Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Urheilu » Turussa edistetään aluetyötä ja osallisuutta

Turun kaupungin vapaa-aikatoimiala

Turussa edistetään aluetyötä ja osallisuutta

Tiedote.
Julkaistu: 20.04.2016 klo 15:15
Julkaisija: Turun kaupungin vapaa-aikatoimiala

Turku tiivistää yhteistyötä muiden kaupunkien ja eri toimijoiden kanssa Osallisuus, yhteisöllisyys ja aluetyö -seminaarissa tiistaina 26.4. hyvinvointia edistävien vapaa-ajanpalveluiden kehittämiseksi.

Seminaari järjestetään Logomossa Turun kaupungin vapaa-aikatoimialan Eviva-toimintaohjelman päätteeksi työn edelleen jatkamiseksi sekä yhteistyön lisäämiseksi kaupunkien välillä. Eviva-ohjelmaa on toteutettu Turussa vuosina 2011–2015.

– Olemme luoneet asukkaiden tarpeisiin ja heidän kanssaan yhdessä toteutettuja vapaa-ajanpalveluja, jotka edistävät turkulaisten hyvinvointia. Kohderyhmänä palveluiden yhteiskehittämisessä ovat olleet erityisesti vapaa-ajallaan passiiviset asukkaat. Ohjelmassa keskeistä oli asuinalueille luotu tapa tehdä  työtä yhdessä eri kaupungin toimijoiden kanssa, kertoo projektityöntekijä Katri Arnivaara Turun vapaa-aikatoimialan Eviva-ohjelmasta. Innostusta ja uusia ajatuksia haetaan muiden kaupunkien esimerkeistä: seminaarissa esittäytyvät mm. Kulttuuria kaikille -palvelun Kaikukortti, Helsingin nuorisoasiankeskuksen Ruutibudjetti sekä Helsingin aluetyön malli.

Osallisuus, yhteisöllisyys ja aluetyö-seminaarissa kehitysjohtaja Olli Hietanen puhuu aktiivisesta tulevaisuudesta ja projektipäällikkö Ira Ahokas asuinalueiden yhteistyön tulevaisuudenskenaarioista Evivan kokemuksiin perustuen ja muiden maiden malleista. Molemmat edustavat Turun yliopiston Tulevaisuuden tutkimuskeskusta.

Katri Arnivaara esittelee Evivan vaiheita ja kokemuksia. Ja hankkeen aikana syntyneitä konkreettisia ja kiinnostavia käytännön esimerkkejä esitellään useita. Toiminnanjohtaja Toni Ekroos Turun vapaa-aikatoimialalta kertoo Evivassa toteutetuista osallisuuden edistämisestä. Liikuntapalvelupäällikkö Minna Lainio-Peltola Turun kaupungin liikuntapalveluista puhuu palvelutuotteen kehittämisen näkökulmasta Kimmoke-rannekkeesta.

Turun kaupungin tervehdyksen tuo Turun vapaa-aikatoimialan johtaja Minna Sartes, ja opetus- ja kulttuuriministeriön tervehdyksen lausuu ylitarkastaja Sari Virta. Seminaarin työskentelyssä ovat mukana Evivan käynnistäneiden lautakuntien entiset puheenjohtajat Saara-Sofia Siren, Elina Rantanen ja Maija Uusi-Oukari sekä kaupunginhallituksen puheenjohtaja Olli A. Manni.

Maksuton seminaari on tarkoitettu vapaa-ajan ja hyvinvoinnin kanssa työskenteleville ja asiasta kiinnostuneille, joiden tavoitteena on kannustaa asukkaita aktiivisuuteen sekä kehittää passiivisten ja sosioekonomisesti huonommassa asemassa olevien kaupunkilaisten palveluja. 

Osallisuus, yhteisöllisyys ja aluetyö -seminaari
tiistaina 26.4.2016 klo 10–16.30
Logomossa, Köydenpunojankatu 14.

Lue lisää: Tarkempi ohjelma ja ennakkoilmoittautuminen 

HUOM. Median edustajat ovat tervetulleita seuraamaan seminaaria. Ole hyvä ja ilmoittaudu ennakkoon sähköpostitse Katri Arnivaaralle ma 25.4. mennessä.

Lisätiedot:

Katri Arnivaara
Projektityöntekijä
Turun kaupungin vapaa-aikatoimiala

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs