Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Urheilu » TeamGymin suomenmestaruus voimisteltiin Helsinkiin

Suomen Voimisteluliitto

TeamGymin suomenmestaruus voimisteltiin Helsinkiin

Tiedote.
Julkaistu: 07.05.2016 klo 14:15
Julkaisija: Suomen Voimisteluliitto

TeamGymin SM-kilpailut on pidetty tänään lauantaina 7.5. Jyväskylässä. Naisten sarjan voiton vei Helsingfors gymnastikklubb joukkueella HGK yhteispisteillä 49,067. 

"Tänään joukkueen onnistuminen oli tärkeää. Meillä oli todella hyvä kilpailu ja voitto tuntuu ihanalta. Meillä on ollut tämä kokoonpano joukkueessa viime syksystä asti ja tästä on hyvä jatkaa maajoukkueprojektissa," HGK-joukkueen kapteenit Venla Virtaintorppa ja Johanna Hansson kommentoivat. 

Hopealle SM-kilpailuissa voimisteli viime vuoden voittaja Tampereen Voimistelijoiden Edustus yhteispisteillä 47,733 ja pronssille sijoittui Sparks-joukkue (Joensuun Voimistelu ja Liikunta) pistein 47,200.

Aikuisten SM-kilpailuissa nähtiin tänä vuonna vain neljä eri joukkuetta. Kyseiset joukkueet olivat saaneet osallistumisoikeuden SM-kilpailuihin, koska ovat kilpailleet 5. luokassa koko kevätkauden 2016. Jyväskylässä on käynnissä vielä TeamGymin junioreiden SM-kilpailut, joissa kilpailee viisi joukkuetta. Tulevaisuudessa SM-kilpailuissa tullaan näkemään enemmän joukkueita, sillä TeamGymin harrastajamäärät ovat Suomessa kasvussa. 

TeamGym on joukkuelaji, jonka kilpailu koostuu kolmesta osiosta: muodostelmissa tehtävästä vapaaohjelmasta ja joukkueen jäsenten peräkkäisistä volteista sekä volttiradalla että trampetilla. Laji vaatii joukkueiden jäseniltä hyvää yhteistyötä, sillä permannolla tehtävien liikkeiden tulee olla symmetrisiä ja peräkkäisten volttien on onnistuttava. Pisteet jaetaan vaikeuden, suoritusten ja sommittelun mukaan.

Näytösvoimisteluna aikaisemmin tunnettu TeamGym on Tanskassa syntynyt laji, joka on erityisesti Pohjoismaissa suosittu voimistelumuoto. Lajin erikoisuuksiin kuuluu harrastajien ikä, sillä lajissa voi kilpailla myös myöhempänä aikuisena. Huippujoukkueiden jäsenten keski-ikä onkin yleensä yli 20 vuotta.

Naisten SM-kilpailujen tulokset

Voittajajoukkueessa voimistelivat:

Andler Cecilia, Fredriksson Sonja, Hansson Johanna, Kukka Taru, Kuronen Anna, Laitinen Anna-emilia, Laitinen Helmiina, Nurminen Iris, Tammisto Eveliina, Tavaila Jutta, Toivanen Anna, Virta Riikka, Virtaintorppa Venla ja Wicklund Janina.

Lisätietoa TeamGym lajipäällikkö Sonia Solismaa, p. 040 777 0087, teamgym@voimistelu.fi

Suomen Voimisteluliitto on yksi Suomen suurimmista lajiliitoista, ja suurin tyttöjen ja naisten liikuttaja. Suomessa järjestetään kilpailutoimintaa kahdeksassa eri voimistelulajissa: akrobatiavoimistelussa, joukkuevoimistelussa, kilpa-aerobicissa, miesten telinevoimistelussa, naisten telinevoimistelussa, rytmisessä voimistelussa, TeamGymissä sekä trampoliinivoimistelussa. Jäsenseuroissa järjestetään toimintaa harrasteliikunnasta huippuvoimisteluun. 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs