Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Uskonto » Istuva kirkolliskokous päätti viimeisen kokousviikkonsa

Kirkon tiedotuskeskus

Istuva kirkolliskokous päätti viimeisen kokousviikkonsa

Tiedote.
Julkaistu: 06.11.2015 klo 12:46
Julkaisija: Kirkon tiedotuskeskus

Tuomiokapitulille ja piispalle halutaan oikeus käynnistää selvitys seurakuntayhtymän perustamiseksi, muuttamiseksi tai lakkauttamiseksi. Kirkolliskokous antoi kauden viimeisessä täysistunnossaan kirkkohallitukselle tehtäväksi valmistella tarvittavat lakimuutokset jo kevään 2016 kirkolliskokoukselle.

Toistaiseksi tuomiokapitulilla on oikeus tehdä kirkkohallitukselle aloite seurakuntien yhdistämiseksi tai seurakuntarajojen muuttamiseksi, mutta ei seurakuntayhtymän muodostamiseksi. Uudenkin lainsäädännön mukaan tuomiokapitulille tulee yhtymän perustamisen osalta vain oikeus käynnistää selvitystyö, ei tehdä aloitetta kirkkohallitukselle.

Päätöksen taustalla olleessa edustaja-aloitteessa esitettiin myös, että selvitettäisiin taloudelliset kriteerit, joilla seurakunnat voidaan velvoittaa seurakuntaliitokseen tai yhtymään. Tältä osin aloite raukesi.

Kirkkolakia päätettiin muuttaa niin, että nimikirjan pitäminen viranhaltijoista on seurakunnille jatkossa vapaaehtoista. Kirkon viranhaltijoille säädettiin oikeus työllistymisvapaaseen sekä vapaaseen kunnallisen luottamustoimen hoitamista varten.

Muut käsitellyt aloitteet ja esitykset raukesivat valiokuntamietintöjen mukaisesti. Kaikki kirkolliskokouksessa vireillä olleet asiat oli käsiteltävä ennen toimikauden päättymistä.

Kevään 2016 kirkolliskokouksen istuntokausi pidetään poikkeuksellisesti viikolla 19 alkaen 9.5.2016. Kokousaikaa siirrettiin viikolla helatorstain vuoksi. Keväällä kirkolliskokouksessa järjestäytyy uusi kokoonpano, joka valitaan vaaleissa helmikuussa.

Istuntoviikon puheenvuorot ja asiakirjat
Kirkolliskokousvaalit 2016

Kirkolliskokouksen viestintä:
Tiedotuspäällikkö Milla Rautiainen, p. 040 142 5244, milla.rautiainen@evl.fi
Tiedottaja Sanna-Maaria Tornivaara, p. 050 406 5423, sanna-maaria.tornivaara@evl.fi
Tiedottaja Petra Honkaranta-Siivari, p. 040 142 5185, petra.honkaranta-siivari@evl.fi
Informatör Åsa Holmvik, tf. 040 5811 815, asa.holmvik@evl.fi

Suomen evankelis-luterilaisessa kirkossa on noin neljä miljoonaa jäsentä. Suomen suurin uskonnollinen yhteisö on mukana ihmisten elämän arjessa ja juhlassa ja pitää esillä kristillisiä arvoja yhteiskunnallisessa keskustelussa.

Kirkon tiedotuskeskus välittää ajantasaista tietoa kirkosta medialle ja suurelle yleisölle. Kirkon verkkosivusto osoitteessa evl.fi

Kirkon viestintä

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs