Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Uskonto » Kansanlähetys täyttää 50 vuotta

Suomen Evankelisluterilainen Kansanlähetys ry

Kansanlähetys täyttää 50 vuotta

Tiedote.
Julkaistu: 19.05.2017 klo 15:49
Julkaisija: Suomen Evankelisluterilainen Kansanlähetys ry

Suomen Evankelisluterilainen Kansanlähetys täyttää 50 vuotta 29. toukokuuta. Syntymäpäiviä vietetään pitkin vuotta kansanlähetyspiireissä eri puolilla Suomea.  

Kansanlähetysliike on puolivuosisataisen historiansa aikana ollut sekä Suomessa että maailmalla mukana kertomassa hyvää uutista Jumalan rakkaudesta ihmisiä kohtaan. Noihin vuosiin on lähetysjohtaja Mika Tuovisen mukaan mahtunut kaikkea sitä, mille Saarnaajan kirjassa luvataan oma aikansa.
”Kansanlähetysväki on istuttanut ja repinyt maasta, purkanut ja rakentanut, itkenyt ja nauranut, säilyttänyt ja viskannut menemään. Kaiken tämän keskellä olemme iloinneet sanomasta. Jumalan armon varassa olemme selvinneet tähän saakka ja sen varassa jatkamme tästä eteenpäin”, kertoo lähetysjohtaja Mika Tuovinen.

Juhlavuoden päätapahtuma on Kansanlähetyspäivät Ryttylässä 7. – 9. heinäkuuta.  Ilo Sanomasta -teeman alla on esillä tuttuja kasvoja vuosien varrelta. Ohjelmassa on raamattuopetusta, kuulumisia lähetyskentiltä, muistoja ja musiikkia, ajankohtaista asiaa ja aavistuksia tulevasta. Ohjelmassa on huomioitu kaikenikäiset juhlavieraat. Nykyiset ja entiset nuoret juhlivat yhdessä koko viikonlopun, lapsille ja junioreille on omaa ohjelmaa perjantaina ja lauantaina.

Tapahtuman ulkomaisina vieraina ovat Mekane Yesus –kirkon Jimman-Bethel-synodin presidentti, pastori Hailu Abebe Kassa Etiopiasta sekä pastori Feymi Madjirov tyttäriensä Gülsen ja Türkan Madjirovan kanssa Bulgariasta. Itävallasta saapuvat muusikot Outi ja Lee.

Kansanlähetyspäivillä julkaistaan juhlakirja Rakkaus kantaa. Kirja on lämminhenkinen läpileikkaus Kansanlähetyksen viidestä vuosikymmenestä. Sadat valokuvat ja mukana olleiden muistot antavat mahdollisuuden kurkistaa historian tapahtumiin ja kaikkeen siihen, mitä nykyään tehdään.

Kansanlähetyspäiviä edeltää ennakkoseminaari Kansanlähetyksen Raamattukesä – Ensimmäisen Timoteuskirjeen sanoma. Viidesta Ensimäisen Timoteuskirjeen sanoman pointista opettavat Niilo Räsänen, Leif Nummela ja Vesa Ollilainen. Yhteisen lauluillan johtaa Kaarina Savonen. Ennakkoseminaari alkaa 6.7.2017 kello 12.00.

 

Kuvatekstiä Outi ja Lee -kuvaan: Outi ja Lee tulevat Kansanlähetyspäiville Etelä-Itävallasta, Slovenian ja Italian rajalta. He viettävät tänä vuonna 30-vuotistaiteilijajuhlaa. "Olemme näiden yhteisten kiertolaisvuosiemme varrella laulaneet myös oman seutumme kyläjuhlissa, katolisissa tapahtumissa, kouluissa, häissä, hautajaisissa, joulumarkkinoilla... monet tuntevat meidät lapsuudestaan asti. On sanottu, että musiikkimme yhdistää sukupolvia." Kuva: Outi ja Lee Müllerin arkisto

Logokuvat: Kansanlähetyksen juhlavuoden teemana on Ilo Sanomasta. Syntymäpäiväjuhlia vietetään eri puolilla Suomea sekä Kansanlähetyspäivillä Ryttylässä.

Lisätietoja: kansanlahetyspaivat.fi

kansanlahetyspaivat.fi/ennakkoseminaari/

Lähetysjohtaja Mika Tuovinen, mika.tuovinen (at) sekl.fi, 044 5505 899
KLP-projektivastaava Janna Granholm, janna.granholm(at) sekl.fi, 044 4477 872
Viestintäpäällikkö Anne Lepikko, anne.lepikko (at) sekl.fi, 050 3491 481

 

 

 

 

 

 

 

 

Liitetiedostot

Kansanlähetys (SEKL) on lähetysherätysliike, jonka 17 Kansanlähetyspiiriä Suomessa ja yksi piiri Ruotsissa toimivat yhteistyössä paikallisseurakuntien kanssa. Kansanlähetyksellä on ulkomaantyössä yhteensä 63 työntekijää 15 työalueella. Ulkomaantyöntekijät toimivat Euroopassa, Afrikassa, Lähi-idässä ja Aasiassa. He tekevät muun muassa seurakunta-, opetus-, media- ja kirjallisuustyötä sekä toimivat avustus- ja kehitystehtävissä. Kustannustoiminnasta huolehtii Kustannusosakeyhtiö Uusi Tie. Järjestön tunnuksena on ”Evankelioikaa kansa evankelioimaan kansoja”

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs