Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Uskonto » Espoon seurakuntien tilinpäätös hieman ylijäämäinen

Espoon seurakunnat

Espoon seurakuntien tilinpäätös hieman ylijäämäinen

Tiedote.
Julkaistu: 01.04.2014 klo 11:36
Julkaisija: Espoon seurakunnat

Espoon seurakuntien yhteinen kirkkoneuvosto on hyväksynyt Espoon seurakuntayhtymän viime vuoden tilinpäätöksen. Tilinpäätös tulee yhteisen kirkkovaltuuston vahvistettavaksi kesäkuussa.

Seurakuntatyön keskeisimpiä painopisteitä vuonna 2013 olivat mm. vapaaehtoistyön kehittäminen, syrjäytymisen ehkäiseminen ja diakoniatyöhön liittyvät hankkeet. Monissa seurakunnissa on myös luotu uusia tapoja kohdata kasteperheitä ja avioliittoon aikovia pareja. Seurakuntien kokoavalla ryhmätoiminnalla on edelleen tärkeä asema erityisesti lasten ja nuorten keskuudessa.

Merkittävä muutos oli uuden palvelukeskuksen aloittaminen vuoden 2013 alussa. Kaikkien Espoon kuuden seurakunnan kirkollisten toimitusten varaaminen ja kirkonkirjojen pitäminen hoidetaan nyt keskitetysti palvelukeskuksessa.

Seurakuntien toiminnan kuluihin saatiin verotuloja yhteensä 50 miljoonaa euroa, mikä on 2 miljoonaa enemmän kuin edellisenä vuonna. Yksityishenkilöiden maksamaa kirkollisveroa seurakunnat saivat 43,2 ja yhteisöveroa 6,7 miljoonaa euroa. Kirkollisverokertymä kasvoi 5,2 prosenttia edellisvuodesta ja yhteisövero puolestaan laski 2,6 prosenttia.

Käyttötalouden menot nousivat edellisestä vuodesta 2,3 prosentilla ja olivat 47,5 miljoonaa. Tästä henkilöstömenot olivat 26,8 miljoonaa euroa.

Seurakuntien tilikauden tulos oli 0,5 miljoonaa ylijäämäinen. Vuosikate oli 5,6 miljoonaa euroa ja se riitti kattamaan suunnitelman mukaiset poistot, joita oli 5,1 miljoonaa.

Investointeihin Espoon seurakunnat käyttivät viime vuonna 4,5 miljoonaa. Merkittävimpiä hankkeita olivat kesällä valmistunut Kappelin hautausmaan peruskorjaus sekä syksyllä käynnistyneet Perkkaan kappelin ja Espoon siunauskappelin peruskorjaukset. Suvelan uuden kappelin rakentamishanke palautettiin jatkovalmisteluun, mikä pienensi vuoden investointimenoja merkittävästi. Lähivuosina on tiedossa isoja investointeja, sillä Espoonlahden ja Tapiolan kirkot vaativat peruskorjausta.

 

Lisätietoja

hallintojohtaja Risto Hämäläinen, p. 09 8050 2300, risto.hamalainen@evl.fi

talouspäällikkö Harri Hakulinen, p. 09 8050 2269, harri.hakulinen@evl.fi

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs