Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Urheilu » Telinevoimistelijoilla tähtäimessä Rion jatkokarsinta

Suomen Voimisteluliitto

Telinevoimistelijoilla tähtäimessä Rion jatkokarsinta

Tiedote.
Julkaistu: 14.10.2015 klo 10:15
Julkaisija: Suomen Voimisteluliitto

Telinevoimistelijat ovat valmiita kohti Skotlantia, Glasgown MM-kilpailuja. MM-kilpailuissa on tänä vuonna merkittävä lisäarvo, sillä jaossa on ensimmäiset suorat paikat Rion olympialaisiin sekä paikat toiseen olympiakarsintaan. Toinen karsinta, Test Event, voimistellaan huhtikuussa Riossa.

Sinne rytmisen puolelta ovat jo selviytyneet Suomen joukkue sekä yksilövoimistelijat Ekaterina Volkova ja Jouki Tikkanen. Nyt samaan tähtäävät telinevoimistelijat.

Glasgown MM-kilpailut ovat telinevoimistelun historian suurimmat. Kilpailuissa on yhteensä 615 voimistelijaa 91 maasta. Taso on äärimmäisen kova, kuten aina olympialaisia edeltävissä MM-kilpailuissa.

Naisten karsinta käynnistyy perjantaina 23.10. Suomen edustajat, kokenut Annika Urvikko ja MM-tasolla naisten sarjan ensikertalainen Monica Sileoni, kilpailevat ryhmässä 4. Karsinta starttaa Suomen aikaan aamulla klo 10.50 ja loppuu vasta klo 00.45. Karsinta on kaksipäiväinen, joten tulokset ovat selvillä vasta sunnuntain puolella klo 00.45.

Naisten tavoitteena on saavuttaa Test Event paikka Suomelle. Pisteissä tämä tarkoittanee yli 50 pisteen ylitystä.

Miehet nousevat podiumille sunnuntaina. Suomen 6-ottelijat Oskar Kirmes ja Heikki Niva sekä telinespesialisti Tomi Tuuha kilpailevat vasta karsinnan kakkospäivässä eli maanantaina ryhmässä 7. Miesten tulokset ovat selvillä tiistain vastaisena yönä klo 00.40.

6-ottelijoilla on pistetavoitteena ylittää 82 pistettä, jonka pitäisi riittää jatkokarsintaan.

”Ilman suuria virheitä on sarjat tehtävä läpi. Hyvältä on ottelijoiden tilanne näyttänyt ja kunto on erinomainen. Tomilla on tavoitteena onnistua molemmissa hypyissään ja tavoitella paikkaa finaaliin, johon hän ei vielä MM-tasolla ole yltänyt”, arvioi maajoukkueen päävalmentaja Timo Holopainen.

Tuuhan paras tulos MM-tasolla on tähän asti 11. sija. Telinespesialistien tie olympialaisiin on äärimmäisen tiukka, sillä vain MM-kilpailujen mitalistit voivat sinne paikan saada.

Kilpailujen aikataulu

23.10. naisten karsinta klo 10.50 – 00.45 (Suomi)
24.10. naisten karsinta jatkuu klo 10.50 – 00.45
25.10. miesten karsinta klo 10.50 – 01
26.10. miesten karsinta jatkuu klo klo 10.50 – 00.40 (Suomi)
27.10. naisten joukkuefinaali
28.10. miesten joukkuefinaali
29.10. naisten 4-ottelufinaali (24 parasta)
30.10. miesten 6-ottelufinaali (24 parasta)
31.10. telinefinaalit osa I (8 parasta/teline)
1.11. telinefinaalit osa II (8 parasta/teline)

Kuvia MM-edustajista median käyttöön: kuvapankki  

Lisätietoja: Sanna Mönkkönen, puh. 0500 605 556, tiedotus@voimistelu.fi

Suomen Voimisteluliitto on yksi Suomen suurimmista lajiliitoista, ja suurin tyttöjen ja naisten liikuttaja. Suomessa järjestetään kilpailutoimintaa kahdeksassa eri voimistelulajissa: akrobatiavoimistelussa, joukkuevoimistelussa, kilpa-aerobicissa, miesten telinevoimistelussa, naisten telinevoimistelussa, rytmisessä voimistelussa, TeamGymissä sekä trampoliinivoimistelussa. Jäsenseuroissa järjestetään toimintaa harrasteliikunnasta huippuvoimisteluun. 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs