Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Uskonto » Jutta Urpilainen: Jukka Sariolan kirja jättää jäljen

Suomen Evankelisluterilainen Kansanlähetys ry

Jutta Urpilainen: Jukka Sariolan kirja jättää jäljen

Artikkeli.
Julkaistu: 26.10.2015 klo 13:31
Julkaisija: Suomen Evankelisluterilainen Kansanlähetys ry

Seija Järvenpään tarina on valittu vuoden kristilliseksi kirjaksi. Valinnan tehnyt kansanedustaja Jutta Urpilainen kertoo tehneensä päätöksen sydämellään.

Kansanedustaja Jutta Urpilainen lensi viime sunnuntaina Helsingin Kirjamessuille suoraa Genevestä julkistaakseen valintansa vuoden kristilliseksi kirjaksi. Urpilainen kertoo, ettei tehtävään suostuessaan heti arvannut sen haasteellisuutta.

- Jukka Sariolan kirjoittama kirja Ystäväni Seija – kutsumuksena Afganistan, on poikkeuksellisen rehellinen kuvaus ystävyydestä. Ajattelin heti, että tämä tarina ansaitsi tulla kirjoitetuksi. Se jättää lukijaansa jäljen, Urpilainen perusteli.

Urpilainen kertoo perehtyneensä kuuteen finalistiin ajan kanssa, mutta valinta tapahtui kuitenkin lopulta sydämellä.

- Minulle tuli tunne, että tarinalla olisi potentiaalia herättää suuremmankin yleisön kiinnostus. Pohjimmiltaanhan tämä jättää lukijalle kysymyksen, mikä elämässä on tärkeää ja miten käytämme ajan, joka meillä on? Urpilainen kommentoi.

Ihmeellinen kirjaprosessi

Kun kirjailija Jukka Sariola kuuli voitostaan, hän ei ollut uskoa sitä todeksi.

- Tuntuu uskomattoman hienolta, että tekemäni työ on saanut tällaisen arvostuksen. On upeaa, että Seijan työ ja se mitä olen halunnut kirjalla viestittää, saa nyt suuremman julkisuuden, Sariola väläyttää ensitunnelmiaan.

Kaksi kirjaa aiemmin kirjoittanut ja kertaalleen kilpailun finaalissa ollut Sariola oli jo monta vuotta ajatellut, ettei kirjoita enää kolmatta kirjaa.

- Tiesin, että tarvitsisin siihen paljon tyhjää tilaa, eikä sitä ollut. Kesän 2014 tapahtumat saivat kuitenkin miettimään, mihin elämässä pitäisi keskittyä. Tajusin, että tämä kirjoitustyö on tärkeä asia. Jälkikäteen ajatellen kirjaprosessi oli ihmeellinen, se miten sain valmistusta ja voimia sen tekemiseen.

Kristilliset kustantajat ry:n myöntämä Vuoden kristillinen kirja -palkinto jaettiin 22. kerran ja sen arvo on 2000 euroa. Ystäväni Seija – kutsumuksena  Afganistan (Uusi Tie 2015) oli myös ylivoimainen yleisöäänestyksen voittaja.

Laatikkoon:

Jukka Sariola, s. 1963, sairastaa harvinaista lihasten rakenteeseen vaikuttavaa synnynnäistä sairautta, minkä vuoksi hän jo nuorena sai pyörätuolin ja myöhemmin hengityskoneen. Pitkään Seinäjoella vaikuttanut Sariola asuu nykyään Helsingissä omassa asunnossaan ympärivuorokautisen avustajaringin avulla.

Jukka Sariola toimii aktiivisesti niin vammaisjärjestökentässä kuin kirkollisella puolella. Hän on tuttu kokoustaja Sosiaali- ja terveysministeriössä sekä Kirkkohallituksessa. Seurakunnille suunnattujen ATK-ohjelmien suunnittelu, penkkiurheilu ja kesäinen kalastus kuuluvat myös Sariolan elämään.

Aiemmat teokset:

-Hyväosainen (Uusi Tie 2002)

-Hän vahvistaa minun askeleeni (Uusi Tie 2005).

Kuvien selitystä:

Vuoden kristillisen kirjan kirjoittaja Jukka Sariola, voittajan valitsija Jutta Urpilainen (oikealla) ja Uuden Tien kustannuspäällikkönä työskennellyt Päivi Häkkinen. Kuvat julkistamistilaisuudesta: Jani Laukkanen

Kirjan kannen ulkoasu: Lari Kemiläinen, Ideavuo Oy

Kuva kirjan kannesta: Elina Kinnunen

Info:

Lisätietoja kirjasta ja tilausmahdollisuus löytyvät täältä.

Tilaa arvostelukappale Uudesta Tiestä: tilauspalvelu@uusitie.com

Lisätietoja:

Sanna Myllärinen, Kustannusosakeyhtiö Uusi Tie, puh. 041 5463 046, sanna.myllarinen@uusitie.com
Päivi Karri, Kristilliset kustantajat ry, puh. 040 760 4664, paivi.karri@kirjapaja.fi 
Tiina Gröhn, sihteeri, p.050 501 7566, grohn.tiina@gmail.com
vuodenkristillinenkirja.fi

Liitetiedostot

Kansanlähetys (SEKL) on Suomen evankelis-luterilaisen kirkon herätysliike ja lähetysjärjestö. Järjestön 68 ulkomaantyöntekijää toimivat Euroopassa, Afrikassa, Lähi-idässä ja Aasiassa. He tekevät muun muassa seurakunta-, opetus-, media- ja kirjallisuustyötä sekä toimivat avustus- ja kehitystehtävissä.

Kotimaassa Kansanlähetys toimii 17 piirijärjestön kautta yhteistyössä paikallisseurakuntien kanssa.

Kustannustoiminnasta huolehtii Kustannusosakeyhtiö Uusi Tie.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs