Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Urheilu » Topi Kanninen kumparelaskun Eurooppa-cupin mestariksi

Ski Sport Finland

Topi Kanninen kumparelaskun Eurooppa-cupin mestariksi

Tiedote.
Julkaistu: 16.03.2015 klo 18:03
Julkaisija: Ski Sport Finland

Maanantaina juhlittiin tuoretta kumparelaskun Eurooppa-cupin suomalaisvoittajaa Åren rinteillä, kun jo sunnuntain kilpailussa cup-voiton varmistanut Topi Kanninen nousi korkeimmalle korokkeelle kauden päätteeksi, toisena laskijana freestylehiihdon suomalaishistoriassa.

Aikaisemmin suomalaisista vain Arttu Leppäluoto on yltänyt vastaavaan kaudella 1998-1999. Pisteitä Kanninen keräsi kauden yhdestätoista kilpailusta yhteensä 684. Voittoihin jyväskyläläinen laski Italian Valmalencossa, jossa lasketaan myös nuorten MM-kilpailut maaliskuun lopussa, sekä kotirinteillä Jyväskylässä viime viikolla. Toiseksi cupissa sijoittuneen Venäjän Sergei Shimbuevin suomalainen jätti 108 pisteen päähän ja kolmanneksi sijoittuneen Ranskan Gael Gaiddonin ero Kanniseen kasvoi 234 pisteeseen. 

Suomalaisista toiseksi korkeimmalle sijalle lajicupissa nousi ensimmäistä vuotta kansainvälisiä FIS-kilpailuja laskevat Riku Voutilainen. Pisteitä taivalkoskelainen keräsi kauden aikana 202 ja sijoitus lopputuloksissa oli 12:s, oululainen Henry Haataja ylsi 18:nneksi 161 pisteellä. Naisten lajicupissa Ida-Maria Muilu oli 14:s, Kreeta Holopainen 15:s ja Anniina Lahti 19:s. 

Päivän parikumparekilpailussa suomalaislaskijoista pisimmälle jatkoi Olli Penttala, joka kohtasi puolivälierässä sunnuntain yksilökilpailun voittaneen Shimbuevin. Penttala ei pysynyt keskipätkällä venäläisen kyydissä ja Rukan Alppikoulun urheilijan oli tyytyminen laskemaan heikommista sijoista. Sijoituslaskujen myötä Penttala päätyi lopputuloksissa seitsemänneksi, Kanninen oli yhdeksäs, Voutilainen 18:s, Haataja 19:s, Lassi Pohtola 28:s ja Miro Haataja 31:nen. Naisissa Muilu sijoittui kahdeksanneksi ja Holopainen oli 13:s. Kilpailun voittoon eteni jälleen Shimbuev, joka peittosi finaalissa isäntämaan Per Spettin, kolmas oli niin ikään ruotsalainen Ludvig Fjallström.

– Kyllä tänäänkin lähdettiin täysillä kisaamaan, vaikka toki hyvä mieli oli jo eilisen kilpailun jälkeen. Norjan Vinjar Slatten, kova parikumparelaskija maailmancupista laski lujaa ja siinä oli kova työ pysyä kyydissä, Kanninen kertasi päivän kilpailua.

Urheilukoulua käyvä Kanninen iloitsi erityisesti, että on saanut kilpailla kauden terveenä.

– Iloinen ja vapauttava fiilis tässä vaiheessa, kun palkintojenjakoon on reilut kymmenen minuuttia aikaa. Sain laskea koko kauden terveenä ja pystyin tekemään hyviä tuloksia pitkin kautta, Kanninen kertasi.

– Seuraavaksi kilpailukausi jatkuu nuorten MM-kisoissa ja sen jälkeen on SM-kisat Rukalla. Noiden kisojen jälkeen pari viikkoa armeijassa ja sen jälkeen aletaan miettiä tulevia kuvioita ja ensi kauden kilpailuja, tuore Eurooppa-cup -voittaja suunnitteli.

Tulokset Eurooppa-cup, MO, DM Åre, SWE: http://data.fis-ski.com/dynamic/event-details.html?event_id=36668&cal_suchsector=FS
Freestylehiihdon Eurooppa-cupin kokonaiskilpailun tulokset: http://data.fis-ski.com/freestyle-skiing/cup-standings.html 

Tiedotteen liitteenä olevat kuvat toimitukselliseen käyttöön (kuvat: Henry Haataja).

Liitetiedostot

Lisätietoja:

Jussi Väätäinen, tuottaja

Ski Sport Finland ry

Äyritie 12 C
FI-01510 Vantaa
FINLAND

tel. +358 45 120 9920
e-mail: jussi.vaatainen@skisport.fi

www.skisport.fi
www.facebook.com/skisportfinland
www.twitter.com/skisportfinland
www.youtube.com/user/SkiSportFinlandTV
www.vimeo.com/skisportfinland
www.instagram.com/skisportfinland

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs