Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Urheilu » Vuoden Turkulainen 2015 on vapaaottelija Makwan Amirkhani

Turun kaupunki

Vuoden Turkulainen 2015 on vapaaottelija Makwan Amirkhani

Tiedote.
Julkaistu: 10.02.2016 klo 17:00
Julkaisija: Turun kaupunki

Korjaus: Aiemmin lähetetyssä tiedotteessa äänestyksessä kolmanneksi sijoittuneen tahon nimessä oli virhe. Korjattu tähän tiedotteeseen.

------

Turkulaiset ovat valinneet Vuoden Turkulaiseksi 2015 ammattilaisvapaaottelija Makwan Amirkhanin. Kilpailussa annettiin reilut 5200 ääntä, Amirkhani keräsi äänistä reilun kolmasosan, yli 1900 ääntä.

Turkulaiset valitsivat voittajan kymmenen finalistin joukosta. Valinta julkistettiin Turun kaupungintalolla keskiviikkona 10.2. Amirkhanin kruunasi voittajaksi Turun kaupunginjohtaja Aleksi Randell.

Makwan Amirkhani (s. 1988) on yksi Suomen tunnetuimmista ammattilaisvapaaottelijoista. Hän on harrastanut erilaisia kamppailulajeja koko ikänsä. Amirkhani on viimeisin suomalaisottelija, joka on saanut sopimuksen Ultimate Fightning Championship-organisaatioon. Hänen painoluokkansa on höyhensarja (68,5 kg).

Amirkhani on tunnettu myös räväkkänä sosiaalisen median keskustelijana. Hän on ottanut vahvasti kantaa Eurooppaa ja koko Suomea koskevaan turvapaikanhakijatilanteeseen olemalla rasismia vastaan ja myös ojentanut maahan tulleita nuoria miehiä käyttäytymään kunnolla.

Amirkhani palkittiin helmikuun alussa Vuoden 2016 Someteko -palkinnolla hänen kyvystään vaikuttaa myönteisesti ihmisten asenteisiin sosiaalisessa mediassa.

Turun kaupunginjohtaja Aleksi Randellille Amirkhanin voitto on myös tärkeä signaali turkulaisten suvaitsevaisuudesta.

-Minulle kaupunginjohtajana on hyvin tärkeää se, että turkulaiset valitsivat vuoden turkulaiseksi maahanmuuttajan. Se on hienosti tehty ja kertoo siitä, että tässä kaupungissa ihmistä arvotetaan tekojensa ja persoonansa, ei alkuperänsä, ihonvärinsä tai uskontonsa mukaan, Aleksi Randell sanoo. 

Toiseksi Vuoden Turkulainen 2015 -äänestyksessä sijoittui turkulainen leipomo MBakery ja kolmanneksi Postikorttien Turku Facebook-sivuston perustajat Matti ja Taneli Kulo.

Yleisöltä tuli Vuoden Turkulainen -kilpailuun kaikkiaan lähes 60 ehdokasta. Kilpailun järjestäjien raati valitsi ehdokkaista kymmenen yleisöäänestykseen. Kilpailun raatiin kuuluivat kilpailun järjestäjätahojen edustajat, jotka ovat Turun kaupungin viestintäjohtaja Saara Malila, Turkulaisen päätoimittaja Teija Uitto, Radio Cityn aluetuottaja Marianne Holmström ja Yle Turun päällikkö Antti Korhonen.

Kilpailulla on tänä vuonna 30-vuotisjuhlat

Vuoden Turkulainen valittiin ensimmäisen kerran 30 vuotta sitten, jolloin tittelin sai viihdetaiteilija Anneli Saaristo.

Viihdetaiteilijat ja urheilijat ovat olleet turkulaisten suosikkeja läpi kilpailun historian, mutta joukossa on lukuisia koko maassa tunnettuja henkilöitä.

Vuoden turkulaisia ovat olleet muiden muassa eläinsuojeluvalvoja Anja Eerikäinen, ylipuutarhuri Arno Kasvi, jääkiekkoilija Saku Koivu, Miss Suomi Lola Odusoga, jalkaväen kenraali Adolf Ehrnrooth, rockartisti Michael Monroe, freestyle-hiihtäjä Pekka Hyysalo ja viime vuonna keittiömestari Erik Mansikka.

Vuoden turkulaiseksi on valittu myös yksi fiktiivinen hahmo. Vuonna 2010 turkulaiset valitsivat Vuoden Turkulaiseksi Pallivahan Marja Tyrnin ­- näyttelijä Aku Hirviniemen luoman Putous-televisiosarjan hahmon.

Vuoden Turkulainen -kilpailun käynnisti Turussa 30 vuotta sitten kaupunkilehti Turkulainen. Kilpailussa oli välillä vuosien tauko. Viime vuosina kilpailua ovat järjestäneet yhteistyössä Turun kaupunki, Turkulainen, Yle Turku sekä Radio City, Turku.

Vuoden Turkulainen -kilpailun voittajia ovat olleet:

2014 ravintoloitsija, keittiömestari Erik Mansikka, 2013 freestyle-hiihtäjä Pekka Hyysalo, 2012 kiekkolegenda Juhani Tamminen, 2011 rockartisti Michael Monroe, 2010 Putous-hahmo Pallivahan Marja Tyrni, 2009 yrittäjä, tv-kasvo Jethro Rostedt, 2008 eläinsuojeluvalvoja Heidi Leyser, 2007 professori Sirkka-Liisa Kivelä, 1999 jalkaväen kenraali Adolf Ehrnrooth, 1998 eläinsuojeluvalvoja Anja Eerikäinen, 1997 jalkaväen kenraali Adolf Ehrnrooth, 1996 Miss Suomi Lola Odusoga (Wallinkoski), 1995 jääkiekkoilija Saku Koivu, 1994 kommodori Raimo Tiilikainen, 1993 radiotoimittaja Antti Korhonen, 1992 Masa-Yards Oy:n (myöhemmin Kvaerner Masa-Yards Oy) toimitusjohtaja Martin Saarikangas, 1991 radiopersoona Markku Heikkilä, 1990 Lounais-Suomen Syöpäyhdistyksen toimitusjohtaja Kari Ojala, 1989 Turun yliopiston kasvitieteellisen puutarhan ylipuutarhuri Arno Kasvi, 1988 eläinsuojeluvalvoja Anja Eerikäinen, 1987 Turun kauppakorkeakoulun opiskelija-aktiivi Petteri Sinervo, 1986 eläinsuojeluvalvoja Anja Eerikäinen ja 1985 viihdetaiteilija Anneli Saaristo.

Vuoden Turkulainen 2015 -kilpailun ehdokkaina olivat:

1. Satu Rasila, näytelmäkirjailija, Turun kaupunginteatterin dramaturgi
2. Makwan Amirkhani, raketin lailla UFC:ssä noussut vapaaottelija
3. Pete Poskiparta, Vuoden 2015 taikuri ja mentalisti
4. Turku Rock Academy, nuorten bänditoiminnan kehittäjä ja kouluttaja
5. Saana ja Olli, maailmalla mainetta niittänyt muotoilijapariskunta
6. Matti ja Taneli Kulo, Postikorttien Turku Facebook -sivuston perustajat ja ylläpitäjät
7. MBakery, Suomen parhaaksi 2015 valittu leipomo
8. Katariina Räike, Turun ydinkeskustayhdistyksen toiminnanjohtaja
9. Pop-up Turku, Turun nuorkauppakamarin vetovoimahanke keskustan elävöittämiseksi.
10. Sirpa Jalkanen, immunologi ja tieteen akateemikko

 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs