Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Uskonto » Espoon seurakuntavaaleissa runsaasti ehdokkaita

Espoon seurakunnat

Espoon seurakuntavaaleissa runsaasti ehdokkaita

Tiedote.
Julkaistu: 15.09.2014 klo 21:41
Julkaisija: Espoon seurakunnat

Espoon seurakuntien päättäjiksi on tunkua. Seurakuntavaaliehdokkaiden määrä kasvoi vuoden 2010 vaaleista noin viidenneksellä. Nyt ehdokkaita on yhteensä 559. Kirkkovaltuustopaikkaa tavoittelee 262 ehdokasta ja kuuteen seurakuntaneuvostoon on ehdolla yhteensä 297 henkeä. Vaalien ehdokkaista noin 65 prosenttia on uusia. Ehdokkaiden vahvistamattomat nimilistat löytyvät Espoon seurakuntien vaalisivuilta.

Nuorten tai nuorten aikuisten omia listoja syntyi Tapiolan ja Olarin seurakuntiin sekä Esbo svenska församlingiin. Myös partiolaiset asettivat oman listansa Espoonlahteen.

Puolueet toimivat aktiivisesti Espoon seurakuntavaaleissa. Edustettuina ovat kokoomus, sosiaalidemokraatit, keskusta, perussuomalaiset ja vihreät. Kokoomuksella ja sosiaalidemokraateilla on lista jokaisessa suomenkielisessä seurakunnassa. Vihreitä arvoja kannattavia listoja löytyy Espoonlahdesta, Olarista ja Espoon tuomiokirkkoseurakunnasta. Perussuomalaisten Peruskristityt-listoja on kolmessa seurakunnassa ja keskusta on asettanut ehdokkaita kahteen seurakuntaan. Puolueiden listoilla on myös sitoutumattomia ehdokkaita. 

Uudistusmielisellä Tulkaa kaikki -liikkeellä on Espoossa ehdokaslista kahdessa seurakunnassa: Tapiolassa ja Leppävaarassa.

Seurakunta-aktiivien joukko on ehdolla saman Yhdessä matkalla -nimen alla kaikissa suomenkielisissä seurakunnissa. Yhdessä matkalla -vaalilistoilla on runsaasti ehdokkaita.

Ehdokkaiden alustavat nimilistat löytyvät Espoon seurakuntavaalien sivuilta www.espoonseurakunnat.fi/web/vaalit/listat. Vahvistetut tiedot saadaan 2. lokakuuta.

Seurakuntavaaleissa Espoossa valitaan 61 jäsentä yhteiseen kirkkovaltuustoon sekä seurakuntaneuvostot kuhunkin kuuteen seurakuntaan. Vaalien ennakkoäänestys on 27.–31.10. ja varsinainen vaalipäivä on isäinpäivänä 9.11.2014. Äänioikeutettuja ovat kaikki 16 vuotta täyttäneet Espoon seurakuntien jäsenet.

Lisätietoja

Espoon seurakuntayhtymän viestintäpäällikkö
Urpu Sarlin
050 358 1060, urpu.sarlin@evl.fi

www.espoonseurakunnat.fi/vaalit

www.seurakuntavaalit.fi

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs