Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Urheilu » Ylivieskassa ennätysmäärä osallistujia Lasten Mäkiviikolle

Hiihtoliitto

Ylivieskassa ennätysmäärä osallistujia Lasten Mäkiviikolle

Tiedote.
Julkaistu: 29.01.2015 klo 16:04
Julkaisija: Hiihtoliitto

Suomen Hiihtoliiton ja paikallisten hiihtoseurojen toteuttama Lasten Mäkiviikko jatkaa kulkuaan ympäri Suomen. Ensi viikolla kiertue rantautuu Ylivieskaan. Ylivieskassa odotetaan innolla kiertueen saapumista, sillä viidelle tapahtumapäivälle on etukäteen ilmoittautunut mukaan yhteensä 900 lasta.

"Meillä Rannan koulun pihassa oli yli kymmenen vuotta vanha hyppyrimäki. Minua on harmittanut, että mäki on ollut vajaalla käytöllä. Ensi viikon jälkeen ainakin 900 koululaista tietää, että tällainen löytyy koulun pihasta. Tarkoituksenamme on tarjota lapsille mielekästä tekemistä suksilla ja Lasten Mäkiviikon kautta nämä asiat toteutuvat hienosti", kommentoi Rannan koulun opettaja ja tapahtumasta paikallisesti vastaava Juha Torvikoski.

"Vastaanotto kouluilla on ollut todella myönteinen. Alkuperäisen kolmen tapahtumapäivän sijasta meillä on 900 osallistujaa viidelle päivälle. Kouluilla odotetaan jo innokkaasti, että päästään hyppäämään ja olemaan suksilla", lisää Torvikoski.

Ylivieskassa paikallisesti tapahtuma toteutetaan yhteistyössä Ylivieskan kaupungin koulutoimen, Ylivieskan Kuulan hiihtojaoston ja Liikkis-hankkeen kanssa. Ylivieskan tapahtumassa mukana ovat myös kuusamolainen mäkituomari Pirjo Karjalainen sekä kolme mäkihyppyä harrastavaa kuusamolaistyttöä. Tytöt ovat mukana Kuusamon Erä-Veikkojen mäkihyppykerhossa, joka sai alkuna viime vuonna pidetyn Lasten Mäkiviikko -tapahtuman jälkeen. 

Alakoululaisten tapahtumapäivien lisäksi Ylivieskassa järjestetään kaikille avoimet Lasten Mäkiviikko Jatkot. Keskiviikkona 4.2. klo 17 alkaen parin tunnin ajan kaikki halukkaat ovat tervetulleita tutustumaan Lasten Mäkiviikon rasteihin ja kokeilemaan omia taitojaan. Mukaan pääsee saapumalla paikan päälle Rannan koululle.

Parhaillaan Lasten Mäkiviikko pyörii vielä Kuusamossa. Perjantaina Kuusamon hiihtomaalla on luvassa vielä vilinää kun Tolpanniemien koulun oppilaat saapuvat kokeilemaan taitojaan hyppyreissä ja ladulla. Päivätapahtuman lisäksi Kuusamossa on perjantaina 30.1. luvassa vielä kaikille halukkaille avoimet Lasten Mäkiviikko Jatkot Kuusamon Erä-Veikkojen hiihtomaalla klo 17 alkaen.

***
Lehdistötilaisuus

Maanantaina 2.2.2015 kello 11.30- 12.00 Rannan koululla järjestetään lehdistötilaisuus Lasten Mäkiviikkoon liittyen. Tilaisuudessa kuullaan koulun hyppyrimäen historiasta ja siitä miten tapahtuma on saatu toteutumaan Ylivieskassa.

Paikalla ovat Rannan koulun opettaja Juha Torvikoski, koulunjohtaja Eeva Konu sekä koulun entinen johtaja ja Ylivieskan Kuulan puheenjohtaja Kari Yli-Hallila, liikuntaneuvos Tarmo Ängeslevä, Lasten Mäkiviikon koordinaattori Sanni Kivipelto, Ylivieskan talous-ja hallintopäällikkö Hannu Karstunen sekä kansainvälinen mäkituomari Pirjo Karjalainen.

Tervetuloa!

Halukkailla median edustajilla on mahdollisuus kouluruokailuun Rannan koululla klo 11.
Osoite: Lampintie 23, Ylivieska

Pyydämme tapahtumasta kiinnostuneita median edustajia ottamaan yhteyttä mäkiviikkokoordinaattori Sanni Kivipeltoon puh. 050 590 9163.

***

Lasten Mäkiviikon aikataulu Ylivieskasta eteenpäin:
Vko 7, JYVÄSKYLÄ
Vko 8, TAMPERE
Vko 10, SALPAUSSELÄN KISAT, LAHTI
Vko 11, PUIJON KISAT, KUOPIO

Lasten Mäkiviikkoon voi tutustua paremmin osoitteessa www.hiihtoliitto.fi/lastenmakiviikko.

Facebookissa: https://www.facebook.com/pages/Lasten-M%C3%A4kiviikko/583443788427130?ref=hl

Viime vuoden tunnelmiin videokoosteiden kautta voi tutustua osoitteessa www.hiihtoliitto.fi/lastenmakiviikko/videot/

Myös päiväkotien on mahdollista osallistua Lasten Mäkiviikolle omatoimisen viikko-ohjelman avulla. Päiväkotien ohjelman voi ladata osoitteessa http://www.hiihtoliitto.fi/lastenmakiviikko/paivakodit/

****
Lasten Mäkiviikko on Suomen Hiihtoliiton ja hiihtoseurojen yhdessä järjestämä kiertue mäkihypyn ja yhdistetyn juniorityön tukemiseksi. Mäkiviikkotapahtuma on tarkoitettu alakoulujen oppilaille sekä päiväkotien lapsille. 
Mäkiviikolla lapset pääsevät kiertuepäivien aikana tutustumaan lumilajeihin ja saavat positiivisen kokemuksen liikunnan parissa. Päiväkohtaiset ohjelmat toteutetaan yhdessä paikallisten mäki- ja hiihtoseurojen kanssa. 
Mäkiviikon mahdollistaa Lidl Suomi Ky.
*****
Lasten Mäkiviikon tuotanto: 

Source Creative Oy, PL 637, 00101 Helsinki, www.source.fi 

Soili Hirvonen, puh. 0400 837 583, soili.hirvonen@source.fi 

Sanni Kivipelto, puh. 050 590 9163, sanni.kivipelto@source.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs