Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Urheilu » Voimisteluviikosta kipinää harrastamiseen

Suomen Voimisteluliitto

Voimisteluviikosta kipinää harrastamiseen

Tiedote.
Julkaistu: 30.08.2016 klo 17:00
Julkaisija: Suomen Voimisteluliitto

Jo perinteeksi muodostunutta valtakunnallista Voimisteluviikkoa vietetään viikoilla 35-36. Kyseisten viikkojen aikana voimisteluseurat ympäri Suomen käynnistelevät toimintaansa. Voimisteluviikkojen kunniaksi käynnissä on myös haaste: opettele kärrynpyörä.

 

Voimisteluliitto on Suomen suurin naisten ja tyttöjen liikuttaja, ja niin toiminnaltaan kuin yhteiskunnalliselta vaikuttavuudeltaan jalkapallon ja jääkiekon rinnalla merkittävimpiä urheilun lajiliittoja. Voimisteluliittoon kuuluvia jäsenseuroja on 370, jotka liikuttavat 122 000 jäsentä eri voimistelulajeissa ja ryhmäliikuntatunneilla. Syyskauden aloituksen merkiksi lukuisissa voimisteluseuroissa voi kokeilla muutaman kerran maksutta seuran tuntitarjontaa, tutustua voimisteluun ja löytää näin itselleen uuden harrastuksen.  

Alla median ja voimisteluseurojen käyttöön tietoa voimistelusta ja kärrynpyörä-haasteesta käynnissä olevien Voimisteluviikkojen kunniaksi. 

 

**

Voimistelusta uusi harrastus #kokeileite

Millaista harrastusta sinä etsit? Kokeile voimistelua: se on monipuolista liikuntaa, lähellä ja edullista. Voimisteluviikkoja vietetään 27.8.-11.9.2016. Voimisteluviikolla pääset kokeilemaan voimistelua useassa seurassa ympäri Suomen. Voimisteluseurojen tarjonnasta löydät varmasti itsellesi tai lapsellesi sopivat tunnin.

Useimmiten voimisteluseurojen tunnit ovat lähellä kotiasi, nimittäin lähikoululla. Tosin viime vuosina voimisteluseurat ovat ottaneet käyttöön omia voimistelusaleja, joissa harrastamaan pääsee useammin, vaikka joka ilta.

Voimisteluseurojen harrastukset ovat myös edullisia. Valtion Liikuntaneuvoston Mitä maksaa? (2014) - julkaisun mukaan voimisteluharrastus oli yksi edullisimmista liikuntaharrastuksista.

Myös voimistelun monipuolisuus innostaa. Voimisteluliiton seurojen virallisia voimistelulajeja on kahdeksan telinevoimistelusta akrobatiaan. Esimerkiksi trampoliinivoimistelua on tarjolla myös aikuisille. Tanssillisessa voimistelussa pääset kokemaan liikkeen virtaa. Lajien lisäksi voimisteluseurat tarjoavat ryhmäliikuntatunteja nuorille ja aikuisille. Ryhmäliikuntatunteja on Laviksesta kuntojumppiin ja kahvakuulaan. Ei ole myöskään miehille kiellettyä tulla mukaan. Voimisteluseuroissa myös tanssitunnit ovat suosittuja.

Voimistelu on suosittu harrastus - voimisteluliiton jäsenseuroissa on yli 120 000 liikkujaa. Lasten puolella hyvä tapa aloittaa on perheliikunta tai lapsille Voimistelukoulu. Voimistelussa kehitetään monipuolisesti perusliikuntataitoja. Aikuisharrastajat ilmoittavat tärkeimmäksi motiivikseen harrastukselle terveyden ja hyvä olon, jota ryhmäliikunnasta saa. Voimisteluseuroissa ohjaajat ja valmentajat ovat aina koulutettuja – tämä onkin monelle voimisteluseuralle kunnia-asia. Voimisteluliitto kouluttaa vuosittain noin 4000 ohjaajaa tai valmentajaa.  

 

**

Voimisteluviikon haaste - opettele kärrynpyörä 


Voimisteluliitto haastaa kaikki kärrynpyörän opetteluun. Kyllä, kärrynpyörän voi oppia myös aikuisena! Nyt on vielä nurmikko vihreänä, joten se tarjoaa hyvän harjoittelualustan kärrynpyörille. Kokeneemmat kärrynpyörän heittäjät voivat opastaa. 

Kärrynpyörä-haaste:
1. Taltioi kärrynpyöräsi kuvaksi tai videoksi.
2. Lataa Facebookiin tai Instagramiin.
2. Muista merkitä hashtagit: #voimisteluviikko #kärrynpyörähaaste #kokeileite

Parhaat kuvat tai videot nostetaan esille Voimistelun some-kanavissa.

Kärrynpyörän opetusvideoon voit tutustua Voimistelun Youtube-kanavalla:
Freegym kärrynpyörän opetusvideo

Voimisteluviikko -kampanjan tavoitteena on nostaa voimistelua esiin ja saada lisää harrastajia voimistelu pariin niin lapsista kuin aikuisistakin.

Etsi lähin voimisteluseurasi Löydä seura -haulla ja liity mukaan!

 

Suomen Voimisteluliitto on yksi Suomen suurimmista lajiliitoista, ja suurin tyttöjen ja naisten liikuttaja. Suomessa järjestetään kilpailutoimintaa kahdeksassa eri voimistelulajissa: akrobatiavoimistelussa, joukkuevoimistelussa, kilpa-aerobicissa, miesten telinevoimistelussa, naisten telinevoimistelussa, rytmisessä voimistelussa, TeamGymissä sekä trampoliinivoimistelussa. Jäsenseuroissa järjestetään toimintaa harrasteliikunnasta huippuvoimisteluun. 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs