Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Uskonto » Hannu Suihkonen Suomen Merimieskirkon pääsihteeriksi

Suomen Merimieskirkko ry

Hannu Suihkonen Suomen Merimieskirkon pääsihteeriksi

Tiedote.
Julkaistu: 22.09.2014 klo 23:56
Julkaisija: Suomen Merimieskirkko ry

Suomen Merimieskirkko ry:n hallitus on kokouksessaan 22.9.2014 päättänyt ottaa yhdistyksen uudeksi pääsihteeriksi diakoniajohtaja, pastori Hannu Suihkosen, 51. Pääsihteerin toimeen järjestettiin avoin haku, ja hakijoita tehtävään oli kaikkiaan 14. Pääsihteerinä Suihkonen aloittaa 1.1.2015. Nykyinen pääsihteeri Sakari Lehmuskallio jää eläkkeelle.

Merimieskirkon hallituksen puheenjohtaja, Kepa ry:n toiminnanjohtaja Timo Lappalainen kertoo valinnassa painaneen erityisesti Suihkosen strategisen johtamiskokemuksen ja kyvyn luoda merkittäviä yhteyksiä.

Pääsihteerin toimeen valittu Hannu Suihkonen sanoo ottavansa toimen vastaan innostuneella ja motivoituneella mielellä.

”Merimieskirkko tekee tärkeää ja merkityksellistä työtä liikkuvien ihmisten parissa. Yhdessä tehden ja yhteisellä tekemisellä Merimieskirkon työllä on jatkuvuutta. Yhdistyksen talouden turvaaminen on muuttuvassa yhteiskunnassa haaste, mutta luotan siihen, että Merimieskirkolla on asiaansa omistautunut ja työtä kantava työntekijä- ja ystäväjoukko”, Suihkonen sanoo.

Suomen Merimieskirkon 11. pääsihteerin toimeen Hannu Suihkonen siirtyy Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän diakoniajohtajan toimesta, jossa hän on työskennellyt vuodesta 2002 lähtien. Ihan uutta Merimieskirkon työ ei Suihkoselle ole, sillä hän toimi Hampurin merimieskirkon johtajana ja merimiespappina vuosina 1997–2002 sekä Merimieskirkon ns. periodilaivapappina vuosina 1996–1997. Aiemmin hän on toiminut mm. seurakuntapastorina Lauttasaaressa vuosina 1991–1997.

Hannu Suihkonen opiskeli teologiaa Helsingin yliopistossa ja hänet vihittiin papiksi Helsingissä vuonna 1990.  Suihkosella on useita luottamustehtäviä, mm. Turun seudun mielenterveyspalveluyhdistyksen hallituksen puheenjohtajuus.

Suihkosen harrastuksiin kuuluvat lenkkeily, lukeminen ja penkkiurheilu. Hannulla ja hänen pastorivaimollaan Mari Kinnusella on kaksi täysi-ikäistä lasta. Perhe asuu Turussa.

Suomen Merimieskirkolla on palkattua henkilöstöä yhteensä noin 50. Kaikkien työntekijöiden ja vapaaehtoisten vastuunkantajien yhteismäärä vuositasolla on reilut 900. Yhdistyksen taseen loppusumma vuonna 2013 oli 5.7 miljoonaa euroa. Pääosan rahoituksesta Merimieskirkko saa avustuksina opetus- ja kulttuuriministeriöltä, seurakunnilta, kirkkohallitukselta, Raha-automaattiyhdistykseltä sekä eri säätiöiltä. Merimieskirkoilla kohdataan vuosittain noin neljännesmiljoona ihmistä.

Lisätietoa: puheenjohtaja Timo Lappalainen, p. 040 7239 574, timo.lappalainen@kepa.fi

 

Liitetiedostot

Suomen Merimieskirkko, liikkuvien ihmisten kirkko, on vuonna 1875 perustettu yleishyödyllinen yhdistys, joka tukee ja edistää merenkulkijoiden sekä ulkomailla olevien suomalaisten hyvinvointia. Toiminnan harjoittamiseksi pidämme yllä kaikille avoinna olevia merimieskirkkoja, joita on Suomessa 8 paikkakunnalla ja muualla Euroopassa 7 paikkakunnalla. Lisäksi teemme laivakuraattorityötä Itä- ja Pohjanmerellä sekä matkapappityötä Kaakkois-Aasiassa. Merimieskirkko on koti kaukana kotoa. http://www.merimieskirkko.fi/ ja http://www.facebook.com/Merimieskirkko

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs