomo Heikkilä sekä lähetysjohtaja Mika Tuovinen.

Kansanlähetyspäivillä on omaa ohjelmaa lapsille ja juniori-ikäisille.

Kansanlähetyspäivät järjestävät Suomen Ev.lut. Kansanlähetys ja Hausjärven seurakunta

 

Kuvateksti: Kansanlähetyspäiviä vietetään tänä vuonna Ryttylässä, Lähetyskeskuksen idyllisessä ympäristössä. Pääohjelma tapahtuu suurteltassa, johon mahtuu istumaan 3500 ihmistä.

Kuva PG: Philippe Gueissaz

Lähetyskeskus TM: Teppo Mäki

Lue lisää: kansanlähetyspäivät.fi

Lisätietoja: Mika Tuovinen, lähetysjohtaja, 044 5505 899, Timo Tuikka, päivien johtaja, Kansainvälisyyslinjan linjavastaava, 044 5651 391, timo.tuikka@sekl.fi tai Toni Kokkonen, KLP 2016 & 2017 projektityöntekijä, 044 4477970

 

Liitetiedostot

Kansanlähetys (SEKL) on lähetysherätysliike, jonka 17 Kansanlähetyspiiriä Suomessa ja yksi Ruotsissa toimivat yhteistyössä paikallisseurakuntien kanssa. Kansanlähetyksellä on ulkomaantyössä yhteensä 63 työntekijää 15 työalueella. Lähetit toimivat Euroopassa, Afrikassa, Lähi-idässä ja Aasiassa. He tekevät muun muassa seurakunta-, opetus-, media- ja kirjallisuustyötä sekä toimivat avustus- ja kehitystehtävissä. Kustannustoiminnasta huolehtii Kustannusosakeyhtiö Uusi Tie. Järjestön tunnuksena on ”Evankelioikaa kansa evankelioimaan kansoja”

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs