Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Urheilu » Uusi tapahtumapuisto mahdollistaa jopa 10 000 hengen suurtapahtumat Tahkolla

Kuopio-Tahko Markkinointi

Uusi tapahtumapuisto mahdollistaa jopa 10 000 hengen suurtapahtumat Tahkolla

Tiedote.
Julkaistu: 16.02.2015 klo 13:00
Julkaisija: Kuopio-Tahko Markkinointi

Matkailukeskus Tahkolle Kuopioon valmistuu ensi kesäksi uusi tapahtumapuisto Tahko Event Park. Lähes kahden hehtaarin kokoinen tapahtuma-alue valmistuu kesällä 2015 ja mahdollistaa jopa 10 000 henkeä vetävien suurtapahtumien järjestämisen. Event Park rakentuu Kuopion kaupungin omistamalle tontille Tahkon ydinkeskustassa.

400 000 euron investoinnille odotetaan nopeaa tuottoa

Paikalliset yrittäjät näkevät tapahtumien suuren potentiaalin koko Tahkon alueen ja sen liiketoiminnan kehittämisessä. Keskustelu puistosta aloitettiin viime kesänä ja se sai heti laajaa kannatusta myös Kuopio-Tahko Markkinointiyhtiössä. Tavoite on vahvistaa Tahkon asemaa ympäri vuoden aktiivisena loma- ja tapahtumakeskuksena. Kuopion kaupunki rakennuttaa tapahtuma-alueen. Kustannusarvioltaan 400 000 euron hankkeeseen on haettu EU-rahoitusta Pohjois-Savon liitolta.

- Investoinnilla haetaan nopeita ja näkyviä tuloksia Tahkolla. Elinkeinopoliittisesti varsin pienellä panostuksella voi olla suuri merkitys alueen myönteiseen kehitykseen, sanoo Kuopion kaupungin yritysasiamies Unto Juutinen.

- Matkailu kasvaa nopeimmin tapahtumista. On mahtavaa, kuinka sujuvasti hanke on saatu liikkeelle yhteistyössä alueen toimijoiden sekä Kuopion kaupungin ja Pohjois-Savon Liiton kanssa, kiittää idean isä, Vanajanlinna Groupin ja Tahko SPA Hotellin toimitusjohtaja Pekka Vihma.

Tapahtumat liikuttavat ihmisiä ja euroja

Uusi tapahtuma-alue palvelee jopa 10 000 henkilön tapahtumia. Kuokka iskee maahan – eli maansiirtotyöt alkavat – huhtikuussa ja alue on valmis kesällä. Tahkolla tullaan näkemään koko Suomeen vetoavia suurtapahtumia mm. musiikin ja urheilun saralla. 

-Alue on ihanteellisella paikalla ja antaa puitteet hyvin monimuotoisille ja erikokoisille tapahtumille ympäri vuoden. Uskon, että tämä investointi kasvattaa Tahkon asemaa yhä valovoimaisempana matkailukohteena, kertoo Karolina Huuhtanen, Ukko Hotellin johtaja.

Huuhtasen kokemusta isojen yleisötapahtumien tuottajana hyödynnetään uudessa Tahkon alueelle perustettavassa organisaatiossa, joka toimii tapahtumien järjestäjänä.

- Tapahtumien järjestäminen Tahkon alueella on erityisen helppoa, koska meillä löytyy omasta takaa runsaasti vahvaa osaamista, Vihma lupaa.

Lisätietoja

  • Unto Juutinen, Yritysasiamies Kuopio, puh 044 718 2084
  • Pekka Vihma, toimitusjohtaja, Tahko SPA Hotel Oy, puh 0400 485 444 
  • Karolina Huuhtanen, Tahkon Ukko ja Akka Oy, puh 0400 861 381 

www.kuopiotahko.fi/tahkoeventpark   

Liitetiedostot

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs