Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Uskonto » Kansanlähetyspäivät alkoivat mukaansatempaavasti

Suomen Evankelisluterilainen Kansanlähetys ry

Kansanlähetyspäivät alkoivat mukaansatempaavasti

Tiedote.
Julkaistu: 05.07.2014 klo 13:00
Julkaisija: Suomen Evankelisluterilainen Kansanlähetys ry

Kansanlähetyspäivien avajaisissa juhlavieraita toivottivat tervetulleiksi Jyväskylän seurakunnan kirkkoherra Arto Viitala ja Jyväskylän kaupunginvaltuuston 2. varapuheenjohtaja Tuulikki Väliniemi. Väliniemi selvitti, mistä Jyväskylä on saanut nimensä.

-Ensimmäinen tunnettu jyväskyläläinen oli Heikki Ihanninpoika Jyväsjoki. Hän rakensi talon vuonna 1506. Pian lähettyville valmistui kuusi muutakin taloa, joiden muodostamaa kylää alettiin kutsua Jyväskyläksi, Väliniemi selosti.
Listatessaan mieleenpainuvimpia kesätapahtumia Väliniemi veti kotiinpäin: Jyväskylän Kesä ja sen avajaiskonsertti, Lounaispuiston yhteisaulut ja sukukokoukset.

Rohkeasti hengellinen ja reilusti välittävä

Kirkkoherra Arto Viitala on suuren seurakunnan kirkkoherra: Jyväskylän seurakunnassa on 97 000 jäsentä, noin 300 työntekijää ja yhdeksän alueseurakuntaa.
-Tässä työssä saa olla näköalapaikalla. On paljon kokouksia, esimiestyötä ja yhteistyökumppanien tapaamisia. Mutta on myös glamouria – on mahdollisuus olla jumalanpalveluksissa ja muissa tilaisuuksissa, joissa ylistetään ja rukoillaan. Seurakuntamme strategia on rohkeasti hengellinen ja reilusti välittävä.

Kesätapahtumista Viitalan mieleen on jäänyt erityisesti 20 vuotta sitten Jyväskylässä pidetyt Kansanlähetyspäivät.
-Osallistuin niiden laulutilaisuuteen Lounaispuistossa rippikoululaisten kanssa. Toinen hieno tilaisuus oli Kirkon musiikkijuhlat, jotka toivat Jyväskylään 6000 kuorolaista.
Jättimäisen kuoron yhteislaulu soi kuin Taivaan kuoro.
- Mutta kun ne kaikki kuorovieraat ryntäsivät yhtä aikaa syömään, siinä oli Tali-Ihantala –meininkiä, Viitala hersytteli.

Kansanlähetyspäivien ensimmäisenä iltana toteutui järjestäjien toive nuorten ja aikuisten yhteisestä tapahtumasta.  Mukana oli paljon lapsiperheitä ja nuoria.

Teksti: Kaarina Heiskanen

Lilsätietoja, kuvia ja tiedotteita www.kansanlähetyspäivät.fi

Kansanlähetys (SEKL) on Suomen evankelis-luterilaisen kirkon herätysliike ja lähetysjärjestö. Järjestön 72 ulkomaantyöntekijää toimivat Euroopassa, Afrikassa, Lähi-idässä ja Aasiassa. He tekevät muun muassa seurakunta-, opetus-, media- ja kirjallisuustyötä.

Kotimaassa Kansanlähetys toimii 17 piirijärjestön kautta yhteistyössä paikallisseurakuntien kanssa.

Kustannustoiminnasta huolehtii Kustannusosakeyhtiö Uusi Tie.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs