Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Uskonto » Kansanlähetyspäivien kävijämäärä ylitti odotukset

Suomen Evankelisluterilainen Kansanlähetys ry

Kansanlähetyspäivien kävijämäärä ylitti odotukset

Tiedote.
Julkaistu: 06.07.2014 klo 15:17
Julkaisija: Suomen Evankelisluterilainen Kansanlähetys ry

Kansanlähetyspäivillä runsaat  12 000 kävijää
PIISPA SIMO PEURA SIUNASI LÄHETIT MATKAAN

Jyväskylässä pidetyt Kansanlähetyspäivät päättyivät sunnuntaina lähettien siunaamiseen.
”Vain kirkko, joka ahkeroi lähetystyössä, on elävä ja hyvinvoiva kirkko. Lähetys on jokaisen kristityn olemisen ja elämisen tapa”, muistutti piispa Simo Peura Kansanlähetyspäivien lähetysjuhlassa.

Jyväskylässä pidetyt Kansanlähetyspäivät kokosivat Hipposhalliin päälle 12 000 juhlavierasta viikonlopun aikana. Aurinkoinen sää suosi juhlia ja väkimäärä ylitti näin ennakko-odotukset.  Myös kanavat ja rinnakkaistilaisuudet täyttyivät eri-ikäisistä ihmisistä. Taulumäen kirkko suorastaan pursui väkeä lauantain Hoitavan Sanan illassa.

Kansanlähetyspäivät päättyivät lähetysjuhlaan, jossa piispa Simo Peura siunasi uudeksi lähetystyöntekijäksi Kerttu Huttusen Etiopiaan ja lisäksi 17 muuta lähettiä uusille työkausille. Mukana siunaamassa olivat Egyptin piispa Mouneer Anis, lääninrovasti Simo Lampela sekä Kansanlähetyksen lähetysjohtaja Mika Tuovinen, apulaislähetysjohtaja Jukka Kallioinen ja Kansanlähetyksen liittohallituksen puheenjohtaja Tuomo Heikkilä.

Matkaan siunattiin Kerttu Huttusen lisäksi viisi lähettiä raamatunkäännöstyöhön, neljä lähettiä seurakuntatyöhön Japaniin, neljä seurakuntatyöhön Etu-Aasiaan ja yksi kehitysyhteistyöhön Keski-Aasiaan. Viron seurakunta-, koulutus- ja mediatyöhön siunattiin kaksi ja Venäjälle nuoriso- ja avustustehtäviin yksi lähetti.

”Herran katseen alla”

Piispa Simo Peura muistutti lähetystyön tärkeydestä. Hän piti lähetyskasvatuksen vahvistamista yhtenä tulevaisuuden tärkeimmistä tehtävistä.
”Jos lähetysnäky vahvistuu, se muuttaa myös kirkkomme seurakuntia. Kirkon jäsenmäärän väheneminen tarkoittaa, että jokaisella paikkakunnalla elää entistä enemmän ihmisiä, jotka eivät vielä tunne Kristusta tai eivät enää tunne häntä. Onkin tärkeää, että tavoitamme paikkakunnalle muuttaneet ja autamme heitä löytämään paikkansa seurakunnan elämässä. Vaikka monet kokevat jonkin herätysliikkeen hengelliseksi kodikseen, toivon jokaisen heistä osallistuvan aktiivisesti myös seurakunnan rakentamiseen.  Seurakunta on meille kaikille yhteinen ja rakas. Sille on uskottu Sana ja sakramentit”, sanoi Peura.

Piispa katsoi, että Kansanlähetyksellä on hyvät lähtökohdat lähetyskasvatuksen vaalimiseen. Sen tunnuslause on hyvä: ”Evankelioikaa kansa evankelioimaan kansoja.”
”Evankeliumin täytyy ensin koskettaa ihmisen sydäntä ennen kuin hän kiinnostuu koko maailman evankelioinnista. Kun Kristus saa sijan elämässämme ja alkaa muuttaa meitä, syntyy myös halu kertoa hänestä. Jotkut tästä joukosta sitten päättävät lähteä lähetyskentälle. Toiset puolestaan kertovat Kristuksesta omalla paikallaan ja oman elämänsä kautta”, Peura totesi.

Hän jätti läheteille muistolauseeksi psalmin kohdan  ”Minä opetan sinua, sanoo Herra, minä osoitan sinulle oikean tien. Minä neuvon sinua, katseeni seuraa askeleitasi.”
”Jumalan katseen alla on turvallista lähteä mille tahansa matkalle. Ystävät ja tukijat ovat kaukana, mutta Jumala seuraa sinua herkeämättä. Ja millainen hänen katseensa onkaan?  Se on huolet kuuleva, se on suojeleva ja varjeleva, se on anteeksi antava, se on armahtava. Lähde siis työhön levollisella mielellä”, piispa Simo Peura rohkaisi.

Seuraavat Kansanlähetyspäivät pidetään Turun messukeskuksessa 3.-5.7.2015.Teemana on Armo.

 

Kuvassa 37 Kansanlähetyksen uusi lähetystyöntekijä Kerttu Huttunen.

Kuvat: Hannu Korpela

Lisätietoja, lisää kuvia, tiedotteita ja uutisia: www.kansanlähetyspäivät.fi

Mika ja Laura Järvinen: 050 380 1426, jurvis(a)sekl.fi
Timo Tuikka: 044 565 1391, timo.tuikka(a)sekl.fi
Mauri Tervonen: 050 549 7031

 

Liitetiedostot

Kansanlähetys (SEKL) on Suomen evankelis-luterilaisen kirkon herätysliike ja lähetysjärjestö. Järjestön 72 ulkomaantyöntekijää toimivat Euroopassa, Afrikassa, Lähi-idässä ja Aasiassa. He tekevät muun muassa seurakunta-, opetus-, media- ja kirjallisuustyötä.

Kotimaassa Kansanlähetys toimii 17 piirijärjestön kautta yhteistyössä paikallisseurakuntien kanssa.

Kustannustoiminnasta huolehtii Kustannusosakeyhtiö Uusi Tie.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs