Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Uskonto » Jumalanpalvelus kuuluu Helsingin kirjamessujen syksyn ohjelmatarjontaan

Kirkon tiedotuskeskus

Jumalanpalvelus kuuluu Helsingin kirjamessujen syksyn ohjelmatarjontaan

Tiedote.
Julkaistu: 10.06.2015 klo 10:37
Julkaisija: Kirkon tiedotuskeskus

Evankelis-luterilainen kirkko on aktiivisesti mukana lokakuussa järjestettävillä Helsingin kirjamessuilla 22.─25.10.2015. Kirkko näyttäytyy omalla messuosastollaan nyt toista kertaa. Viime syksyn seurakuntavaaleista tuttu slogan, Usko hyvän tekemiseen, näkyy kirkon osastolla tänäkin vuonna.

Kirkko tuo Helsingin Kirjamessuille mahdollisuuden osallistua aamunavaukseen sekä jumalanpalvelukseen. Aamunavaukset pidetään torstaista lauantaihin eri teemoilla. Esimerkiksi aloituspäivän torstain aamunavaus on suunnattu erityisesti lapsille ja nuorisolle. Sunnuntaina Sibelius-lavalla toteutetaan jumalanpalvelus.

"Myös Göteborgin kirjamessuilla jokainen päivä aloitetaan aamunavauksella. Kirjallisuus tuo oivallisen lisämausteen perinteiseen kristilliseen hartauteen", Kirkon jumalanpalveluselämä -yksikön johtaja Pekka Rehumäki kertoo.

Messupappi päivystää kirkon osastolla kirjamessujen ajan.

Piispat haastattelevat jälleen kirjailijoita

Vuosi sitten piispat tekivät debyyttinsä messujen kirjailijahaastatteluissa. Lokakuussa lähes kaikki luterilaisen kirkon piispat tavataan kirjamessulavalla valitsemansa kirjailijan kanssa.

Paikalla ovat arkkipiispa Kari Mäkinen ja piispat Irja Askola, Seppo Häkkinen, Jari Jolkkonen, Kaarlo Kalliala, Tapio Luoma, Matti Repo sekä Björn Vikström. Kirjailijavalinnoista ja ajankohdista tiedotetaan syksyllä.

”Piispojen ensiesiintyminen messuhaastattelijoina viime vuoden kirjamessuilla herätti huomiota ja sai paljon positiivista palautetta. Hienoa, että se ei jäänyt kokeiluksi, vaan että he jatkavat työtään syksyn kirjamessuilla. Suomen evankelis-luterilaisen kirkon aktiivinen mukaantulo Helsingin kirjamessujen järjestelyissä on positiivisesti monipuolistanut messujen ohjelmaa”, kirjamessujen ohjelmajohtaja Stig-Björn Nyberg sanoo.

Kirjailijahaastattelut streamataan, ja niitä voi seurata suorana lähetyksenä verkon kautta ja myös kirkon messuosaston näytöltä. Viime vuoden haastatteluihin voi palata videoiden kautta.

Lisätietoja:

Pekka Rehumäki, p. 040 142 6673

Helsingin kirjamessut 
Twitter: #kirjamessut

 

Suomen evankelis-luterilaisessa kirkossa on noin neljä miljoonaa jäsentä. Suomen suurin uskonnollinen yhteisö on mukana ihmisten elämän arjessa ja juhlassa ja pitää esillä kristillisiä arvoja yhteiskunnallisessa keskustelussa.

Kirkon tiedotuskeskus välittää ajantasaista tietoa kirkosta medialle ja suurelle yleisölle. Kirkon verkkosivusto osoitteessa evl.fi

Kirkon viestintä

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs